1. Home
  2. Community
  3. Riniblan
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Gemarineerde knoflook-gamba's van de BBQ of grill. …  Lees verder »

Gebakken gamba's met knoflook en uien …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Lekker en origineel tapasgerecht: de enige echt PATATAS BRAVAS! Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Mojo is een salsa op basis van olie. Hij doet het fantastisch  bij zowel vlees als vis of groentegerechten van de BBQ . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Authentieke Moorse spiesjes heerlijk als onderdeel voor een tapas maar zelfs ook geschikt voor de bbq. Laat het vlees minimaal 3 uur marineren maar liever nog een hele nacht zodat de sappen goed in het vlees kunnen trekken. Serveer er een mojo rojo (rode dipsaus) bij.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Pikante spies voor op de BBQ of in de grillpan …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Sumatraanse rundvleeskerrie …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Zo lekker dat het in je mond springt zegt de Italiaanse naam van dit recept! Het is makkelijk en snel te maken. En echt een verwennerij …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heel oud recept, altijd succes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Tsjechisch

Heerlijk sappige plakjes beenham in een lekkere wijnsaus uit Bella Italia! Mocht je nou niet van olijven houden, laat die dan gewoon achterwege en doe daar voor in de plaats bv dubbel aantal zongedroogde tomaatjes bij de saus. Ik doe allebei, superlekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Authentiek Indonesisch groentegerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Dit is een allemanvriendje, de sperziebonen moesten op want had enorme hoeveelheden. Nu eens geen spek, nee ik heb er een eenpansgerecht van gemaakt met blokjes gebakken aardappel erdoor. Lekker op smaak gebracht met ui, knoflook, specerijen en pittige kaas. Echt handig als je snel klaar wilt zijn en toch wilt smullen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

- 2 rode uien, - 1 rode paprika, - 1 klein blikje kikkererwten (200 gram), - 1 sinaasappel (waarvan ik wat zest, en het sap heb gebruikt), - stukje verse gember (paar centimeter, ook met de hand fijngesneden), - 1 teentje knoflook, - handje rozijnen, - 1 blokje kippenbouillon aangemaakt zoals het hoort (dus in 500 mL water, maar daar heb ik maar 100 mL van gebruikt), - chilipoeder (niet te veel, het is al snel pittig genoeg)) - versgemalen zwarte peper.omdat ik dat overal in doe ;-) - en natuurlijk: couscous! Ongeveer 100 gram. -1 of 2 lente-uitjes heb je ook nog nodig …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Als het richting herfst loopt krijg ik altijd weer ontzettend veel trek in stoofpotjes en stamppotten. Toch vind ik het ook weer moeilijk om de zomerse gerechten vaarwel te zeggen. Deze stamppot is dus een goed compromis, waar zomer en herfst elkaar ontmoeten. En niet alleen een goed compromis maar ook een lekker Doordat je de kool met de andere ingrediënten samen wokt krijg je een lekkerder geheel dan wanneer je de kool met de aardappelen kookt. Je kunt ook de gestampte aardappelen weglaten en het gewoon als groente gerecht serveren.' Tip: Lekker in combinatie met Mediterraanse-runderstoofschotel   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Een familierecept van chefkok Gaetano Sergio wat hij van zijn oma kreeg. Heerlijke stukjes varkenshaas in een overheerlijke romige saus met groenten en cognac. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een toppertje gevonden bij de database van Bon Appetit. Echt heel lekker en bijzonder. Maar liefst 80 enthousiaste reacties van mensen die het allemaal zo weer zouden maken. Bekijk de reviews http://www.epicurious.com/recipes/food/reviews/Moroccan-Braised-Beef-230639 Perfect recept voor een slow cooker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

Leidse Hutspot met mals draadjesvlees en hartige spekblokjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijk kruidig Marokkaans gerecht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Couscous is een van de meest populaire producten in Noord-Afrika. De makkelijke en snelle manier om couscous te maken is het koken in water met wat plantaardige olie en zout. Traditioneel wordt het echter gemaakt in een couscouspan die uit twee delen bestaat (couscoussier). Couscous kan verschillende ingrediënten bevatten, zoals vlees en vis, en verschillende groenten. In sommige landen is de couscous erg pittig door het gebruik van veel chilipasta (harissa). In andere streken is de couscous aan de zoete kant door toevoeging van rozijnen. Dit recept is één van de vele mogelijke en hangt het dichtst tegen de couscous aan zoals deze in de streek rond Gabes (Zuid-Tunesië) wordt gemaakt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans
Top