1. Home
  2. Community
  3. Tveer
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Lekker en snel Indiaans recept met kip. Ideaal om met zijn allen van te genieten! Maak het zo pittig als je zelf wilt, of voeg wat extra kwark toe voor een milde smaak. Zelf eet ik er graag vers gebakken naanbrood bij, maar met rijst kan het ook geserveerd worden.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Lekker en snel Indiaans recept met kip. Ideaal om met zijn allen van te genieten! Maak het zo pittig als je zelf wilt, of voeg wat extra kwark toe voor een milde smaak. Zelf eet ik er graag vers gebakken naanbrood bij, maar met rijst kan het ook geserveerd worden.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Maak met Kumar's in een handomdraai een verrukkelijke soep. De combinatie van kip, garnalen en de Pad Thai wokpasta is sensationeel.      …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Een heerlijk Portugees visstoofpotje …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

Met snijbonen kun je veel doen. Ik maak ze lekker door ze heel zachtjes te smoren met uitjes, knoflook en gebakken tomaten. Net een beetje meer....! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit is een heerlijke pittige bruinebonensoep zonder vlees. Ik maak deze soep regelmatig omdat wij vegetariërs in de familie hebben. Wij zijn geen vegetariërs maar eten wel minsten 1x per week geen vlees. Ik mis het vlees absoluut niet maar mocht je vlees willen zie dan mijn opmerking bij "serveertips". Ik doe ik vaak als mensen er echt vlees bij willen. Deze soep wordt altijd enthousiast ontvangen en vaak gemaakt door mij, familie en vrienden. Snel klaar te maken en dat is ook een voordeel. Ik vergeet iedere keer een foto te maken, volgende keer als ik dit maak zal ik een foto plaatsen. Het is een tevens een lekkere maaltijdsoep. Serveer er dan wat lekker knapperig bruin of wit brood bij..mmm …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Dit recept heb ik al heel lang en is van `De kooktips` super handig als je een eenvoudige bouillon wilt maken. Dus ik dacht `waarom zet ik dat niet op Smulweb?" Bij deze dus. De bouillon kost wel even tijd dus houdt daar rekening mee, maar dan heb je ook wat! Ik heb de bouillon een dag van te voren gemaakt.Zelfgemaakte bouillon bevat geen conserveringsmiddelen en kan elke keer weer net even anders zijn omdat er eindeloos met de ingrediënten gevarieerd kan worden. Drie uur bereidingstijd lijkt lang maar de meeste tijd wordt doorgebracht met wachten. Maak bouillon niet in kleine hoeveelheden, overgebleven bouillon kan goed ingevroren worden. De bereidingstijd (begin tot eind)is dus circa 3 uur. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Deze "blije soep" kregen we kort geleden bij mijn schoonzusje. Ze had al vaak verteld hoe lekker deze soep was en nu konden we het zelf proeven. En de soep is echt lekker! Mijn schoonzusje had het recept uit een tijdschrift dat zij had gelezen bij de kapper. De soep wordt "blije" soep genoemd omdat bananen een goede invloed op je hebben. Wikepedia zegt: Een banaan werkt dankzij serotonine als een natuurlijk antidepressivum. Daar word je dan toch blij van? Toen een paar maanden geleden Louise (alidada op Smulweb) en haar man bij ons op bezoek waren heb ik haar het recept ook gegeven. Zij heeft de soep ook gemaakt en was enthousiast. Maar had die keer geen foto gemaakt en dus ook nog niet op Smulweb gezet. Inmiddels heeft Louise de soep al voor de 2e keer gemaakt. Nu heb ik de soep dus ook gemaakt en met alidada afgesproken dat ik de soep op Smulweb zou zetten. Ik ben benieuwd naar de reacties. NB: Ik heb aan de soep nog wat citroensap toegevoegd, maar dat staat niet in het originele recept. Ik vond de smaak daardoor nog beter. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Caribisch

Zalige pasta met een hele zachte smaak. Ook kinderen vinden dit heel lekker. Gebruik voor kinderen in plaats van de witte wijn wat kippenbouillon. Ik heb dit gerecht een keer gemaakt met macaroni en een keer met rigatoni (zie foto). Wij vonden dit met macaroni nog lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Echt een toppertje al zeg ik het zelf :-). Gebruik wel de Massala (toko) i.p.v. gewone kerriepoeder want deze geeft veel meer smaak aan het geheel en maakt het echt Surinaams! Ik zie dat mijn recept als snelste stijger binnen Smulweb staat en daar ben ik uiteraard erg trots op! :-) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

Dit recept heb ik bij een Grieks buffet gemaakt, het recept is van een Engelse kok (David Laris) die het weer van "een Griekse kok" had. Ik heb meerdere keren Tzatziki gemaakt maar ik vind deze echt de lekkerste. Leuk om te lezen (en/of te proberen) zijn de tips die de lezers van dit recept hebben geschreven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Hou je van BBQ-en en hou je van de Griekse Keuken???? Dan moet je deze spiesen echt eens gaan proberen. De knoflook en oregano die in de marinade zitten geven je het gevoel alsof je op een warm Grieks eiland in de Middellandse Zee zit. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines! Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Super verrassend toetje: als je er een hapje van neemt, stroomt langzaam de vloeibare warme chocolade uit het taartje.mmmmmmmmm!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Dit is best een 'spannend' recept. Er is enige durf voor nodig om het de eerste keer te maken. Maar als u van pittig houdt, moet u het beslist eens uitproberen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch
Top