1. Home
  2. Community
  3. Smurfin1
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heerlijk recept wat ik vaak at tijdens mijn studententijd maar wat nog steeds regelmatig op tafel komt...bron: uit een oude allerhande …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

- 1 rode peper - 1 ui - 3 el kappertjes - zwarte olijven - olijfolie - 2 tenen knoflook - 3 blikjes tonijn - creme fraiche - pasta …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vis

25 gram boter of margarine. 500 gram gemengde paddestoelen in stukjes( kastanjechampignons,grotchampignons,cantharellen,bundelzwammen) 2 rode uien. 1 dl rode port. 1 pot wildfond (ong 4 dl) 5 dl groentebouillon (evt van een tablet) zout en peper. 1/2-1 el citroensap. 1 lenteui in stukjes. 1/2 bakje shiso-purper. 4 minibroodjes. gezouten boter.  …  Lees verder »

Een top-receptje voor chana dal, dat op het menu staat van een goed indiaas restaurantje in Brussel. (lekkere indiase thuiskeuken zonder poespas) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

300 gram groene linzen 1 el balsamicoazijn 1 tl mosterd 3-4 el olijfolie 3 el basilicum 1 rodeui 2 paprika`s, rood en geel 74 gram rucola 8 plakjes geitenkaas …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Heerlijke linzen salade die met eventueel een aanvulling van vlees/vis/geitenkaas een heerlijke maaltijdsalade is! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Het flesje voor de poffertjesmix kan je kopen bij de Blokker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Natuurlijk kun je ook kant en klare pakjes poffertjesmeel gebruiken, maar als je het zelf maakt is dat natuurlijk veel lekkerder. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Voor deze salade wordt de couscous niet in kokend, maar in koud water geweld. Daardoor houdt de couscous meer beet en wordt 'ie niet zo papperig. Het oorspronkelijke recept is van Jamie Oliver. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Dit koele mengsel is een typisch Marokkaanse specialiteit; verfrissend en een welgekome variatie op de salades van bladgroenten …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Marokkaans

Volgens origineel recept 6-8 personen …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Guacemole behoeft geen uitleg, het is gewoon lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Guacemole behoeft geen uitleg, het is gewoon lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Deze Italiaanse klassieker wordt veel gegeten in de provincies Lombardia en Piemonte (Noord ItaliĆ«) en is het perfecte voorbeeld dat vlees en vis soms heel goed samen kunnen gaan. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

8 mulfilets zout en versgemalen zwarte peper sap van een halve citroen 5 eetlepels olijfolie 450 g diepvries doperwten 1 teen knoflook, geperst 50 g hazelnoten 2 eetlepels bloem 100 ml slagroom 50 g geraspte pecorino kaas takjes oregano  …  Lees verder »

Bereidingstijd: 20 minuten 1 dun Frans stokbrood (of Italiaans, als je dat krijgen kunt) in dunne sneetjes gesneden extra vergine olijfolie 250 g diepvriesdoperwten versgeraspte nootmuskaat 1 kleine rijpe peer in blokjes balsamico- of sherry-azijn 125 g jonge pecorino of Parmezaanse kaas in kleine blokjes (kun je geen van beide krijgen neem dan extra belegen Goudse) Zeezout en versgemalen peper …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Pasta, bv spaghetti, penne rigate of rigatoni. doperwten uit pot of blik parma ham, 2 gedroogde chilipepers, olijfolie, stukje boter, zout en peper, parmiggiano en 1 teentje knoflook. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top