1 blikje zalm a 200 gram - 5 gedroogde tomaatjes op olie - 6 groene knoflookolijven - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 150 gram Griekse yoghurt - zout en peper - 4 donkere meergranenbollen … Lees verder »
- 10-20 min.
- Nederlands
1 blikje zalm a 200 gram - 5 gedroogde tomaatjes op olie - 6 groene knoflookolijven - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 150 gram Griekse yoghurt - zout en peper - 4 donkere meergranenbollen … Lees verder »
Lekkere broodjes met chocoladecrème-vulling. Ideaal voor een zondagse brunch of lunch. … Lees verder »
Mijn man had inkopen gedaan en een veel te grote zak soepgroenten meegenomen. Ook lagen er nog champignons in de koelkast die op moesten. Ik wilde de soepgroenten niet invriezen en bedacht toen dit recept. Een lekker doordeweeks hapje dat je heel goed tevoren kun klaarmaken. Natuurlijk kun je hiervoor ook een groentemix gebruiken en de kruiden hier aanpassen. Gewoon lekker! … Lees verder »
Voor de Mexico kenners misschien niet typisch Mexicaans maar de door ingrediënten die ik heb gebruikt heeft deze soep zeker wel Mexicaanse trekjes gekregen. Het is in ieder geval een heerlijk verwarmend soepje dat echt lekker is voor de koude dagen hier in Nederland. Natuurlijk niet alleen voor in de winter want ik Mexico eten ze zulk soort soepen ook met >30 graden C. Mijn nieuwe keukenvriendje (kCook) begint zich steeds meer thuis te voelen in mijn keuken. Meestal doet hij wat ik wil, echter soms heeft hij wat weinig geduld met mij. Als ik soms eens iets ben vergeten klaar te zetten of als ik tussendoor wat foto's wil maken, begint hij al vrij snel te piepen en als ik dan niet snel reageer houd hij het voor gezien, is het einde programmering en kan ik weer van voren af aan beginnen. Echter mij krijgt hij niet klein hoor. Als deze vriend niet doet wat ik wil dan stel ik hem handmatig in en gaan we toch weer gewoon verder met wat ik van hem gedaan wil hebben TIP: blog/wilmiewillemse/koken-met-de-kcook-van-kenwood … Lees verder »
Gratin van schijfjes aubergine, courgette, aardappel en tomaat. Overgoten met room gemengd met roomkaas, knoflook en basilicum. Afgedekt met schijfjes tomaat met geraspte oude kaas. … Lees verder »
Pastaschotel met een romige saus van kip met prei en peren. … Lees verder »
Een zalige romige pasta met een subtiele smaak van de geitenkaas. De honing geeft een licht zoet accent. We hebben gesmuld. Heel eenvoudig te maken en goed voor te bereiden. Echt een TOPPERTJE. … Lees verder »
Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept. … Lees verder »
Deze heerlijke hartige taart met eigengemaakte bodem heb ik voor het eerst gemaakt met mijn nieuwe Magimix keukenmachine. Ik maak heel vaak nieuwe recepten aan de hand van dat wat in nog in de koelkast/vriezer hebt. Ik heb een recept op Smulweb staan van een heerlijke preisoep met gehakt en kaas. Toen bedacht ik dat ik met die ingrediënten en nog wat erbij een lekkere hartige taart kon maken. We hebben echt gesmuld en deze taart komt zeker vaker op tafel. … Lees verder »
Heerlijke en gezonde muffins voor het ontbijt (of brunch). Zonder toegevoegde suiker en met veel vezels en fruit. Een goed begin van de dag! Heel makkelijk om deze te maken, af laten koelen en invriezen en er per dag eentje te ontdooien voor je ontbijt of brunch. Ik maakte met deze hoeveelheden ongeveer 18 stuks. Je kan natuurlijk naar eigen smaak aanpassen; ook lekker met ander fruit (of meer van een van deze), of met de toevoeging van gember en/of nootmuskaat. … Lees verder »
Echt een heerlijk recept , je zult er veel complimenten voor krijgen!. … Lees verder »
Gewooon een lekkere knabbel voor bij de borrel. … Lees verder »
Kaneel, mosterd,sjalotten,ontbijtkoek en stoofvlees daar past een Bavaria Bokbier uitstekend bij. Met een hint van karamel is dit licht bitterzoet biertje het bier van de herfst ! … Lees verder »
Lijkt mij erg lekker. Het was verukkelijk! … Lees verder »
Een lekkere variatie op mijn Ouderwetse hachee. … Lees verder »
~Herfst~Paddestoelen horen bij de herfst. Soepen met paddestoelen zijn er te over, maar deze is wel heel smakelijk... … Lees verder »
Chocolade en peren vormen een hemelse combinatie … Lees verder »
Zoals de meeste mensen wel weten ben ik niet zo van de zoete baksels, maar appel gaat er altijd wel in en zeker in de herfst. Moeders hier kwam met dit recept aanzetten van een collegaatje, nou vooruit. Snel te maken en nog lekker ook. Bij de koffie krijg ik er wel twee weg! … Lees verder »
Een overheerlijk recept om je eigen kerrysous te maken zonder pakje … Lees verder »
Een leuke andere manier om een overdaad aan appels te verwerken... … Lees verder »