1. Home
  2. Community
  3. Sabine_Gaastra
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Het fijne van een risotto is, dat je dit gerecht eenvoudig vegetarisch kunt houden zonder dat je vlees of vis mist , bedoel ik dan  Je zou natuurlijk toch wat uitgebakken spekreepjes kunnen toevoegen en dat is natuurlijk óók heel lekker. Wat de calorische waarde van dit gerecht dan natuurlijk wel wat verhoogt en je de hoeveelheid kaas en walnoten dan wat zou kunnen reduceren. Ik hield het vegetarisch en bewaar de optie met spekreepjes of blokjes voor een andere keer. Dit heeft ons voortreffelijk gesmaakt  https://www.projectgezond.nl/pompoenrisotto/ …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Ik hoorde de naam Carne Guisada vallen bij 24 kitchen en ben meteen gaan zoeken. Dit recept kon ik nergens in het nederlands vinden, dus bij deze. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Caribisch

Ui, wortel, pepers kort bakken.  Knoflook bijvoegen en meebakken. Bulgur, chilipoeder, komijn er doorheen roeren.  Voeg toe: gesneden tomaten, gezeefde tomaten, bonen.  Laat 1 uur staan (tot de bonen gaar zijn).  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mexicaans

Heerlijke smaaksensatie: zoet met zout. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Ik ben gek op pepernoten, vooral zelfgemaakte. Niets is zo lekker dan snoepen van pepernoten die net uit de oven komen. En je hele huis ruikt ook nog eens heerlijk. Het leek me leuk om dit traditionele recept een Aziatisch tintje te geven. Ik heb vijfkruidenpoeder bij het beslag gedaan om dit te bereiken. De pepernoten werden hierdoor iets minder zoet en kregen een hartig tintje. Een bijkomstigheid die ik kon waarderen. Je vindt dit recept en meer lekkere recepten op mijn site bySam.nl. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Ken je die heerlijke moist blauwe bessen muffins van Starbucks en Bakker Bart? Ik kreeg het dus nooit voor elkaar deze na te maken, totdat ik het recept uit Donna Hay probeerde! Ik heb het recept aangepast, wat suiker, extra zure room en een vleugje kaneel toegevoegd om deze blauwe bessen muffins nóg lekkerder te maken.Het is eigenlijk een heel makkelijk recept, met producten die je gewoon bij de supermarkt kunt halen. Je mixt de natte ingrediënten, de droge ingrediënten en voegt ze samen. Het beslag moet je zo kort mogelijk mixen om de luchtigheid te bewaren, daarom gebruik ik altijd een spatel om de ingrediënten samen te voegen.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Pumpkin spice cake met kaneel-mascarponefrosting is de ultieme hersft cake. Lekker kruidig met een twist van pure chocolade, een must-try! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Bladerdeeghapjes met spinazie, feta en pijnboompitten. Perfect als tussendoortje of borrelhap.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Stoofperencheesecake is een feestje voor iedereen, de zoete peertjes, kruidige cheesecake en bastogne bodem zijn een onweerstaanbare combinatie! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld

Een bijgerecht met zo'n luxe naam moet wel bijzonder smaken en dat is ook het geval, super lekker!  Je kunt de puree 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Spuit de rozetten maximaal 8 uur van tevoren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

We vullen deze feestelijke soep met ricotta-spinazietortelloni. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Onlangs voor het eerst zelf gemaakt. Echt verukkelijk. Uiteraard zijn er nog vele kruiden toe te voegen en kun je variëren in pittigheid. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Makkelijk, goedkoop en lekker !Kwartiertje voorbereiden en dan de oven in, deze schotel met lekker grote macaroni. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Japanse gyoza met een geweldige dipsaus! Gyoza wordt op één zijde gebakken en daarna gestoomd. Dit maakt gyoza zoveel lekkerder dan een volledig gefrituurde/gestoomde variant.   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Japans

Deze gestoomde broodjes zijn makkelijker dan je denkt! Maak de broodjes vooraf en bereid het varkensvlees wanneer je wilt eten. Een gegarandeerd succes! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Aziatisch

Geen moeilijke technieken, gewoon een pan met een beetje water en wat ingrediënten op het vuur zetten. Dit is recept is goedkoop en iedereen kan het en vele malen lekkerder dan een kant-en-klaar blik, pak of zak. Afhankelijk van de hoeveelheid die je wilt maken kun je de hoeveelheid passata en bouillonblokjes aanpassen. Ik ga er vanuit dat je aan 1 pakje passata genoeg hebt voor 4 personen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een lekker snel klaar mihoengerecht …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch
Top