1. Home
  2. Community
  3. Sandhi
  4. Kookboek Mediterraan
Kookboek "Mediterraan"

Heerlijk zo'n soep met een Mediterraans accent. Wanneer de temperaturen weer omhoog gaan en het mooi weer is krijg je hier weer trek in.  Als je de paprika's in de oven roostert is de soep NOG lekkerder en doordat je het velletje verwijdert is de soep ook nog eens vriendelijker voor je maag. Als je het (te)veel werk vind om de velletjes van de paprika's af te pellen kun je eventueel ook paprika's uit een pot gebruiken. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar vers TIP: Je kunt de feta ook vervangen door geitenkaas. Als je de soep helemaal vegetarisch wilt maken gebruik dan groentebouillon in plaats van kippenbouillon. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Tunesische stoofschotel met paprika en kip, om op een zomerse dag lekker met brood te nuttigen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Kip in combinatie met aubergine, tomaat en kaas en geserveerd met couscous... heerlijk zuiders. De Verstegen Mini Kruidenmix met zeezout voor Couscous en Tagine geven aan dit gerecht een Mediterraanse toets. Dit gerecht is dan ook zeer lekker met couscous of rijst. Serveer met een salade en een yoghurtdressing. De pijpajuin kun je vervangen door verse koriander of muntblaadjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Als het warm weer is eet ik het liefst salades en lichte maaltijden. Deze combinatie van het frisse van de watermeloen en het zoute van de feta gaat heerlijk samen in deze salade. De originele salade is er eentje van mijn idool Nigella Lawson. Ik heb er nog een beetje aan veranderd en er op deze manier mijn eigen draai aan gegeven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

2 aubergines in plakken van 1 cm 4 eetl. olijfolie zout en versgemalen peper 2 eetl. pijnboompitten 250 ml zure room 2 teentjes knoflook (geperst) 6 lente-/bosuitjes, in smalle ringen 500 g rundergehakt of half-om-half gehakt 1/2 eetl. paprikapoeder 400 g couscous 100 g gedroogde abrikozen, in stukjes 2 eetl. versgehakte koriander of bladselderij …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Voor deze quiche heb in de groenten van te voren in de oven gegrild.   De feta kun je ook heel goed vervangen door geitenkaas of andere kaas die je lekker vindt. TIP: Zet de bodem van te voren al 10 tot 15 minuten in de oven en strooi daarna een klein beetje paneermeel op de bodem. Op deze manier voorkom je een kleffe en natte bodem. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Heerlijke gehaktballetjes met een vulling van feta of harde gele schapenkaas …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Voorjaar op je bord met deze heerlijke stoofschotel van botermals lamsvlees in een heerlijk lichte kruidensaus met natuurlijk genoeg knoflook erin. Zoals dat hoort bij lamsvlees Eet smakelijk en geniet van het voorjaar! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

Dit recept kan met pittabrood maar ook heel goed met een heerlijk ander brood …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Een totaal andere gehaktbal, maar zo super lekker! Met deze simpel te maken ballen waan je je aan de Middellandse zee. Dit is ook een prima campingrecept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Een knapperige bladerdeegbodem met rijpe tomaat, pittige geitenkaas en geurige kruiden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Een hartige taart met een Mediterraan tintje afgeleid van de Franse Pissaladiere (Cote d Azur) en met een knipoog naar de Italiaanse pizza Tonno. Ik heb er deze eigen versie van gemaakt. Snel en makkelijk door gebruik te maken van een (rol) kant en klaar bladerdeeg. TIP: Het lekkerste is om deze hartige taart lauwwarm te eten, maar ook koud is het erg lekker. Bijvoorbeeld bij een picknick of buffet   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Gambas in pittige tomatensaus …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Ik heb momenteel, door het warme weer, een ware explosie van verse (biologische) kruiden en tomaten in de tuin. Ze groeien als kool en rijpen snel door de sterke zon. Zonde om te laten verzieken, dus plukken en gebruiken. Dit is een heerlijk recept en kun je alle kanten mee op, zie beneden, in de beschrijving, voor tips. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Hachee, maar dan totaal anders.. Fijngeplukte draadjes kipfilet in een zoet-pittige tomatensaus met abrikozen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

Dit is echt heel lekker die Mediterrane geroosterde groente uit de oven. Precies zoals ik ze kreeg vroeger op vakantie aan de Franse of Italiaanse Rivièra. Eet hier vis bij zoals gestoofde Zeebaars, Kabeljauw of Roodbaardfilet uit de oven. Of haal bij de visboer wat verse Dorades. Wat zout, peper, citroensap en peterselie op de vis, olijfolie erop, inpakken in aluminiumfolie en 12-15 minuten laten meegaren in de oven. Dit zijn feestmaaltijden om je vingers bij af te likken en het is allemaal vers en hartstikke gezond. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Lunchgerecht of bijgerecht voor een heerlijk vers tomatenbrood. Bereidingstijd bedraagt circa 55 minuten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

De lekkerste gemarineerde olijven maak ik altijd zelf. Ik koop goedkope olijven in plastic of pot en zet ze dan in een lekkere marinade. Weekje laten staan (als je dat kunt) en dan smullen maar! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Rucola pesto is heerlijk voor bij de pasta of op je broodje. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mediterraan
Top