1. Home
  2. Community
  3. Solu
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een eenvoudige, exotische curry, vol en romig, mild gekruid en met ontzettend veel smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

HEERLIJK!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Heerlijke kruidige goulash waarvan je 3 recepten kan maken. - goulash ( bij rijst, aardappelen of over de friet ) - goulashsoep - bladerdeeghapje gevuld met goulash ( leuk voor op een feestje of lunch ) zeer makkelijk als je er meerdere dingen mee kunt wanneer je wat over hebt ( of dubbele portie maken en invriezen en later er wat anders van maken ). zie foto┬┤s …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Oostenrijks

Lekker over bijv. ijs! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Pikant gerecht wat zowel op de barbecue bereid kan worden als in de oven. …  Lees verder »

Lekker met verse abrikozen, je kan er 10 a 12 punten uit snijden …  Lees verder »

Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een simpel borrelhapje, maar o zo lekker! …  Lees verder »

Ei-hamschoteltje uit de oven …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Super lekkere zamlrol. Werd geserveerd tijdens een brunch die ik samen met andere vrijwilliegers verzorg in verzorgingstehuis bij ons in Stadtlohn. Recept gekregen en gebruikt tijdens afgelopen Kerst. Het was een succes. Heerlijk als je wat meer gasten krijgt en prima voor te bereiden. Denk bij het bereiden aan de koeltijd (zie recept)! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dit is een snelle en gemakkelijke schotel dat zelfs op een doordeweekse avond gemaakt kan worden, maar het zal ook niet misstaan bij een iets feestelijker gelegenheid. De romige milde smaak van kabeljauw wordt geaccentueerd door de pit van chorizo en zuurtje van tomaten-cider saus. …  Lees verder »

Dit is eigenlijk een recept om gehaktballen luchtig te maken. Geen bijzonder recept dus maar zo maakte mijn vader ze en daarom zet ik dit maar eens op smulweb omdat het heerlijke luchtige ballen zijn. Ik heb het internet `afgespeurd` kooksites bekeken maar nergens iets dergelijks kunnen ontdekken. Mijn vader gebruikte zover ik weet geen olijfolie (doe ik wel) maar gewoon boter (of braadboter) ik kan het niet meer vragen helaas, maar dat vermoed ik dus. Ook waren zijn ballen niet bijzonder gekruid ik weet dat hij grove mosterd en gewoon peper, zout en wat nootmuskaat raspte meer niet. Uiteraard kan je de ballen geheel naar eigen smaak kruiden want ik wissel ook vaak met kruiden. Ik maak ze dit keer zoals mijn vader ze maakte en dat is met die `vreemde vulling`. Geen paneermeel, brood of wat anders maar namelijk met de basis van een roux (zonder vloeistof) toegevoegd aan de vulling. Ik had 800 gram gehakt,heb je minder pas dan de hoeveelheid bloem/boter voor de vulling aan …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

1 kg aardappelen iets kruimig 600 gr gesneden prei 4 eieren 1 bakje roomkaas light met knoflook en fijne kruiden (125 g) 200 gr rauwe ham flinterdun in reepjes 20 gr platte peterselie blaadjes fijngesneden …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

4 plakjes bladerdeeg (diepvries) 4 stronken witlof 2 el suiker 2 el + een beetje boter zout en peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en heerlijke verse Parmezaanse kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een makkelijke ovenschotel met een heerlijke vulling. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Lekker borrelhapje, ooit eens gevonden op internet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top