1. Home
  2. Community
  3. TheYvonne42
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

•4 wraps •4-8 plakjes parmaham •4 zongedroogde tomaatjes •pijnboompitten •50 gram rucola •4 eetlepels pesto •eventueel een beetje geraspte oude kaas/parmezaanse kaas …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

In een avontuurlijke bui? Dan kan je met deze aardappel alle kanten uit. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dit hapje leerde ik van een vriendin die bij mij eens tapas is komen maken. Echt overheerlijk! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit heerlijke gerecht kregen we als hapje voorgeschoteld bij een Paasbrunch. Zo verrukkelijk dat ik direct het recept heb gevraagd. In het oorspronkelijke recept worden cantharellen gebruikt. Natuurlijk veel lekkerder maar ook veel duurder. De keuze is aan degene die kookt. Inmiddels heb ik het recept helemaal aangepast. Nog lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Lekker pittige ovenschotel. Door het gebruik van de mosterd en crĆØme fraĆ®che krijgt de kool een lekkere romige smaak. Geen aardappelpuree bovenop, maar aardappelen gestampt met wat crĆØme fraĆ®che en mosterd erdoor geroerd. Hierdoor krijg je een wat grovere laag, die heerlijk is bij de spitskool. Ook lekker met plakjes ontbijtspek op de schotel. Ze worden lekker knapperig in de oven. (zie foto) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

600 gr geraspte Ardennetal (of combinatie van Emmental kaas/cheddar kaas/oud brugge kaas)- 2 kleine glazen droge witte wijn - sap van 1 citroen - 150 gr (bos)paddestoelen fijn gesneden - 1 klein teentje knoflook - 1 koffielepel maĆÆzena - muskaatnoot …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Oostenrijks

Een heel simpel gerecht uit Vorarlberg (Oostenrijk). De spƤtzle zijn - voorzover ik weet - in Nederland niet te koop, maar je kunt hiervoor gewoon macaroni nemen. Oorspronkelijk werd het gerecht zonder de spek gegeten. Bij dit gerecht wordt bijna altijd een aardappelsalade geserveerd, wat er echt lekker bij smaakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Oostenrijks

Lekkere saus van tomaten/kip/kruiden, makkelijk te maken en snel klaar …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

8 verse vijgen, 200 gr light roomkaas, vers gemalen zwarte peper, 4 plakken prosciutto crudo (rauwe ham), gehalveerd, 1 el balsamico azijn. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

De allerlekkerste manier om aardappelen klaar te maken. Ontzettend gezond ook nog. Wel even overslaan als je wilt afslanken. …  Lees verder »

Dit recept komt uit het boek Koken als een Chef van Gordon Ramsay. Wie houdt er niet van crumble? Het combineren van gepureerd fruit, stukjes fruit en zoete, stevige gedroogde cranberry`s levert een laagje met interessante textuurverschillen op onder een prachtige, krokante bekroning. En maak je geen zorgen over het schillen van al dat fruit. Appels, peren of perziken: de meeste smaak zit in de schil. …  Lees verder »

Recept van een collega! Serveren met Pasta, rijst of op een stokbroodje.Zowel warm als koud erg lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Jachtschotel volgens familiehotel Bakker in Vorden …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

400 g rosbief 150 ml olijfolie 4 teentjes knoflook met schil 450 g krieltjes, voorgekookt (koelvers) 2 lente-/bosuitjes, in smalle ringen 75 g veldsla 75 g rucola, grof gesneden voor de dressing: 300 ml sinaasappelsap 1 theel. mosterd 1 eetl. honing zout en versgemalen peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Lekker Engels nagerecht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Het voordeel van de winter is die overheerlijke winter groentes. Zuurkool, boerenkool, hutspot. Het leuke is om dat iedere keer weer op een andere manier te maken. Deze ovenschotel wordt hier regelmatig gemaakt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

ƉƩn van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines! GeĆÆnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die ItaliĆ« in zich heeft! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Granola is een mengsel van havervlokken met noten, zaden, gedroogd fruit, honing, ahornsiroop...Het wordt knapperig gebakken in de pan of de oven. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch
Top