1. Home
  2. Community
  3. VoedselKater
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Zijn je speculaaskruiden of maak je ze liever zelf. Simpel!!! Tegen Sinterklaas moet je genoeg speculaaskruiden in huis hebben! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

1 kg kruimige aardappels 300 g prei 2 el vloeibare margarine 1 bekertje crème fraîche light 1 tl kerriepoeder 75 g geraspte oude kaas 1 Rookworst  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Lekker en gemakkelijk. Risotto helemaal gemaakt in de oven. Alleen de uien en de champignons worden voorgebakken. Super gemakkelijk als je visite krijgt. Wij vonden het erg lekker. Smaakt iets anders dan wanneer je risotto in de pan maakt, maar ook heel goed. (Ik heb zelf nog een paar druppels truffelolie toegevoegd - heerlijk!) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Overheerlijk! In plaats van spätzle kun je ook korte pasta zoals niet te dikke penne gebruiken. In plaats van cantharellen zijn gemengde paddenstoelen of kastanjechampignons zeker zo lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Met dit curry gerecht kun je eindeloos variëren. De basis blijft steeds hetzelfde maar de spitskool kun je vervangen door Chinese kool, paksoi of zelfs door gewone witte kool. In plaats van gewone champignons kun je ook kastanje champignons, oesterzwammen of shi-take nemen. het is dus eigenlijk gewoon een beetje afhankelijk van wat je in huis haalt of wat je voorhanden hebt. Doordat je de groenten gewoon in de curry doet trekken de smaken goed door elkaar en is het gerecht ook prima geschikt om het voor 2 dagen tegelijk klaar te maken. De 2e dag is het misschien zelfs nog lekkerder en ook invriezen is geen enkel probleem. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Dit is een geweldig lekker recept, ik het op smulweb gezet om het met jullie te delen. Het idee is ontstaan toen ik dacht aan ingrediënten voor een echt herfstgerecht. (hoewel, in de winter zal het ook heerlijk smaken). Alles moest van mij in één pan dus groenten, vlees enz zodat ik alles tegelijk kon opscheppen. Ik had de neiging om knoflook toe te voegen maar heb het niet gedaan want knoflook heeft toch een eigen specifieke smaak, die zeer aangenaam is, maar de smaak van deze ingrediënten zou beïnvloeden en dat wilde ik niet. Dus besloten om het niet te doen. Vandaag voor de 1e keer gemaakt en we hebben er werkelijk van zitten smullen! Ik heb het gemaakt in de slowcooker en kan zijn dat de slowcooker die je hebt voorverwarmd moet worden (duurt meestal ongeveer 18 min, houdt daar rekening mee). Verder zie je onderaan dit recept bij serveertips hoe lang het ongeveer kan duren in de oven of op het gas. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Iedereen weet nu wel dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. Culinair gezien de mooiste tijd van het jaar. Overal zijn de mooiste producten te krijgen. Deze met recht "hemelse" herfsttaart komt uit een kookboek vol streekgerechten uit een bosrijk gebied. Mensen gebruiken dus alles wat het bos te bieden heeft. Paddenstoelen, noten, wild en zo is deze heerlijke taart ontstaan. Hij is makkelijk te maken, walgelijk lekker, maar best wel machtig. Geniet er maar van. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

400 gram rundergehakt, bio kwaliteit 75 gram chorizo, aan een stuk 2 sjalotjes 2 eetlepels tomatenpuree 2 theelepels milde chilipoeder 8 gave blaadjes van spits- of groene kool 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie 2 dl runderbouillon 8 eetlepels La Trappe Bock peper uit de molen en zout naar smaak …  Lees verder »

Mijn man is aan het lijnen en daarom even geen bloemkool met sausjes. Steeds weer iets anders proberen zonder sausje. Deze ovenschotel bloemkool vonden we heerlijk. Nog een bloemkoolschotel zonder sausje: Indonesisch-gekruide-ovenschotel-bloemkool …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijk en goed passend bij deze herfst weer. Een warme genot voor je innerlijk zelf! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Een heerlijke pastei met kaas …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Heerlijke warme kaneel "broodjes" met vanille icing. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Dit is het originele en authentieke recept van het fastfood keten KFC met de geheime ingrediënten dat ik onlangs heb gekregen van een vriend uit Amerika. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Als basis voor nieuwe smaakcombinaties is een klassiek vanille-ijs onvervangbaar. Een heerlijk romig en verfijnd ijs, zoals dat bijna niet meer te koop is. (Bron: Tip-Culinair, nr. 7, juli 2004) …  Lees verder »

De hoeveelheid kun je zelf bepalen. Is maar wat je nodig hebt. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Nooit meer kant en klare nuggets, zo lekker is dit. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het aspergeseizoen is weer begonnen en dan kan ik het niet laten om ze gelijk te kopen, ermee te spelen in de keuken en ze op allerlei manieren te proeven. Ik had gelijk drie bosjes witte asperges gekocht bij de boer en heb van één bosje (1 pondje) heerlijke cremesoep gemaakt. Verrukkelijk die smaken, zoet, zacht en romig dus precies zoals een klassieke asperge-cremesoep moet zijn, maar wel met een twist. Dus probeer hem zelf maar want het is echt niet moeilijk om te maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld
Top