1. Home
  2. Community
  3. Sandhi
  4. Kookboek frans
Kookboek "frans"

Normandië (Frankrijk) staat bekend om zijn gastronomie. Specialiteiten van de streek zijn onder andere kazen, zoals de camembert, maar ook appels en room zijn typerend voor Normandië. Van de appels wordt onder meer calvados en cider (appelwijn) gemaakt..Deze kip, gebakken met wat spekreepjes, wordt gestoofd in calvados (optioneel) en cider. De saus wordt afgemaakt met mosterd en crème fraîche. Mijn recept is een samenstelling van diverse in kookboeken en op internet gevonden recepten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Op zoek naar een feestelijk nagerecht voor Kerst? Maak een clafoutis met kersen! Clafoutis is een Frans dessert wat je lauw warm serveert. In plaats van één grote kun je natuurlijk ook een clafoutis per persoon maken, net wat je leuk vindt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Een heerlijk Franse hartige taart met paprika, olijf en ui. Voeg anjovis toe als je dat lekker vindt, de taart is dan uiteraard niet meer vegetarisch.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Een goede crème brulee is romig vanbinnen met bovenop een heerlijk, knapperig karamel laagje. Maak de crème brulee met een vanillestokje voor de échte vanille smaak. Met dit nagerecht steel je de show tijdens ieder diner. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Voor Aioli mag je me wakker maken. Helemaal als die zelf gemaakt is. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Navarin kun je omschrijven als een stoofpotje of een ragout, afkomstig uit Frankrijk. Voluit zeggen de Fransen navarin d'agneau, want het wordt gemaakt met lamsvlees, waarvoor agneau het Franse woord is.LentegevoelZodra de lente aanklopt, gooien de Fransen de Boeuf Bourguignon en andere zware stoofpotten de deur uit en staan er pannetjes met navarin te pruttelen op Franse fornuizen. Het is dus een wat lichtere stoof, dat is bedoeld om de lente te vieren. Dat typische lentegevoel krijg je door het lamsvlees, maar ook door toevoeging van lentegroenten. Zo'n lente-achtige versie noemen de Fransen ook wel navarin printanier. Naar klassiek recept gaan er ook aardappelen in en groene kruiden (bouquet garni).Je kunt ook variëren met wortel, sperziebonen, doperwten en bonen. Van oudsher wordt navarin ook veel gemaakt met meiraapjes. Er bestaan zelfs versies van de stoof waarvoor vis wordt gebruikt. Toch blijft de variant met lamsvlees klassiek. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Deze makkelijke bladerdeegpakketjes met asperges, brie en Melvita acaciahoning zet je in een handomdraai op tafel tijdens een feestje. De asperges matchen goed met de brie en de acaciahoning van Melvita maakt het gerecht helemaal af. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Deze taart staat in no time in de oven. Hij is echt zeer de moeite waard. Slank en lekker. Ga ik zeker nog eens maken, maar neem dan hamblokjes en roer die onder het ei beslag . Ik nam een kleine maat vorm voor 2 personen , dit is te zien op de foto daarvoor deelde ik alles door de helft. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Eigen foto.De lekkerste, romigste quiche die ik ooit gegeten heb! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

6 eetl supersterke versgezette koffie. 175 gr. zeer fijn gemalen amandelen. 3 eiwitten van middelgrote eieren, mespuntje zout 175 gr + 200 gr poedersuiker 100 gram zachte roomboter 75 gram Monchou amandelen.175 gr. + 200 gram poedersuiker. 3 eiwitten van middelgrote eieren.mespuntje zout …  Lees verder »

Dit prachtige gebakje wordt in Frankrijk vaak met amandel gemaakt, de zoete variant. Dit is mijn hartige variant. Heerlijk voor bij de borrel of met een frisse salade ernaast als hoofdgerecht!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Er zijn zoveel varianten van nicoise maar deze is mede door zijn dressing erg lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een van de bekendste gerechten uit de Franse regionale keuken is de bouillabaisse. Deze rijkgevulde vissoep komt oorspronkelijk uit de Provence(Marseille). Vissers stookten na een dag hard werken een een voudige houtskoolvuur en kookten een maaltijd van de restanten van de vangst. Tegenwoordig heeft iedere streek in Frankrijk zijn eigen bereiding van dit recept. Deze bereiding wordt vast uw toprecept. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Heerlijke hartverwarmende vissoep. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Traditionele Quiche Lorraine Dit is het basisrecept voor de klassieke quiche. Er zijn oneindig veel variaties mogelijk met verschillende soorten kaas en groenten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans
Top