1. Home
  2. Community
  3. Theo1945
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Er zullen onvertwijfeld inmiddels vele variaties zijn op de bekende Waldorf salade waarvan de naam is ontleend aan het Waldorf-Astoria Hotel in New York. Deze heerlijke salade werd daar voor het eerst geserveerd in 1893. Dit is mijn variatie en je kun er zelf ook weer mee variëren . De eenheden kun je ook gewoon zelf bepalen naar eigen smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Zo vinden wij de bami goreng het lekkerste ! Het werd de hoogste tijd om een beetje vies geworden velletje papier te vervangen voor een digitale versie om het recept de volgende keer in de keuken te zien via mijn smartphone. Dat gaat natuurlijk prima door het hier op smulweb te zetten en zo kunnen dan ook andere mensen genieten van dit recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Hoe kan ik dit recept verwijderen ? …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Verwijderen …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Joods

Nu er weer volop asperges te koop zijn is het weer tijd om een beetje met nieuwe gerechten te experimenteren. Zo is deze heerlijk soep ontstaan. Ik heb de kerrie Madras van Jonnie Boer gebruikt maar je kunt natuurlijk ook een andere kerrie gebruiken. Gebruik echter wel een milde soort of niet teveel. De kerrie mag niet overheersen want anders proef je de asperges niet meer. Wil je de soep vegetarisch maken, voeg dan geen kip toe en gebruik groentebouillon in plaats van kippenbouillon. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijke, zomerse, feestelijke, kleurrijke, snelle en ook gezonde maaltijd. Het ziet er niet alleen heel erg lekker uit, zo smaakt het ook !! Maak zelf een keuze voor de hoeveelheid vlees of vis  ( biefstuk, kipfilet, varkenshaasje, garnalen ) of kies voor vlees noch vis en neem tōfu of doe gewoon "niks" en ook dan eet super lekker en zelfs vegetarisch. !! Dit is jouw recept, doe er mee wat je lekker vindt !! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Sinds kort ben ik een trotste bezitster van een Crockpot of slowcooker. Dit gerecht heb ik hierin klaargemaakt echt een groot succes! Het kan ook in een Tajine zie foto van mijn kookvriend Ger1958 of zoals ik al eerder geprobeerd heb in de Romertopf.Natuurlijk kan het ook in een pan met een goed sluitende deksel je voegt namelijk niet veel vocht toe en door het condens wat er in de pan ontstaat gaart het vlees en krijg je een saus. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Kan weg …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Ghanees

Dit is een leuk recept klaargemaakt  in de minipannetjes je hebt ze  van Creuset maar tegenwoordig zijn ze ook voor een leuk prijsje te koop bij Xenos .Vandaag eens uitgeprobeerd en met beetje internet en beetje van mezelf een heerlijk minipannetje  met een lekkere inhoud . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Vandaag een smaakvolle maaltjd gemaakt die ik met jullie wil delen. Verassend lekker vonden wij alle hier thuis . Makkelijk met de juiste ingredienten.Dus gewoon proberen zou ik zeggen ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Heerlijke bal die zwemt in een smulweb jus !! Tja, heel veel mensen weten onderhand wel dat deze gehaktbal echt heel erg lekker is. Echter wat me steeds stoorde aan de recepten die op internet staan is het feit dat in de lijst van ingrediënten steeds staat: 1 potje vleesfond (380 ml) of zelfgemaakte fond ? Het verbaasde me dat een potje vleesfond duurder is dan het gehakt !! Echter hoe maak je dan zelf wel een lekkere fond of jus ? Het moge duidelijk zijn dat Librije of met name Jonnie Boer, nooit een potje vleesfond zal gebruiken. Wat ik weet is dat je een gehaktbal moet aanbraden en daarna moet leren zwemmen ! Zo krijg je een sappige bal met een mooie saus of jus. Dit recept is mede hierdoor close to perfection ! Smulgroet, Ger1958 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Zoetzure saus is een heerlijk onderdeel van de Aziatische keuken. Het is kant-en-klaar te koop,  maar je kunt ook zelf zoetzure saus maken van verse ingrediënten. Gezond en lekker Een probeersel van een verse ananas en wat googlen kwam ik hierop uit . Een beetje van internet en veel  van  mezelf . Mijn mannen die normaal niet van fruit in het eten houden waren verrukt over dit recept vandaar dat ik het met jullie wil delen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Nr 48 van de Chinees maken we voortaan zelf een heerlijke  Foe Yong Hai Mijn gezin was verrukt van het recept en met de babi ketjap van Petra en de ananas in zoetzure saus een leuke combinatie . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Ik had wat prei over. en toen kwam ik op het idee om deze heerlijke preisoep te maken. Met nog een lekkere bite van de op het laatst toegevoegde preireepjes en de romige smaak van de kruidenroomkaas. Maar maak de prei gerust van hele preien. Het is echt smullen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een lekkere bami als basis voor een Indonesische tafel met verschillende bijgerechten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Spinazie kan je op zoveel manieren eten en in dit jaargetijde staat het wel wekelijks op het menu hier in huis lekker vers . Doe graag aan experimenteren en aangezien ik vanmiddag tijd had en al wat in mijn koppie had hoe ik dit ging aanpakken, kwam hier weer een heerlijk gerecht uit voort. …  Lees verder »

Het woord "Teriyaki" is een combinatie van twee Japanse woorden: `teri` betekent glans en `yaki` betekent grill of rooster. Om een Teriyaki gerecht te maken, moeten de ingrediënten eerst een tijdje gemarineerd worden, of op zijn minst ingesmeerd worden met Teriyakisaus. Daarna worden de ingrediënten geroosterd of gegrild. Je kan in plaats van kipfilet ook ander delen van de kip nemen of zelfs met biefreepjes zalm,garnalen of andere vis. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Bij stoofschotels en rood vlees, wild hoort naar mijn idee rode kool. Dit herinnert me aan vroegere tijden. Deze variant die moet je eens geproefd hebben lekker en gezond alternatief op de gestoofde rode kool. …  Lees verder »

Top