1. Home
  2. Community
  3. Treesjuh
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heerlijk bijgerecht. Smaakt erg goed bij rijst maar kan zeker ook bij aardappeltjes. …  Lees verder »

Lekkere spitskoolschotel, die snel gemaakt is en vol zit met vitamines …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Tip: je kan de rijst ook vervangen door een wrap. Houd je van een vegetarische variant, gebruik dan meer groenten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

750 g fricandeau, 80 g boter, (ca. 1 dl bouillon), 12 sjalotjes (gepeld en in vieren gesneden), 2 teentjes knoflook (geperst), 3 dl bouillon, 3 dl rode wijn, 1 el. tijm, 1 el. rozemarijn, zout en (versgemalen) peper, 1 el. allesbinder …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Heerlijke wintersalade. De combinatie van de bietjes met de rucola en de pijnboompitten is heerlijk! In het originele recept werden nog geroosterde walnoten en pistachenoten toegevoegd. In plaats van honing werd suiker in de dressing gebruikt en waren de hoeveelheden voor 4 personen veel groter (teveel dus!) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

*1 flinke ui*2 el rode currypasta*2 el olie*350 gr schonngemaakte pompoen in stukjes*2 dl santen*1/2 rode Spaanse peper*60 gr geschaafde amandelen*2 el gehakte koriander* …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Lekkere en makkelijke ovenschotel, ook van tevoren te bereiden en later op te warmen, kan ook vegetarisch. Het was jaren geleden, maar weer eens gemaakt, blijft lekker. …  Lees verder »

En ze zijn helemaal van mezelf!!!! Ik krijg er altijd complimentjes over. Maarja het zijn niet voor niets mijn aller aller allerlekkerste balletjes... Het zijn gewoon lekkere & pittige balletjes voor in de soep …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Deze beef wellington variant is eenvoudig te bereiden en door het gebruik van gewone biefstuk goedkoper dan de traditionele variant. Ook is het recept eenvoudig uit te breiden voor meerdere personen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

1 1/2 kg kruimige aardappels 1 grote rode ui 750 g witlof 2 grote appels (met rode schil bijv. Royal Gala) 2 eetlepels boter of margarine 2-3 theelepels kerriepoeder 300 g Leidse kaas oud (stuk) 200 ml crème fraîche zout en peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Chique bijgerecht, dat niet moeilijk te bereiden is. Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Weer eens wat anders dan stoofpeertjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Dit is een heel leuk recept wat vroeger en ook nu nog veel werd gemaakt. Niet te verwarren met "coq au vin" want dat is dit niet. Ik kan me nog herinneren dat dit vroeger ook wel in Nederlandse restaurants werd geserveerd, maar toen was ik een jaar of tien. Een mals gestoofd kippetje met smaak dan is dit ouderwets lekker. Koop wel een lekkere vette scharrelkip van goede kwaliteit en géén kiloknaller want die kippen zijn echt niet lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Heerlijk salade voor wie van bleekselderij houdt lekker snel en simpel …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Geef vlees, kip en vis net wat extra`s met een marinade. Zorg dat de smaken ongeveer 12 uur vooraf kunnen intrekken (in de koelkast). …  Lees verder »

Een lekker en supersimpele koude pastasalade die prima kan als maaltijdsalade. …  Lees verder »

Dit is eigenlijk een oud recept van Gorden Ramsey waar hij goed mee heeft gescoord, maar heb het wat aangepast. Dit recept is wel één van mijn allerlekkerste mosselpannetjes ooit en scoor je goed mee als je lekkere eters over de vloer hebt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans
Top