1. Home
  2. Community
  3. Richarddebruijn1
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heavy maar heerlijk gehaktbrood met bacon en Amerikaanse saus.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Dit is een heerlijk pittig kipgerecht. In het (oorspronkelijk Engelse recept ) staat; "De zalige marinade maakt dat de kip een gouden korstje krijgt en bij het proeven van de binnenkant zal het water in je mond komen het is zacht en pittig!" Wauw! En omdat ik las dat het maar 210 cal. p.p.. heeft moest ik het natuurlijk proberen! Je kunt dit nog pittiger maken als je wat chili of andere pittige kruiden toevoegt maar voor ons is het pittig genoeg. Vandaag (11.01.2012) weer eens gemaakt, de marinade was vrij dik, waarschijnlijk door de mosterdpoeder die ik gebruikt heb (schoot wat uit met de lepel) maar de smaak was perfect dus de volgende keer leng ik het wat aan met water. Tip De marinade heb ik gemaakt voor 2 dikke kipfilets (bij elkaar 550 gram). Heb je 4 flinke filets maak  dan een dubbele hoeveelheid marinade.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Deze aardappeltjes zijn heerlijk gekruid en zitten bomvol smaak! Meer aardappelinspiratie vind je bij de Jongens van de Klei! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Gemaakt van de leftovers van 1e Kerstdag, maar zeker voor herhaling vatbaar. Lekker romig en een hele intense smaak. Heerlijk bij vlees, rijst of in een pasteitjes. Voor een vegetarisch recept gebruik dan een bouillon op groentebasis. Ook als saus te gebruiken, dik de saus dan minder in. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Risotto gerechten zie ik vaak bij MasterChef. Het recept heb ik aangepast naar onze eigen smaak. We krijgen er geen genoeg van en eten het regelmatig. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Waarom ingewikkeld doen? Melanzane kook je lekker & snel, voor jezelf, in een pan. Nog lekkerder als je de tomatensaus ook vers maakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een heerlijk zomers toetje, waar ook kinderen dol op zijn. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

115 g witte chocolade in stukjes 120 ml slagroom 120 ml melk 1 el rum of vanille-essence 115 g zachte ongezouten boter 175 g suiker 3 eieren 225 g bloem 2 tl bakpoeder snufje zout 675 g aardbeien in plakjes 1 hele aardbei ter garnering 7,5 dl slagroom 2 el rum of aardbeienlikeur Voor de moussevulling: 250 g witte chocolade in stukjes 3.5 dl slagroom 2el rum of aardbeienlikeur …  Lees verder »

Hete kip met komkommersalade …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Heerlijke combinatie van kip met rijst maar in een gezond jasje …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken
Top