1. Home
  2. Community
  3. Smullovely
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Loempia`s zoals je het op `t hoek van de straat bij de Chinees kunt kopen. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Mijn schoonmoeder was bekent bij vrienden en kennisen dat ze de beste kaneel cake in Calgary had. Dit recept bakt Dora meestal thuis en wordt zeer snel genuttigd door kinderen en kennisen. Grace (Grietje) is inmiddels overleden maar het recept wordt nu door velen gebruikt. Ik hoop dat je het ook probeert en doorgeeft aan je vrienden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Canadees

Lekkere ijstaart met citroensmaak …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Engels

Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsey en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsey was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het stevig deze maaltijd, ja, dus een prima ovenschotel om de gure donkere maand `November` en de winter mee door te komen. Probeer hem zelf maar en dan hoor ik het wel. Met kook en baktijd meegenomen kan deze in een uurtje dampend op tafel staan. Eet smakelijk ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

320 gram bloem 250 gram roomboter, op kamertemperatuur 250 gram basterdsuiker snufje zout handje rozijnen 4 grote appels (cox of goudreinet), geschild en in plakjes 1 eetlepel kaneel 1 eetlepel bruine basterdsuiker 2,5 dl appelsap 1 zakje taartgelei (bijv. Taart-tina van Oetker)  …  Lees verder »

Ik ben gek op Lemoncurd, Het smaakt heerlijk bij Scones, Taart, Dessert, Brood, Cake, Cupcakes Appeltaart, Appelcake, en zelfs in boterkoek! (zoals marie-france schreef) zie reactie onder dit recept. Het maken van Lemon Curd is normaal gesproken behoorlijk bewerkelijk. Maar dit recept niet, het is super makkelijk te maken en snel klaar! Ik kreeg het van een schoonzuster van onze Engelse vrienden. Sindsdien koop ik nooit meer Lemon Curd in de supermarkt. Ik heb het ook als vulling in mijn Lemon Yoghurt cake gebruikt het was heerlijk! De laatste keer dat ik `Pappa`s Franse appeltaart` maakte heb ik deze Lemoncurd op de bodem gesmeerd. Verrukkelijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Voordat ik het recept van Hongaarse zuurkool op Smulweb wilde zetten heb ik eerst gekeken of er soms een soortgelijk recept opstond. Er stonden heel veel lekkere recepten met dezelfde naam op maar ik kwam niet hetzelfde recept tegen. Dit is eigenlijk een recept van een nicht van mij maar ik heb het zo veranderd dat het nu mijn eigen recept is geworden. Alleen de naam die zij aan het recept gaf is gebleven en hoe ze daaraan kwam weet ik ook niet maar.. het is een superlekker recept mag ik wel zeggen. Op 3.11.2012 weer eens gemaakt met een zelfgemaakte `jachtsaus` en nieuwe foto`s geplaatst. Natuurlijk kan je dit ook maken met een pakje jachtsaus. Ps Er staat voor 6 personen maar er kunnen ook 7-8 personen van eten. Wij zijn met ons twee dus ik doe altijd de rest in aparte bakjes en vries ze dan in (altijd handig als ik geen tijd heb) en de smaak blijft behouden in de vriezer. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars

Dit is een recept van mijn vader,(hij was banketbakker) het is een klassiek recept van cake,als je het recept opvolgt lukt het altijd! Mijn vader drukte mij altijd op het hart om nooit de bloem met de mixer door het mengsel toe doen. Doe ik dus ook nooit en ik volg nog altijd zijn raad op en schep als het ware de bloem door het boter/ei mengsel en ik krijg altijd een luchtige cake.De laatste keer (februari 2011) heb ik hem weer eens gemaakt en foto`s geplaatst. De foto`s heb ik toen bewerkt en daarom ziet het beslag er wat `korrelig uit, dat komt door de foto bewerking, volgende keer zal ik betere foto`s maken. Bij de foto`s staat ook hoe ik de laatste keer deze cake eens gevuld heb met jam en slagroom. Ik heb dat niet bij het recept vermeld maar de foto`s spreken voor zich. Voor de vulling heb aardbeienjam genomen -zoveel als nodig was- en door de slagroom wat poedersuiker plus één theelepel vers citroensap. (een natuurlijke slagroomversteviger). …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Recept uit;`Mary Berry`s Ultimate Cake book`. Mary schreef; ` Hoewel de cake er absoluut niet spectaculair eruit ziet, is dit een heerlijke zachte cake. Bewaar de cake in de koelkast en eet binnen een week`. Ha ha..Bij mij heeft deze cake nog nooit de kans gekregen om een week oud te worden! Ik heb hem weer eens gemaakt. (maart 2011) en nieuwe foto`s geplaatst. En dit keer heb ik de cake gevuld met mijn eigengemaakte Lemon curd (link onderaan dit recept). Uiteraard is de cake ook heel lekker zonder de vulling. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Dit gerecht kan met verse groenten maar ook met diepvries of met potgroenten worden gemaakt. Bijvoorbeeld; I.p.v. verse aardappelen puree uit een pakje. En i.p.v. diepvries doperwtjes een potje. I.p.v. verse worteltjes een potje. Het ligt eraan hoeveel tijd je hebt! Maar alles vers... is het proberen waard want dat is veel smakelijker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Ooit dit recept gekregen van mijn dochter en toen ik het weer eens maakte wist ik waarom ik het bewaard had! Het is niet alleen een slank gerecht (310 cal p.p.) maar ook nog eens heerlijk. Het is zonder vlees maar je zou ook het heel goed restjes gaar (rund)vlees of rul gebraden gehakt kunnen toevoegen of neem vegetarisch vlees. Wij eten wel vlees maar ik miste geen moment `vlees` in dit recept. Van de week (oktober 2012) weer eens gemaakt en nu er eindelijk foto`s bijgeplaatst. Ik heb het voor 2 dagen gemaakt en het recept iets veranderd. (zie onderaan) De volgende dag in een andere ovenschotel gedaan en zo hadden wij voor twee dagen een heerlijke schotel. Voor andere tips lees onderaan bij "Serveertips" …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Ik vond een recept op internet om zelf Vanille extract te maken. Vanille extract is moeilijk verkrijgbaar in Nederland,het is wel te koop, maar de winkels zijn moeilijk te vinden, bovendien is het vrij duur. (ik zag prijzen bij webwinkels bvb bijna 120 ml prijs 11,50 en daar komen dan nog de verzendkosten bij). Ik bedoel hier dus niet de "vanille essence" want dat is in iedere supermarkt te koop. Vanille essence is absoluut niet te vergelijken met vanille extract. Als je vanille extract aan gebak toevoegt dan merk je het verschil en omdat er nogal wat mensen op Smulweb gebak maken hoop ik veel mensen er een plezier mee te doen. Ik heb voornamelijk mijn eigen tekst erbij gezet en wat foto`s gemaakt, één keer heb ik de fles tegen het licht gehouden zodat je de stokjes goed ziet zitten. De originele link staat onder dit recept vermeld. …  Lees verder »

Ik heb zelf even geëxperimenteerd, ik wilde een appelcake maken met mijn zelfgemaakte vanille-extract. (dus geen vanille-essence, dat is kunstmatig)- Zie de link bij serveertips.- Vindt je vanille-essence prima of heb je geen zin om vanille extract te maken of kan je het niet kopen? Geen probleem toch? Enfin, mijn eerste experiment was lekker maar viel bij het eerste plakje al totaal uit elkaar, geen succes dus , alhoewel er geen kruimel overbleef! De 2e cake was heerlijk dus zet ik hem op smulweb. Wil je hem een keer proberen? Leuk, het recept klopt als een bus. Ik zet hem op Smulweb omdat ik - die altijd recepten opberg- ze daarna nooit meer kan vinden als ik ze nodig heb!- nu kan ik het gewoon opzoeken op Smulweb met één klik op een knop. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Ik had mijn lemoncurd weer eens gemaakt en aangezien een van mijn smulwebvrienden Marijke (alias marie-france) eens een boterkoek had gebakken die ze gevuld had met mijn lemoncurd wilde ik dat ook wel eens proberen. Ik heb altijd zelfgemaakte vanillesuiker in huis dus ik gebruik geen zakjes, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een zakje gebruiken. De boterkoek en de lemoncurd zijn beide gemakkelijk te maken. Heb je geen zin om lemoncurd te maken dan koop je gewoon een potje. Het zoete van de boterkoek met dat zuurtje van de lemoncurd is een heerlijke combinatie. Het boterkoek recept is uit een kookschrift van mijn vader en de lemoncurd is van mij. De link naar de Lemoncurd staat bij `Serveertips` …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit is echt een heel leuk recept dat ik heb vertaald uit het boek "Home bake" van Eric Lanlard. De smaak is heel lekker, de cakejes zijn licht en luchtig, het frisse van de citroen in de cakejes en het zoete van de meringue er bovenop is een hele leuke combinatie. De ingrediënten zijn voor 12 cupcakes maar ik kreeg er maar 11 uit dus de volgende keer neem ik wat meer bloem, boter en suiker.(bvb 25 gram van elk) Ik maak altijd mijn eigen lemoncurd maar doe je dat niet koop dan een potje. Bij een verjaardag vlogen deze cupcakes trouwens als 1e van de schaal af. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels
Top