1. Home
  2. Community
  3. Sandhi
  4. Kookboek vegetarisch
Kookboek "vegetarisch"

Dit recept komt uit het kookboek van Mathijs Vrieze: `Lekker en gezond koken met Mathijs`. Zie voor meer informatie en webshop http://www.mathijsvrieze.nl. Een dagje zonder vlees past prima in een verantwoord voedingspatroon. Hoewel je deze rösti natuurlijk ook kunt gebruiken als bijgerecht. Rösti, maar dan een variant op de standaard aardappelrösti. Het is niet moeilijk om een variatie te bedenken, maar let wel op de smaakcombinatie. …  Lees verder »

Deze rodekool is heerlijk en staat snel op tafel. Het is de bedoeling, dat je na bereiding de kool een uurtje de tijd geeft om extra op smaak te komen. Vlak voor het serveren voeg je pas de dadelstukjes en de licht geroosterde  amandeltjes toe. Lekker bij een stukje vlees of vis naar keuze. Vrijdag maak ik de quiche met prei en camembert met deze rodekool salade of een variatie daarop. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Lekker en glutenvrij!   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een mooie kerst voor iedereen.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Je leest het goed: dit jaar geen beef wellington, maar biet wellington. Ziet er net zo mooi uit op tafel! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Spruitjes mogen niet op onze feesttafel ontbreken met kerst. Maar dat wil niet zeggen dat we ze altijd met spekjes willen eten. Deze feestelijke ovenschotel van spruitjes met notenroom is een aanrader.     …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Hasselback aardappels zijn niet alleen heerlijk maar zien er feestelijk uit op de kersttafel! Dit aardappelgerecht vindt zijn oorsprong in het Zweedse Hasselbacken restaurant in 18de eeuw. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

De courgette nu volop in het seizoen en eens heel wat anders dan courgettesoep of gevulde cougette, Ja deze ook...... maar dan toch weer héél anders. Een heerlijke vegetarische variant dus op de alom bekende Hasselback-potato, gemaakt met een courgette. Op smaak gebracht met een zelfgemaakte kruidenolie en gegratineerd met feta. Heerlijk!  Mocht er nog een mooie nazomerse avond in het verschiet liggen dan wordt dit het bijgerecht op de En anders gaan we het zeker gauw eens in de oven en met zoveel andere al dan niet vegetarische variaties zet je steeds wat anders op tafel dat nog eens mooi oogt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Avocado hummus is niet alleen lekker, maar ook nog eens erg makkelijk te maken!  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch

Heerlijk zo'n soep met een Mediterraans accent. Wanneer de temperaturen weer omhoog gaan en het mooi weer is krijg je hier weer trek in.  Als je de paprika's in de oven roostert is de soep NOG lekkerder en doordat je het velletje verwijdert is de soep ook nog eens vriendelijker voor je maag. Als je het (te)veel werk vind om de velletjes van de paprika's af te pellen kun je eventueel ook paprika's uit een pot gebruiken. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar vers TIP: Je kunt de feta ook vervangen door geitenkaas. Als je de soep helemaal vegetarisch wilt maken gebruik dan groentebouillon in plaats van kippenbouillon. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Een lekkere variatie op de standaard witlof met ham en kaas is deze witlof met appel en brie, afgemaakt met tijm en walnoten en een beetje honing (die was ik deze keer vergeten, volgende keer beter) Echter zonder de honing was het sowieso ook al voor herhaling vatbaar Dit gerecht maakte deel uit van ons kerstdiner 2019. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Tja, en zo begin je dan je ontbijt of lunch boterhammetje eens met groente in plaats van met kaas of het hammetje. Niks mis mee natuurlijk want dat is ook lekker, voedzaam en gezond. Morgenochtend besmeer ik 2 sneetjes knäckebrood met dit goedje , een lekker gekookt eitje erbij en een glas melk. Omdat de woensdagochtend een sportochtend is , ontbreekt het me dan aan de tijd om dit te maken, aldus vandaag  alvast bereid. https://www.projectgezond.nl/ Voorgeproefd natuurlijk dat wel. Ik heb iets te veel chilipoeder gebruikt, maar ik hou wel van pittig dus dat is geen probleem. Voorzichtig met de chilipoeder dus . Toevoegen kan, eruithalen niet. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Dol op falafel? Probeer deze roze falafel balletjes eens! Ze kleuren roze door het toevoegen van bietjes. Het ziet er te gek uit, en is ook nog eens super lekker! Serveer de falafel traditioneel met pitabrood, tzatiki en groenten of maak er bijvoorbeeld wraps mee.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

5 plakjes diepvries bladerdeeg voor hartige taart 2 el olijfolie 1 grote ui, gesnipperd 1 teen knoflook, uitgeperst 500 gr pompoenvruchtvlees, in blokjes 1 el fijngehakte Italiaanse kruiden of 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden zout, versgemalen 200 gr gorgonzola 4 eieren 125 ml slagroom …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Pompoen, kaas en salie is zo'n gouden combinatie waar ik rond deze tijd van het jaar ontzettend veel zin in krijg! Deze leuke broodjes hebben het allemaal en zijn fantastisch van smaak. Probeer ze nu en serveer ze als brunch, bij de high tea of als borrelhapje! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Een van mijn favoriete paddenstoelen is toch wel de Cantharelle. Laatst toen we een weekendje in Duitsland waren heb ik er volop van kunnen genieten. Een heerlijke cantharellensoep was een van de gerechten die ik er daar mee at. Ik had me voorgenomen om deze zeker ook thuis eens gaan te maken en omdat ik niet terug deins om een pan soep te maken was het ook helemaal niet zo'n klus. De room, zoals ze die ze in het restaurant erin deden, heb ik vervangen door mascarpone en zo kwam deze heerlijke soep dus bij ons op tafel. TIP: Koop de cantharellen op de markt want daar zijn ze nog wel een beetje te betalen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Bloemkool en broccoli onder een dakje van gesmolten kaas en pistache: het perfecte feestelijke bijgerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Dit is één van mijn favoriete recepten! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans
Top