1. Home
  2. Community
  3. YaaMansa
  4. Kookboek Europa
Kookboek "Europa"

Nu het lente is hoeft niemand meer zware winterkost. Het was overigens behoorlijk warm hier buiten gisteren en koos voor veel, voor Italiaanse smaken en voor de zon. Deze pasta met al zijn smaken is niet alleen vreselijk lekker, maar de Italiaanse, Toscaanse smaken spatten ervan af. Een uitstekend lente recept en misstaat in de zomer ook niet. Ook heerlijk om met warm weer buiten te eten. Als je dit een keer hebt gemaakt en gegeten dan wil je niet anders meer want het is verschrikkelijk lekker ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Toen mijn ouders nog in spanje woonde was dit het gerecht dat mijn zoon het lekkerste vond.gelukkig stonden er heel veel kraamtjes langs de kant van de weg die dit verkochten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Als in het najaar de walnoten in grote getale rijp uit de bomen vallen, bakken veel vrouwen uit de Corrèze dit heerlijke najaars gebak en serveren dat als nagerecht met wat vanille-ijs. Natuurlijk is het ook lekker bij de koffie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Vandaag een voorproefje, met het recept voor gouden linzen. Nigella: `Als tot op heden de kleine, bronskleurige Castelluccio-linzen uit Umbrië je pad nog niet hebben gekruist, wacht je een traktatie zelf heb ik altijd een pak of twee van die linzen in huis. Net als de Franse lentilles du Puy zijn ze kleiner dan de gewone groene of bruine linzen en ook dat is waar duurder. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

* 150 g lange vingers (koek) * 6 eetl Marsala (wijn) * 50 g bittere chocolade * 50 g gepelde (ongezouten) pistachenootjes * 250 g pitloze witte druiven * 250 g ricotta (Italiaanse kaas) * 75 g witte basterdsuiker * 1 citroen * 4 blaadjes witte gelatine * 2,5 dl slagroom cacaopoeder * 1 eetl olie (om in te vetten) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Een stoofpotje van kabeljauw, sjalotjes, champignons,tomaten, room en kruiden …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een must voor chocoladeliefhebbers! Geef er een bolletje vanilleijs bij. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

* 100 gr parmezaanse kaas geraspt * 1 teen knoflook gesnipperd * 2 eetl gehakte platte peterselie * 2 eieren * beetje geraspte nootmuskaat * zout en versgemalen peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Weer eens lekker aan het bakken geweest. Naast mijn amaretti-cappuccinotaart deze heerlijke luchtige cake met twee verschillende smaken en gevuld met karamels gebakken. Lekkere koffiesmaak. Heel verrassend als je een gesmolten karamel tegenkomt. Echt een aanrader! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Dit is een andere versie van `Coq au Vin` maar dan uit de Franse Elzas! Wist ik veel dat daar een apart recept voor was, maar ik kwam het tegen in een oud Duits blad, dan word je nieuwsgierig en ga je proeven. Ik moet zeggen dat het verrassend is. Erg lekker voor de mensen die van kip houden. Dus als je van kip houd ga het proeven want de smaaksensatie is geweldig. De hoeveelheid kip voor grote eters kun je misschien beter opvoeren tot 1,5 kilo als het om 4 personen gaat. Wij met z`n tweetjes eten ons hiermee (zoals onderstaand) volledig rond en is er ook nog iets over voor dag twee. Nog lekkerder, maar dat geldt voor bijna alle stoofjes. Elke streek in Frankrijk heeft wel wat, z`n eigen recept of ding. Neem nou bijvoorbeeld Elzasser zuurkool dat is ook zoiets. Een enorme `bourgondische` schranspartij die ik er nog wel eens goed opzet als ik dat weer eens maak. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Een vegetarische dip of smeersel …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch

Heerlijke frisse appeltaart van roerdeeg. Lekker fris door de citroen en heerlijk smeuïg door de yoghurt. Deze taart samen met mijn amandeltaartje met cranberrycompote gemaakt voor de koffiemiddag in het bejaardentehuis waar ik 1x per 2 maanden aan meewerk. De taarten vielen weer erg in de smaak. Bij de citroen-yoghurttaart is een toefje slagroom erg lekker! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Heerlijke zachtromige zoetzurige ovenschotel, écht Zwitsers dus! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

* 500 gr mascarponeroom * 200 gr poedersuiker * espressokoffie * 1.25 dl amaretto-likeur * 6 italiaanse lange vingers …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Cunigghiu all`Auruduci Een klassiek recept uit de Siciliaanse keuken voor gemarineerd konijn. Gebruik liefst een wild konijn, maar als dat moeilijk te krijgen is, tam konijn of zelfs een malse kip zijn ook lekker op deze manier klaargemaakt. …  Lees verder »

1 bakje pistachenoten (95 g) 100 g boter 1 kg appels mildzoet (bijv. jonagold), geschild en in kwarten 8 el rietsuiker 3 tenen gemalen kaneel 1 pak filobladerdeeg (diepvries), ontdooid + 500 ml appelsap 2 el honing …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Wereld

Kant en klaar pizzadeeg, koelvak 1 blikje tomatenblokjes versgemalen peper en zout 1 kleine ui, in dunne ringetjes 6 sprotjes, schoongemaakt 100 g geraspte kaas verse oregano …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

2 eetlepels olijfolie uien in ringen 1 pakje bladerdeeg 2 eetlepels kristalsuiker 1 eetlepel tijm ansjovis, kip of salami 100 gram olijven zonder pit …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Lekker makkelijk voor het weekend …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top