1. Home
  2. Community
  3. Teunis50
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Eerst word de kip gekookt en erna goudbruin gebakken in ketjap marinade. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Zet het vlees op met een halve liter water, een ui, een blaadje laurier en een kruidnagel. Laat twee uur zachtjes koken. Haal het vlees eruit, laat het afkoelen en snijd fijn. Kook de bouillon in tot het stroperig dik is, meng het fijn gesneden vlees er door, breng op smaak met zout en peper (of gebruik alleen het vlees en bewaar de bouillon om er kroketten van te maken).  Kook de eieren 8 minuten in kokend water. Haal ze eruit., laat ze even schrikken onder koud water en laat ze afkoelen. Laat de doperwten ontdooien, ze hoeven niet gekookt te worden. Kook de aardappel- en de wortelblokjes in zo min mogelijk gezouten water beetgaar. Meng vlees en groente door elkaar. Maak aan met de mayonaise en peper en zout naar smaak. Gebruik niet teveel mayonaise: de consistentie moet zo vast zijn dat de huzarensalade neit inzakt. Maak een rond vormpje met je handen of een stekertje. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Leg op elk slaatje een half ei. Dek dat af met mayonaise die een klein beetje met water is verdund. Bestooi met paprikapoeder. Garneer met blaadjes kropsla, cornichons en zilveruitjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Niet van toepassing. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Kaasblokjes en coctailworstjes in een krokant jasje van bladerdeeg. …  Lees verder »

Top