1. Home
  2. Community
  3. Torrox
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dit recept hoort bij het artikel 'Liever guacamole dan Brinta' uit Volkskrant Magazine 25-10-2003.Over saltimbocca wordt heel wat afgezeurd door culi's die het weten kunnen. De schnitzels moeten opgerold of juist niet, er mag beslist geen marsala in de saus of misschien toch, tenzij, et cetera. Dit recept is in elk geval erg lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Chateaubriand is een ouderwets statussymbool. "Wij eten niet alleen de ossenhaas, wij eten alleen het middenstuk van de ossenhaas", zo was vroeger de leus bij de "well-to-do". Het mag misschien een beetje in onbruik zijn geraakt ondertussen, maar het is en blijft een fantastisch stuk vlees! Vroeger zag je het ook in restaurants vaker op de kaart staan; tegenwoordig lopen gerechten voor 2 of meer personen niet zo goed meer. Iedereen komt graag uit voor zijn eigen smaak, en iedereen wil van alles wat proeven. Maar voor een mooi diner thuis is het een uitermate geschikt stuk vlees. Makkelijk, gauw klaar, superlekker! Dit recept is in principe ook niet van de moeilijkste. U kunt een hoop van tevoren doen en even in de magnetron opwarmen. Als u het vlees maar Just-in-time doet komt alles prima in orde! Zorg wel voor vlees van de allerbeste kwaliteit. Ik ga op zeker en koop uitsluitend on-line bij de jongens meerdanvlees.nl …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

2 kalfsniertjes 1 ajuin 1 teen look 250 ml kalfsfond 2 soeplepels graantjesmosterd 2 eetlepels lopende Luikse siroop 50 gr boter 100 ml room 3 takjes thym 2 blaadjes laurier 150 ml witte wijn 15 gr donkere bittere chocolade …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Mayonaisse als marinade vond ik altijd een heel gek idee,tot ik het gewoon eens probeerde.Toen kwam ik erachter dat ik nog nooit zo`n lekker stukje kip had gegeten.Probeer het maar eens,echt superlekker!! …  Lees verder »

Superlekker met malse kippedijen. Eerst laten marineren, daarna bakken in de koekepan. Door de marinade gaat de kip glanzen en komt er een lekker kleverig laagje op. Mmm, om je vingers bij af te likken, zeker ook door de toevoeging van de zoute cashewnoten... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

800 gram Kabeljauwfilet of Kabeljauwhaas. 4 vleestomaten 2 grote uien 100 gram roomboter zout peper peterselie paneermeel 2 dl water Zakje visbouillon …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Varkensvlees of kipfilet/kalkoen in romige saus. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

1 PREI, gesnipperd 2 WORTELS, in stukjes 1 UI,6 teentjes KNOFLOOK gesnipperd 2 AARDAPPELS, geschild en in blokjes 1/2 LITER GROENTEBOUILLON 200 GRAM GARNALEN (Je kan deze soep ook met andere soorten vis maken) 2 DECILITER ROOM, geklopt 1/2 THEELEPEL KERRIEPOEDER sambal naar eigen smaak Roerbak de prei, ui,knoflook en wortels 5 minuten. Voeg de aardappels en de bouillon toe, breng dit aan de kook en kook de soep 20 minuten. Pureer de soep en doe de kerrie erbij, de room en de garnalen. Verhit de soep tot deze door en door heet is alvorens hem te serveren met vers stokbrood met roomboter De soep (eventueel)afmaken met wat fijn gehakte peterselie. Bonappetittekes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Heerlijk als Tapas …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Spaans

Een lekkeren jam met abrikozen, noten en rum. Ook lekker als garnering bij gebraden varkensvlees. …  Lees verder »

Supersimpel maar heerlijk pittig kipgerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

540 gr aardbeien 650 ml appelsap 320 ml sinaasappelsap 54 ml yoghurt …  Lees verder »

Een heerlijk recept voor een grote groep mensen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

- 1 tas Hellmann`s Real Mayonnaise - 1/3 tas French Dressing Kraft (oranje) - 1/3 tas Sweet pickle Relish Heinz - 2 koffielepels gesnipperde ui (of nog beter:in de mixer) - 1 koffielepel witte wijnazijn - 1/2 koffielepel poedersuiker - zwarte peper …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

IngrediĆ«nten: 300 g soepvlees (rundvlees) 1 vleesbouillontablet 1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon 4 takjes peterselie 30 g boter of margarine 30 g bloem zout peper nootmuskaat 1 ei 150 g paneermeel (vloeibaar) frituurvet …  Lees verder »

Het enige gerecht wat iedereen in het gezin lust, gaat altijd volledig op! …  Lees verder »

Top