1. Home
  2. Community
  3. Summertime
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Belangrijk voor dit SUPER gerecht echt een goede wijn te nemen. Is echt een TOPPERTJE …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Kan je heerlijk van te voren maken en invriezen tot gebruik …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Een snel en makkelijk gerecht dat met vlees of vis cecombineerd kan worden …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Geleerd tijdens een vakantie op een boerderij in Sicilië. Zeewolf filet uit Sicilië is echt een zeer smaakvol gerecht dat ook nog eens simpel te maken is. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Paneerlaag: 200 g meel 1 el suiker 4 el bier 1/4 tl zout 2 eierdooiers 6 el melk 6 el water 2 eiwitten Chips: 1 kg aardappelen frituurolie Fish: 1 kg witvisfilets (klein porties) worcestersaus citroensap scherpe mosterd meel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Ik wilde bij mijn Hongaarse zuurkool, hier de link; Hongaarse-zuurkool een saus maken die niet uit een pakje komt. (je weet dan in ieder geval wat erin zit) Ik heb dit `Jachtsaus` genoemd maar dat is maar een naam want het is een zelfverzonnen recept. In een oorspronkelijke jachtsaus zit bij mijn weten geen bloem omdat het een heldere saus is. In dit recept is bloem verwerkt omdat de groenten in de Hongaarse zuurkool vrij veel vocht bevatten en helderheid is hier niet van belang omdat de saus verwerkt wordt in de ovenschotel. Champignons (behalve wat gedroogde) zitten niet in deze saus omdat ze al in de ovenschotel verwerkt zijn. Deze saus smaakt heerlijk door de Hongaarse zuurkool ovenschotel. Wil je deze saus bij een ander gerecht maken? Smoor dan 1 bakje kastanjechampignons met de ui en de paprika en volg verder dit recept. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

De weldadige eigenschappen van soep worden al eeuwen bezongen in kookboeken en medische verhandelingen. Heb je iets onder de leden? Vraag je liefje, je buurman of je oma om zo`n supersoepje te maken en je bent zo weer op de been. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Dit is eigenlijk bedoeld als snack uit het vuistje voor bij de buis, maar past ook prima bij een Indonesische rijsttafel. Lekker krokant, met andere woorden kluif jezelf lekker klem. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Als het buiten kouder begint te worden heb je meer behoefte aan stevige kost. Deze bonenstoof is daar een goed voorbeeld van. Lekker laten pruttelen zodat de smaken van de ingrediënten goed in kunnen trekken. Dat is ook de reden waarom ik de worst er ook gewoon in heb gedaan en er niet apart bij heb geserveerd. Aardappelpuree is hier lekker bij maar heb je zelf een beter idee, laat het me dan weten. Je kunt ook gehaktballetjes gebruiken in plaats van de verse worst. Tip: Houd je van pittig dan is het lekker om een pepertje toe te voegen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Zevende Hemel, kriebel in jou buik lasagne. Deze moet je maken, jij wilt nooit weer anders. Zien ook mijn artikel Ode aan Italië. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Japans

Een heerlijke, simpele aardappelgratin. Aardappelgratin smaakt het best als deze vlak voor het eten bereid wordt, maar dat kan eventueel ook een dag tevoren. Bak de gratin dan zonder kaas 30 minuten voor, zodat de aardappels vrijwel gaar zijn. Zet hem tot gebruik afgedekt in de koelkast. Laat de gratin eerst op kamertemperatuur komen en strooi dan de kaas erover. Bak de gratin daarna bruin in een oven van 200 graden in 15-20 minuten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Geroosterd lendestuk uit de oven. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

4 eieren * 1/2 ltr. melk * peper * zout * 200 gr. bloem * 1,2 kilo contrefilet * 2 eetl. olie * 60 gr. boter * peterselie …  Lees verder »

Gemaakt een keertje met sherry in jou bouillon. Je weet niet wat je proeven! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Afrikaans

Als je deze streek in Frankrijk beter leert kennen voor wat betreft de specialiteiten op het gebied van eten en drinken snap je ook beter waar de uitdrukking "leven als God in Frankrijk" vandaan komt. Normandië staat bekend om haar vele lekkernijen zoals: boter, room, kazen, cider, calvados, appels, gevogelte maar ook oesters, mosselen en vele andere vis en schaaldieren. Het kan dus niet anders dan dat een gerecht uit deze streek een lekkernij is. Deze parelhoen is een goed voorbeeld van zo`n heerlijk gerecht. Tip: Je kunt in plaats van parelhoen ook een mooie scharrelkip nemen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

O la la dit is lekker! Ik had nog een enorme berg paddenstoelen over en heb dus stoofvlees gehaald en heb dit heerlijke gerecht bedacht ! Mensen die én van runderstoofjes houden én van paddenstoelen die moeten dit absoluut eens proberen. Dit is echt een geweldige smaaksensatie voor de hele familie! Lekker koken en dan lekker opsmikkelen of op rijst, of met aardappelpuree of met pasta zoals Tagliatelle. Eet er dan nog een bijgerecht bij, zie onder. Zo kom je lekker in de herfststemming en in die van de donkere dagen die gaan komen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Ovenschotel met witlof, aardappelpuree, ham kip, pesto, hazelnootjes en kaas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heel veel mensen denken dat ze géén spruitjes lusten, heel veel kinderen trekken hun neus ervoor op. Spruitjes zijn, door allerlei kruisingen met rassen, lang niet meer zo bitter als vroeger. Als jij ooit de spruitjes zo klaarmaakt als hieronder beschreven dan lust opeens iedereen spruitjes! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

We hebben gesmuld van deze beetgare sperziebonen met gebakken sjalotjes, knoflook en gedroogde tomaatjes. Voor het opdienen gegarneerd met wat geroosterde pijnbboompitjes en basilicum. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top