1. Home
  2. Community
  3. Roepende_wolf
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dit is het lekkerste recept voor Focaccia dat ik ken. Lok iedereen in huis naar je oven, terwijl je dit platte Italiaanse brood aan het bakken bent. Niets is meer uitnodigend dan de lichte geur van versgebakken brood met een zoet vleugje rozemarijn. Deze versie is gemakkelijk te maken. Het resultaat is verrukkelijk met wat anti-pasti en hemels als bijgerecht bij al je mediterrane kunststukjes. Mijn man is er dol op. Bij ieder etentje dat ik plan, stelt hij voor dat ik Foccacia maak. Ongeacht de aard van het menu: Frans, Italiaans, Nederlands, Indonesisch, etc. ;-) Variatie Bestrooi met ui en/of gekneusde knoflook. Experimenteer met verschillende kruiden. In plaats van verse rozemarijn kun je ook gedroogde gebruiken. Bewaren Helemaal laten afkoelen! Eerste dag: gewikkeld in een theedoek in de kast. Daarna in een plastic zak. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Een heerlijk recept voor de liefhebbers van de rustieke Italiaanse keuken. Vul je huis met tongstrelende geuren en wow je gasten. Dit is slow-food van hoog niveau! Ideaal om te maken op een vrije winterdag. Ik was onder de indruk van de zachte smaak van het konijn. De tweede dag was de saus nog lekkerder! Je kunt dit gerecht dus prima een dag van tevoren maken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Ribollita is het Italiaanse antwoord op Hollandse erwtensoep. Ben je de snert FF beu en zoek je wat meer verfijning? Probeer dan eens deze Toscaanse wintersoep. Succes verzekerd! Ik heb van de week een flinke pan gemaakt. Mijn vriendin S. was er gek op. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans
Top