1. Home
  2. Community
  3. Riniblan
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

2 uien 4 konijnenachterbouten peper, zout 300 gr. sjalotjes 2 teentjes knoflook 4 el. olijfolie 5 kruidnagels 2 kaneelstokjes 3 laurierblaadjes 2 blikjes tomatenpuree 2 dl. bouillon van tablet of uit pot 1,5 dl. rode port. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Portugees

Zoals ik ze het liefst heb. …  Lees verder »

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

De enige echte Italiaanse risotto met paddestoelen. Makkelijk te maken en echt superlekker! Ik koop altijd gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) bij een delicatessenzaak of Italiaanse traiteur. Die laat ik altijd even weken op lauw water. Het vocht kan je gewoon aan de risotto toevoegen. Het maakt je risotto zoveel lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Traditioneel pittig gerecht, makkelijk te maken en mooi om te serveren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Sperziebonen met gedroogde tomaat en spekjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Marinade voor vis of vlees …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijke tartaar van rauwe en gerookte zalm. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Mijn familie zegt dat zo ook de spaghetti in Italie smaakt!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Belangrijk voor dit SUPER gerecht echt een goede wijn te nemen. Is echt een TOPPERTJE …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Na een oproepje is dit na lang experimenten de allerlekkerste samenstelling (zonder rauwe eieren!). Ik heb gezien dat later velen mijn recept letterlijk hebben gekopieerd! Een extra compliment zullen we maar zeggen!!! …  Lees verder »

Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht dat je de hele dag door kunt eten. Het komt oorspronkelijk uit het midden-oosten maar je kunt het inmiddels over de hele wereld eten.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Kruidenboter zoals in een Frans restaurantje werd geserveerd!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

De beste soep die er ooit gemaakt is. Simpel en toch echt een culinair hoogstandje …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

500 gram rijst 400 gram kipfilet 1/2 theelepel trasi 1 grote ui 5 teentjes knoflook 1 theelepel geraspte gember 3 takjes selderij 4 eetlepels olie 1 theelepel zwarte peper 7 eetlepels zoute ketjap (black soysaus/ketjap manis) 5 eetlepels zoete marinade ketjap 2 eetlepels chili saus 1/2 theelepel djinten 1/2 theelepel ketoembar maggieblokjes 1/2 kopje water …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Dit recept komt uit een eenvoudig Moluks kookboekje, gekregen van mijn zwager. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Tomaten die op moesten. Kipdijfilet in de vriezer. Dus aan het experimenteren. Heerlijk stoofpotje. Helemaal geschikt voor je slowcooker maar ook lekker uit de braadpan. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan
Top