1. Home
  2. Community
  3. Tigrish
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

- zout en peper - 60 ml olijfolie - 6 teentjes knoflook, geperst - 1 bosje peterselie, fijngehakt - 1 laurierblaadje - 1 rode chilipeper, fijngehakt - 1 kg verse garnalen, gepeld - 1,2 dl droge witte wijn …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

500 gr champignons - 2 tenen knoflook - 1 tl provencaalse kruiden - 1 el citroensap - 100 gr harde roomboter - 2 el slagroom - zout en peper naar smaak  …  Lees verder »

Hartige taart die vooral koud lekker is, maar ook warm, is dan alleen wat machtiger …  Lees verder »

Een heel lekker iets zoetig gehaktbal met een heerlijke jus erbij. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

De perfecte gehaktbal: geen gedoe met draaien om te zorgen dat de ballen niet verbranden, gewoon lekker in de oven! Een lekker krokant korstje met een zachte binnenkant. Dit is een basisrecept voor gehaktballen uit de oven. Je kunt hierop variëren door ingrediënten toe te voegen aan het gehakt. Maak bijvoorbeeld eens Oosterse ballen door er korianderzaad, komijnzaad en kurkuma (tumeriek) aan toe te voegen. Of probeer het recept voor Italiaanse ballen zoals hierna aangegeven. Het maken van gehaktballen is eigenlijk vrij simpel. Onthoud dat de textuur van de ballen met rauw gehakt hetzelfde is als de textuur van de ballen in de pan. Als de ballen uit elkaar vallen terwijl je ze maakt, doen ze dat zeker in de pan. Zorg dus dat je goede, stevige ballen maakt. Lijkt het geheel te droog? Voeg dan een eetlepel melk toe. Is het te nat? Voeg dan wat extra paneermeel toe. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

1ui,2preien,7dl.kippebouillon,2eetl.grove mosterd,1dl.slagroom,1eetl.peterselie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Prei, 500 gram Aardappels, 2 stuks Bouillon, 1 liter Zaanse mosterd, 2 el Creme fraiche, 125 ml …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Makkelijk, snel en erg lekker …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Een streek soep uit de achterhoek die heerlijk hartig is …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Niemand maakt een roerei zo lekker als de Engelsen dat doen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Engels

Roerei met kaas en peterselie uit de magnetron! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

8 eieren 8 eetlepels melk 100g gerookte zalm zout versgemalen peper 10 takjes bieslook 1 bosje kervel 1 eetlepel boter 4 sneetjes wit casinobrood …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Roerei met Paprika en Tomaat …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Simpel, anders, snel en lekker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit is een uitleg die ik op internet bij dit recept vond en erg leuk en leerzaam is. De foto`s van de vanille en stokjes zet ik bij de andere foto Quote: Vanille saus In dit artikel wordt uitgelegd hoe je heerlijke vanille saus kunt maken. Vanille saus is een klassieker in de keuken, om lekker over gebak te gieten, over pannenkoeken of over ijs. De saus kan zowel koud als warm worden opgediend. Vanille is de typische smaak en geur van de vruchten van een bepaald soort orchidee, de zogenaamde Vanilla planifolia. Vanille wordt als smaakstof gebruikt in producten en maar ook als geurstof. De vanille die je kunt kopen in de winkel kan de peul zelf zijn maar ook vanille concentraat. Er bestaan twee varianten van: Vanille essence (synthetische vanille) Vanille-extract (natuurlijk product) De naam van vanille is afgeleid van het Latijnse woord vagina!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

50 gr rozijnen 4 stevige appels (Elstar) 3 el suiker 1 tl kaneel 4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid 25 gr boter 1 eierdooier losgeklopt …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Oud en nieuw komt er weer aan zo langzamerhand, hier een recept voor een lekkere appelbol! Het is een recept voor 4 personen, wil je voor meer maken, gewoon ingredienten vermenigvuldigen maal het aantal en het komt goed! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ik kreeg een receptenkaartje bij de keurslager hier toen ik stoofvlees, worst en gehakt kocht en dit is wel vreselijk lekker ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Een vrij grote arretjescake en vrij grove structuur, wat je makkelijk kunt aanpassen, net als de grote. …  Lees verder »

Top