1. Home
  2. Community
  3. Sandhi
  4. Kookboek italiaans
Kookboek "italiaans"

Dit eenvoudig Toscaans kippannetje staat snel op tafel en is een ideaal gerecht om te genieten na een lange werkdag. Bovendien zeer kindvriendelijk, want 2 kleinkinderen die we voor een weekend met de camper bij ons hadden, hebben er gretig van gesmuld. Op de foto is het gerecht te zien met een bijna verdubbeling wat ingrediënten betreft. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Zo uit de oven, direct op tafel:verser en lekkerder kan niet! Focaccia is een plat Italiaans brood, Bestrooid met verse rozemarijn en grof zeezout. Neem de tijd om het deeg te laten rijzen en je zult versteld staan van het resultaat. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Als gebruiker van een groentepakket krijg je ook wel eens groenten waar je minder van houdt: zo ook bietjes. De geitenkaas steekt mooi af tegen de aardse smaak van de bieten en risotto, daar kan toch niemand nee tegen zeggen. Zelfs iemand die niet van bieten houdt zal deze risotto lekker vinden! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Als je dit nou wilt maken,dan moet je misschien even naar mijn recepten,daar staat het recept voor limoncello,maar dan moet je wel 3 weken geduld hebben!Dus misschien toch maar even langs de slijter! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Heerlijke ovenschotel uit Italië , makkelijk en snel gemaakt . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Ben jij ook zo dol op gnocchi? Dit is een heerlijk recept voor gnocchi met kaassaus en uitjes. Lekker, makkelijk om te maken én vegetarisch.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit Italiaans ovenschoteltje leent zich uitstekend voor restverwerking van overgebleven groente uit de groentelade. Harde groente ( zoals de peen) even blancheren. Smakelijk-zwart-olijven-crumble-poederDeze  olijven crumble is heel simpel te maken en voegt echt iets toe aan Italiaanse , maar ook aan andere gerechten en is ontzettend lang houdbaar.    …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Op zoek naar een lekkere wintersalade stuitte ik in één van mijn kookboeken ("Winterkookboekje van Paul Wouters & Henk Dijkman) op een dergelijke salade. Ik heb een kleinigheid aangepast omdat in de salade uit het boekje truffelschijfjes en truffeljus gebruikt waren en die had ik echt niet in huis. Ik heb wel wat truffelolie gebruikt in deze salade (olijfolie met truffel). Zonder deze truffelolie ook heel lekker. Vergeet niet de Parmezaanse kaas want die maakt de salade extra lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ik kan de hoeveelheid koekjes die uit het deeg kunnen worden gemaakt een beetje moeilijk bepalen omdat het ook afhangt van de grootte van de koekjes. Ik had in ieder geval een trommel vol. We hebben er al behoorlijk wat van gegeten en ik ben vergeten mijn net gebakken koekjes te tellen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit recept is een variant op een recept dat rond 2007 in de Delicious verschenen is. Het leuke van dit gerecht is dat je het met toevoeging van enkele basisingrediënten (eieren, kaas (mozzarella)) kunt maken van allerlei restjes groenten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Pasta Alfredo is ooit in 1914 bedacht in Rome. Het originele recept bestaat uit fettucine met heel veel roomboter en Parmezaanse kaas. Ondertussen kent het gerecht vele variaties en worden er vaak garnalen of kip toegevoegd. Deze variant is iets slanker dan de originele variant dankzij de saus. De saus is erg romig en dankzij de roux en de krachtbouillon kip van Struik.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een lekkere visschotel die je je gasten gerust kunt voorschotelen. Gemakkelijk te maken en heel snel klaar. De zalm gaat onder vooraf te bakken de oven in. Lekker met stukjes paprika, pesto en een lekkere romige saus. Ik werd hierdoor geïnspireerd door een recept op solo.be.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Een rijk gerecht vol amet heerlijke pepers. Op een reis naar Italië heb ik dit recept geleerd van een wijnmaker uit Toscane. Sindsdien groot liefhebber van dit gerecht. Peposo is een traditioneel sudderpot uit Toscane met lekker veel zwarte pepers. Super gemakkelijk om te maken maar ò zo lekker om te delen met vrienden of familie.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

500 ml Griekse yoghurt 250 ml slagroom 6 eetlepels poedersuiker Rood fruit naar smaak (frambozen, bramen, aardbeien etc., eventueel diepvries) voor ca. 3 personen. Stuk of 10 amaretti (kleine bitterkoekjes) Muntblaadjes om te garneren …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ik zocht een nagerecht voor Pasen en dan is iets met advocaat nogal voordehand liggend. Dit idee kwam ik, in meerdere uitvoeringen, op internet tegen en ik heb er mijn eigen (glutenvrije) variant op gemaakt. Voor de bodem zijn Amaretti (Italiaanse bitterkoekjes) de meest logische optie, maar Bastogne koeken of zelfs gewoon met (glutenvrije) spuculaasjes is dit nagerecht ook heel erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een leuke en lekkere andere manier van gnocchi bereiden dan gewoon koken is bakken in een mengsel van olijfolie met een fijngesnipperde sjalot, knoflook, peper en zeezout. Het resultaat ziet er een beetje uit als gebakken aardappeltjes maar toch smaakt het heel anders. De buitenkant crispy en de binnenkant lekker zacht. Ik heb er een lekkere melange van bospaddenstoelen bij gebakken, wat uitstekend past bij deze tijd van het jaar. De verse salie geeft een heerlijke geur en smaak aan het gerecht.  Strooi er een beetje versgeraspte Parmezaanse kaas overheen en garneer eventueel met een blaadje salie. Mocht je er toch perse iets van vlees bij willen eten dan kan ik hierbij een malse biefstuk aanbevelen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

De ouderwetse, echte, Italiaanse Pasta Carbonara. Ook snel, lekker en goedkoop. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

We hebben samen met onze gasten gesmuld van deze heerlijke pasta. De pappardelle gaat apart in de schaal (of op het bord). Daarop komen de plakjes biefstuk, gebakken champignons met pesto en knoflook. Wat rucola en geroosterde pijnboompitten. Overheerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Tomaat , mozzarella en pesto is een gouden trio. In combinatie met kipfilet wordt dit een feestje op je bord. Serveer met pasta en een groente naar keuze. https://www.projectgezond.nl/kipfilet-uit-de-oven-met-mozzarella-tomaat-en-pesto/ …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Heerlijke tiramisu, niet zo moeiilijk om te maken! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top