1. Home
  2. Community
  3. Purrie
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Deze gezonde en lekkere linzensoep zit boordevol groenten. De soep is vegetarisch want we willen niet meer elke dag vlees eten. Door de hoeveelheid groenten, pasta en kaas vult de soep goed en mis je het vlees niet. Wie toch graag vlees in de soep wilt doen: spekreepjes of gehaktballetjes zijn er lekker in. Ik heb bij deze soep gebruik gemaakt van een blikje linzen. Je kunt ook heel goed gedroogde linzen gebruiken. Linzen zijn heel snel gaar. (plm. 20 minuten) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een heerlijk soepje voor een Luie Zaterdag ( of andere dag als je weinig zin hebt om lang achter het fornuis te staan). Voldoende vulling voor een fijn vol gevoel. Gemakkelijk te maken en op 35 minuten aan tafel. Bovendien kun je alles alvast tot en met stap 2 voorbereiden. https://www.projectgezond.nl/noedelsoep-met-kip-en-verse-groenten/ …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Deze vegetarische versie van stroganoffsaus is heel erg lekker. Vlezige paddenstoelen in een romige tomatenpaprikasaus. De room is vervangen door crème fraîche die minder calorierijk is dan gewone room. Je mist het vlees in deze saus niet. En wie toch niet zonder vlees kan: doe wat reepjes gebakken spek of rauwe ham door de saus,   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Zalige sappige kiprolletjes die rauw in de oven gaan. Overgoten met een heerlijke saus met flink knoflook, honing en mosterd. Na plm. 20 minuten zit je aan tafel en kun je smullen van deze lekkere kip. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Ook deze lekkere knapperige kokoskoekjes waren één van de soorten koekjes die ik dit jaar maakte voor mijn kerstzakjes. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

We kregen gasten en ik wilde een stoofschotel die ik tevoren kon bereiden. Het recept ontstond tijdens het koken. Het werd heerlijk zacht rundvlees in een rode-wijn/paprikasaus met diverse paddenstoelen. Extra lekker omdat hij al een dag tevoren gemaakt was. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Dit is het recept van een chinees restaurant, dus de lekkerste versie. De truc van een goede foe yong hai is, het gebruiken van heel dun gesneden groenten die in de omelet worden gegaard. De saus is heerlijk zoetzuur …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Dit is het recept van een chinees restaurant, dus de lekkerste versie. De truc van een goede foe yong hai is, het gebruiken van heel dun gesneden groenten die in de omelet worden gegaard. De saus is heerlijk zoetzuur …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

De geur van cantharellen doet me altijd aan abrikozen denken en daarom wilde ik met deze 2 ingrediënten samen eens een keertje een gerecht maken. Gezien de tijd van het jaar en met het regenachtige weer is een lekkere stoofpot op het fornuis natuurlijk heerlijk. Door de abrikozen die ik wilde gebruiken kwam ik op het idee om het een Marokkaans tintje te geven en Ras El Hanout als extra smaakmaker te gebruiken. TIP: Maak met dezelfde moeite een grote pan want de 2e dag is het nog lekkerder. Ook kun je prima een portie invriezen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

De geur van cantharellen doet me altijd aan abrikozen denken en daarom wilde ik met deze 2 ingrediënten samen eens een keertje een gerecht maken. Gezien de tijd van het jaar en met het regenachtige weer is een lekkere stoofpot op het fornuis natuurlijk heerlijk. Door de abrikozen die ik wilde gebruiken kwam ik op het idee om het een Marokkaans tintje te geven en Ras El Hanout als extra smaakmaker te gebruiken. TIP: Maak met dezelfde moeite een grote pan want de 2e dag is het nog lekkerder. Ook kun je prima een portie invriezen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

Dit recept voor kip masala is afkomstig uit het nieuwe kookboek van Rens Kroes: Powerfood - Van Friesland naar New York. De opvolger van de bestseller uit 2014 staat vol recepten voor een happy en healthy lifestyle. Wat dacht je bijvoorbeeld van Indiase linzensoep of pompoenbootjes met kabeljauw? De 75 gerechten zijn een bron van inspiratie! Je krijgt Powerfood 2 nu cadeau bij een abonnement op Smult. Bestel snel 4x Smult + Powerfood 2 voor €19,95 (ex.verzending)!» www.smult.nl …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Heerlijk comfort food. Maak ze, laat ze drenken in icing en eet ze op.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Gevulde champignons met kaasfondue en groene kruiden zijn heerlijk als bijgerecht, tapasgerecht of op de borrelplank. Met dit basisrecept kun je eindeloos variëren. De Emmi Fondü kaas zorgt voor de lekkerste cheesy borrelhapjes waar je niet vanaf kunt blijven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Geurig knoflookbrood is een goed begin als u behoeft hebt aan een lekker hapje. Geef deze broodjes voor een Italiaans hoofdgerecht en serveer ze op een schaal als hapje bij de borrel. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Een echt heerlijk Indiase visgerecht. Kan ook op BBQ …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Door de kapucijners krijgt de chili een andere smaak. Kapucijners zijn zachter dan de doorgaans gebruikte kidneybonen. Wij vonden dit een heerlijke chili. Lekker zoet en pittig tegelijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Lekker toch als je huis heerlijk ruikt als je van de kou uit naar binnenkomt? €Met deze schotel zeker het geval en de smaak overtreft de geur weer, hoe lekker is dat?? Buiten dat is het ook nog eens makkelijk te maken en das natuurlijk ook mooi meegenomen.. €Koop je vis het liefst bij je visboer, tis iets duurder, maar ook zoveel lekkerder dan wanneer je hem/haar bij de plaatselijke Appie/Jumbo verpakt of uit de vriezer daar haalt.... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

De zoete aardappel (ook wel bataat genoemd) is een gezond alternatief op de gewone aardappel. Hij leent zich ook prima om er een heerlijke aardappel gratin mee te maken. Ik heb de proef op de som genomen en dit was het resultaat. TIP: Je kunt in plaats van een grote schaal ook kleine porties maken in bijvoorbeeld muffinvormpjes of soufflé bakjes.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

De enige echte Chinese loempia van Mingfang Wang van Restaurant de Chinese Muur in Hilversum. Mingfang Wang heeft 12 jaar gewerkt in het Chinese restaurant van haar broer, toen hij overleed erfte zij het restaurant die zij later weer heeft doorverkocht aan haar tante. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees
Top