1. Home
  2. Community
  3. Xapa
  4. Kookboek GROENTEN
Kookboek "GROENTEN"

Dit lekkere recept komt uit een kookboek bomvol groentenrecepten, ik heb het aangepast en het vlees eruit gelaten, nootjes toegevoegd, een appeltje, kortom, van het oude recept is niet veel meer over, ook is het nu een veel lichter recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Aangeklede preisoep …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

- 800 gram prei - 4 eieren - 3/4 flesje kookroom (light) - pakje bladerdeeg - zakje geraspte kaas - teentje knoflook of knoflookpoeder - kerriepoeder - peper …  Lees verder »

Gebakken Bloemkool met een gepaneerd laagje. Een recept van mijn man. We weten niet waar het vandaan komt, maarrrr... errug lekkurrr!!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Een heerlijke romige puree van knolselderij, een van de vergeten groentes die eigenlijk te weinig gebuikt worden :-) http://www.ingredienten.nl/knolselderij https://nl.wikipedia.org/wiki/Knolselderij   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is leuk, knapperige hartige bloemkool in röstivorm gepresenteerd. Het is weer eens iets anders qua presentatie en is veel lekkerder dan de saaie gekookte bloemkool met een vies papje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Dit recept komt uit het kookboek van Mathijs Vrieze: `Lekker en gezond koken met Mathijs`. Zie voor meer informatie en webshop http://www.mathijsvrieze.nl. Een dagje zonder vlees past prima in een verantwoord voedingspatroon. Hoewel je deze rösti natuurlijk ook kunt gebruiken als bijgerecht. Rösti, maar dan een variant op de standaard aardappelrösti. Het is niet moeilijk om een variatie te bedenken, maar let wel op de smaakcombinatie. …  Lees verder »

3 struiken bleekselderij * zout * gekookte ham * boter * bechamelsaus * tomatensaus * geraspte kaas * paneermeel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

500 gr in schijven gesneden tomaten - 4 el bloem - 4 el margarine - 2 el suiker - zout - peper …  Lees verder »

* 15 cherrytomaten * 125 gr smeerkaas * 1 el fijngeknipte kervel of bieslook * peper & weinig zout * 1,5 el groene peperkorrels  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Slanke keuken

2 bosjes radijs, 30 gr boter, 2 tl schenkhoning, 200 gr roomkaas op kamertemperatuur, zwarte peper, een paar verse groene of roze peperkorrels.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Doe eens wat anders toe …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

*2 kg middelgrote aubergines*grof zeezout*2 ? dl witte wijn-azijn*1 rood pepertje, in lengte gehalveerd*2 teentjes knoflook, gepeld*ca. 5 dl olijfolie(bijvoorbeeld van de eerste persing)* …  Lees verder »

Dit recept komt uit het kookboek "De rijkdom van groenten", van Elisabeth Scotto. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Bitter, zout en zuur. In dit gerecht komt deze heerlijke combinatie van smaken heel goed naar voren. Het grillen van de witlof geeft dit gerecht een heel spannende smaak. Eet deze witlof bij gegrilde vis of een mooi stukje varkensfilet. Wij hebben het gegeten, en het is overheerlijk, heel apart.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een pittig groentegerecht …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Winters gerecht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Halve knolselderij 1 eetl. bloem 2 eieren zout en peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Kijk ze eens lief liggen achter glas, reepjes paprika voor salades en voor gewoon uit het vuistje ! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands
Top