1. Home
  2. Community
  3. Thijxx
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dit recept is een combinatie van diverse bietensoep recepten. Net zoals onze moeders ieder een eigen variatie voor groentesoep hebben geldt dit ook voor de Poolse bietensoep. Op deze wijze vonden wij hem erg lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Pools

Er bestaat geen lekkerder voorafje dan een goede, verse Garnalencocktail. En niets is erger dan een garnalencocktail met weke garnalen in een dunne saus met azijnsmaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Er bestaat geen lekkerder voorafje dan een goede, verse garnalencocktail - en niets is erger dan een garnalencocktail met weke garnalen in een dunne saus met azijnsmaak en slappe sla. Dit recept laat zien hoe fantastisch een garnalencocktail kan zijn. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Het oorspronkelijke recept zag ik bij de tv zender `24 kitchen`. Daar werd een hele kip gebruikt in de tajine. Ik heb kippendijen gebruikt, wat meer of minder van het een en ander en ook andere kruiden toegevoegd zoals `Pul Biber` (Rode pepervlokken) Hier wat informatie van internet; http://www.receptenbaan.nl/pul-biber Pul Biber (rode pepervlokken) wordt gebruikt in veel oosterse landen. Het is pittig maar je tong en keel staan niet in vuur en vlam. Het is te koop in veel buitenlandse supermarkten, niet duur en probeer het eens. Ik heb dit recept 2x gemaakt voordat ik het op smulweb zette, de 1e keer smakelijk gegeten maar toch `miste ik iets` de 2e keer was het echt naar mijn smaak en wij hebben gesmuld dus staat het nu op smulweb. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Grote knoopjes of reuze champignons, zonder steeltjes plakjes mozzarella groene pesto ontbijtspek of bacon …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Ik was op zoek naar een goed gevulde Minestronesoepje, kwam deze op internet tegen. Maar om hem niet kwijt te raken zet ik hem op mijn eigen pagina van het Smulweb. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Snackbar Obesitas onthult zijn mooiste keukengeheimen Bij de snackbar hebben we niet elke avond zit om een beetje culinozo te lopen doen. Soms snakken we naar een snelle hap. Deze pasta maken we als we eens niet op Michelinsterrenjacht zijn, maar gewoon lekker gauw willen eten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Je blijft smullen van deze heerlijke (vegetarische) salade. Met dank aan Ilse, die dit recept aan me heeft gegeven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Tijdens onze skivakantie in Vorarlberg in Oostenrijk aten we vaak deze heerlijke pasta. Spätzle kun je kopen in Duitsland en Oostenrijk en in Nederland bij Sligro. Af en toe ook bij Lidl. Maar je kunt hiervoor ook gewone elleboogjes macaroni voor gebruiken. In Oostenrijk wordt dit gegeten met een aardappelsalade. Ik heb er een ovenschotel van gemaakt. Heel lekker! Soms doe ik er wat gebakken spekreepjes door. Iets pittiger en heerlijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Oostenrijks

Gebakken pastinaak friet met romige balsamico dip. Leuk om te serveren als verjaardag hapje of bij een ander feestje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Heerlijke lasagne met zalm, spinazie en geitenkaas. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Heerlijke soep die we graag lusten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Zo een simpel gerecht, maar wel erg gezond en erg lekker. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Dit is een klassieker die ik een beetje uit het oog was verloren, maar altijd zal blijven maken. Belangrijk is de vele sinaasappelrasp, die voor een belangrijk deel pas op het laatst erbij komt, evenals de aanbaksels na het braden van het vlees en de spekjes! Maak de stoofpot zo aromatisch als je wilt, en speel wat met de provencaalse kruiden. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Voor de bereiding van het smakelijke oud vaderlandse gerecht, dat wij 'stamppot' noemen geldt dezelfde regel als voor groenten: kook alle ingredienten zo kort mogelijk en met zo weinig mogelijk water, zodat alle aanwezige vitaminen zoveel mogelijk behouden blijven. Het spreekt vanzelf, dat het onderdeel van de stamppot, dat de langste kooktijd nodig heeft ook het eerst moet worden opgezet, zodat het dus verschil uitmaaktof men voor een stamppot b.v. boerenkool, of verse spinazie als groente zal gebruiken. (zie voor de rest van de tekst onder voorbereiding) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

De enige echte Italiaanse risotto met paddestoelen. Makkelijk te maken en echt superlekker! Ik koop altijd gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) bij een delicatessenzaak of Italiaanse traiteur. Die laat ik altijd even weken op lauw water. Het vocht kan je gewoon aan de risotto toevoegen. Het maakt je risotto zoveel lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit recept is ABSOLUUT niet van mezelf. Het laatste jaar is deze taart echt onze lievelingstaart geworden. De taart is super makkelijk te maken en gaat niet in de oven. De bodem van de taart wordt gemaakt van Cafe Noir.  …  Lees verder »

Top