1. Home
  2. Community
  3. Sandhi
  4. Kookboek gebak en desserts
Kookboek "gebak en desserts"

Met een blikje gecondenseerde melk maak je in een handomdraai heerlijke karamel. Nou ja, handomdraai.... met weinig moeite, maar wel wat oplettendheid! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Bij mijn Konijnenpeper-met-bier- wilde ik ook stoofpeertjes maken en omdat er nog enkele flesjes (Grimbergen) dubbel in de kelder stonden die maar niet opgingen (ik drink nooit bier en mijn man houd niet zo erg van dubbel) besloot ik om het maar eens op te wagen. Ik had ergens gelezen dat sinaasappel goed past bij de smaak van bruin bier dus daarom kwam ik op het idee om sinaasappelrasp, en ook het sap, toe te voegen. Terwijl de stoofpeertjes zachtjes gaarkoken, kookt het bier mooi in en houd je een heerlijk zoet, kruidig en stroperig sausje over. Dit is niet alleen lekker als bijgerecht bij een winters stoofpotje of wild maar ook prima geschikt als nagerecht met een bolletje ijs erbij …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Regionaal

Het basisrecept voor deze crumble heb ik van 'Rutger bakt'. Maar omdat ik in deze tijd van het jaar speculaaskruiden (of koekkruiden) nog lekkerder vind dan gewoon kaneel heb ik er mijn eigen draai aan gegeven. Lekker met enkele pepernoten erop of verkruimel wat pepernoten en strooi ze er dan overheen TIP: Als je geen pepernoten hebt kun je ook speculaas gebruiken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Zoals de meeste mensen wel weten ben ik niet zo van de zoete baksels, maar appel gaat er altijd wel in en zeker in de herfst. Moeders hier kwam met dit recept aanzetten van een collegaatje, nou vooruit. Snel te maken en nog lekker ook. Bij de koffie krijg ik er wel twee weg! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Wil je met Kerst een feestelijk toetje op tafel zetten? Maak deze monchoutaart in glaasjes! Iedereen is gek op monchoutaart en door het op een andere manier te presenteren maak je er een verrassend dessert van. Je kunt dit nagerecht alvast van tevoren maken, dan scheelt weer extra stress tijdens het diner. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een goede crème brulee is romig vanbinnen met bovenop een heerlijk, knapperig karamel laagje. Maak de crème brulee met een vanillestokje voor de échte vanille smaak. Met dit nagerecht steel je de show tijdens ieder diner. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Worteltaart of carrot cake klinkt misschien een beetje gek, maar het is echt ontzettend lekker. Een carrot cake is echt een recept voor de herfst, aangezien je allerlei specerijen aan het beslag toevoegd die je echt aan de herfst doen denken. Deze carrot cake maak je met een romige roomkaas frosting die je over de cake smeert. Heerlijk! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Appel en speculaas zijn lekker samen. Ik gebruikte speculaasjes om een bodem te maken. De cake is gebakken in de airfryer, maar kan natuurlijk ook in de oven. Het origineel is te vinden op http://anjasfoodblog.nl/2016/03/20/appelcake-met-speculaasbodem/ Neem zeker eens een kijkje op de website voor nog meer inspiratie …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

Flensje in sinasappelsaus.Mijn allerlekkerste dessert.Tip: gebruik hiervoor Honig Portie Pannekoek mix. Heel makkelijk als je maar een paar flensjes nodig hebt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Een heerlijk fris nagerecht, perfect om de smaakpapillen af te koelen na een pittige Mexicaanse maaltijd …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mexicaans

Een gerecht dat geschikt is voor bij een lunch, brunch of bij de borrel, bij een picknick, ja zelfs een verrassing in de lunchtrommel. Warm of koud, het kan beide. De een vind het meer een hoofdgerecht terwijl de ander het zelfs een nagerecht vind. Kortom moeilijk te definiëren. Dat komt omdat smaken nou eenmaal verschillen. Het maakt in feite ook niks uit, het is een heerlijk hapje en dat is voor mij het belangrijkste  *;  :{ …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Deze citroentaart is de favoriet van Rutger van den Broek, de winnaar van de eerste editie van 'Heel Holland Bakt'.  Rutger: 'In dit recept wordt de taartbodem los gebakken zodat hij lekker knapperig blijft. De vulling van deze taart is romig en wordt afgestopt met knapperige stukken meringue.'  Lees hier ook de boekrecensie van Rutger Bakt Feestelijk! http://www.smulweb.nl/artikelen/198330/Kennismaking-en-recepten-rugter-bakt-feestelijk € …  Lees verder »

3 blaadjes gelatine 2 pakjes Monchou (a 100 gr) 75 gr witte basterdsuiker 125 ml slagroom 250 ml hete sterke koffie 2 eetl koffielikeur b.v Tia Maria 1 pak lange vingers 1 eetl cacaopoeder …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Pasen en chocola zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en advocaat hoort daar ook nog eens bij. En omdat het een heerlijke combinatie is heb ik er deze variatie mee gemaakt op mijn "oude" verjaardags kwarktaart. Voor de bodem heb ik chocolade chip cookies gebruikt en in plaats van gewone kwark heb ik stracciatella kwark genomen. Ik heb het afgetopt met geschaafde chocola maar als je een echte Paastaart maakt leg je er natuurlijk paaseitjes of paasfiguurtjes bovenop. TIP: Door gebruik te maken van glutenvrije koekjes kun je deze taart heel eenvoudig glutenvrij maken. Let wel even op de kwark en de chocola die je gebruikt want daar zitten vaak sporen van gluten in. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

1 rol fijngestamte volkoren coutry cookies 200 gram pure chocolade 250 gram gesmolten roomboter 2 el cognac 1 zakje vanillesuiker 1/2 kopje espresso …  Lees verder »

De bodem van deze verrukkelijke appel-tiramisutaart bestaat uit biscuitdeeg, besprenkeld met een mengsel van espresso en amaretto. Daarop een laagje apprlcompote en dan een heerlijk mengsel van mascarpone, roomkaas en kwark en nog wat van het espresso-amarettomengsel. De kwark om het geheel niet al te zwaar te maken. Niets let je natuurlijk om alleen mascarpone te gebruiken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Deze cake is met géén andere cake te vergelijken. De cake is op basis van geraspte appel, bloem, ei , walnoten, kaneel, rozijnen  en slechts 50 gram roomboter en zoals in de titel al staat : zonder toegevoegde suikers en toch lekker zoet met de smaak van kaneel . De cake is compact van structuur en heeft daardoor een mooie stevige  bite. Kortom deze cake is verrukkelijk. Veel werk heb je er trouwens niet aan, want het deeg zit binnen 10 minuten in de vorm. In het weekmenu van week 4 van uit het boek :  Afvallen met gezond en vooral lekker eten van Project Gezond mogen we deze week zelfs 3x een stuk van deze cake genieten.... Lucky us..... https://www.smulweb.nl/recepten/1475865/Pure-appel-perenmoes-met-kaneel-en-citroen-van-pg …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Hmm... warme chocolade taartjes! Deze taartjes uit Smulweb magazine 23 hebben een stevige buitenkant en een smeuige chocolade als kern. Lekker als toetje of voor bij de koffie. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Een soort gebak met biscuitjes, chocolade, noten en marshmallows. Kinderen kunnen deze helemaal alleen maken (help wel even mee met de gesmolten chocolade, deze is warm) en daarna natuurlijk ook zelf opeten. Erg machtig, maar reuze lekker, ook voor volwassenen. Er zijn veel mogelijkheden om dit gebak te veranderen, je kunt bijvoorbeeld andere noten toevoegen, alle noten weglaten, rozijnen toevoegen, wat je maar wilt. Het blijft lekker en gemakkelijk én zonder oven te bereiden! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Kinderkeuken
Top