1. Home
  2. Community
  3. TacoLoco
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heerlijk draadjesvlees met een Indische smaak. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. De smaak is de volgende dag nóg intenser. Verwarm het gerecht al roerend op laag vuur. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Pools

De herfst is officieel begonnen, ook wel te zien en te voelen buiten. De heerlijke tijd breekt weer aan culinair gezien. We trappen deze herfst goed af met dit overheerlijke, kruidige- malse en geurige stoofpotje. Het moet even pruttelen, maar dan heb je ook wat. Dit is geen Boef Bourguignon, maar net zo lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Erwtensoep: heerlijk winters én typisch Nederlands. Omdat ik werk heb ik alleen geen tijd om uren in pannen te staan roeren. Daarom heb ik deze soep voorbereid en vervolgens bereid in de slowcooker. De ingrediënten heb ik twee dagen van te voren gesneden en in Lock&Lock dozen bewaard. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

In de slowcooker maak je de allerlekkerste hachee, binnen 5 minuten (plus 10 a 12uur sudderen) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

"Rabo de toro al estilo Pedro Romero" Restaurant Pedro Romero, dat de naam draagt van een van de grootste personen uit de geschiedenis van het stierenvechten, is in het bijzondere stadje Ronda gevestigd in een indrukwekkende kloof. Het restaurant, toepasselijk getooid met stierenvechtersmemorabilia, ligt naast de legendarische arena van Ronda, een van de oudste en mooiste arena's van Spanje. Deze versie van een ossestaartschotel is een zeer traditionele. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Spaans

Sate`s zijn er in verschillende soorten. Hier eentje die eigenlijk gewoon de normale sate is zoals wij hem kennen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Als je aan de barbecue gaat en het weer is mooi zoals nu momenteel, tsja wie lust er dan geen lekker stokje saté? Hier heb je twee verschillende soorten met een heerlijke marinade. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een werkelijk heeeeeeeeeeerlijk recept uit het 'streep je slank kookboek' van Magriet. In het kookboek staat het recept aangegeven voor 4 pers. maar ik vind dat je van 2 pers. moet uitgaan, want dit is echt veel te lekker zodat je niet genoeg hebt met zijn vieren! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Slanke keuken

Satésaus, of pindasaus, een hele simpele saus om te maken, maar heerlijk bij veel gerechten. Het prettige aan satésaus is dat het bijna niet kan mislukken. Het belangrijkste is om de juiste basisingrediënten toe te voegen, verder is het voornamelijk een kwestie van smaak. Ikzelf vind het prettig als er veel smaken terug komen: zoet, zuur, zout en pittig. Hou je van pittig? Dan voer je de hoeveelheid sambal op. Een zoetekauw? Een schepje suiker doet wonderen. En vind je hem een beetje flauw? Wat zout kan dit makkelijk oplossen. Is de saus iets te zoet en plat van smaak? Voeg dan nog een scheutje azijn of tamarindepasta toe voor een goede saus. Het perfecte recept bestaat simpelweg niet, omdat iedereen een andere smaak heeft en van een meer zoete, pittige of romige saus houdt. Daarom is dit recept zo ingestoken dat je vanuit het basisrecept kan variëren. Probeer het uit en ontdek wat jij het lekkerste vindt! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Dit is, vanwege het varkensvlees een "haram" recept. Kebab recepten, of het nou dönner kebab of shish kebab is, vind je in allerlei variaties. Oorspronkelijk werden ze vooral van lamsvlees gemaakt en op een vertikale grill geroosterd. Mijn dochter verafschuwt lamsvlees en dus kocht ik eens gehaktspiesjes die mijn slager (in feite ten onrechte) döner kebab noemt. Ze werden goedgekeurd, maar hij verkoopt ze alleen in de zomer (barbecue-tijd). Dus, ik maakte mijn eigen versie, die natuurlijk lekkerder is. Door het gebruik van de kruiden doet het vlees je aan het Midden-Oosten of Marokko denken, maar Islamieten gebruiken geen varkensvlees, dus dit is geen halal recept. Omdat ik zelf niet zo`n enorme fan van de bbq ben, maak ik dit gerecht binnenshuis op de grillplaten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Dit is een makkelijk gerecht omdat meeste ingredienten kant en klaar gekocht worden. Maar het resultaat is zo lekker dat de hele familie om het fornhuis heen draait en er maar weinig balletjes het halen tot aan de tafel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Deze babi pangang is in een handomdraai gemaakt met de kruiden die vrijwel altijd in je keuken te vinden zijn. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Tortillawraps kopen in de winkel is natuurlijk prima, maar zelf even maken is net zo makkelijk (en lekkerder) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Heerlijk fris-zoete ovenschotel …  Lees verder »

Overheerlijke spareribs, waarbij het vlees van het bot afvalt. …  Lees verder »

Lekkere spitskool, anders dan dat je gewend bent... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top