1. Home
  2. Community
  3. Purrie
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

De klassieke witlof gerold in een lekkere plak ham en daaroverheen een lekkere kaassaus doet het altijd. Maar ik heb een variatie erop bedacht die niet alleen lekkerder is, maar ook gemakkelijker te maken. Er komt bij deze witlof geen bloem aan te pas, je hoeft dus geen roux te maken. Lees het recept en je komt erachter hoe gemakkelijk en lekker deze witlofschotel is. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Toen we een weekendje in de Duitse Eifel waren hebben we er van de heerlijk verse cantharellen genoten. Tal van gerechten kon je ermee bestellen.  Een variatie ermee was deze Flammkuchen. Flammkuchen is oorspronkelijk afkomstig uit de Elzas  (Tarte flambee) maar tegenwoordig vervagen de grenzen en daarmee ook de streekgerechten Als je vers deeg uit het koelvak gebruikt staat dit zelfs in een kwartiertje op tafel. N.B. Je kunt de spekjes en cantharellen ook eventjes voorbakken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Ik wilde al heel lang eens Jan Hagel bakken. Een echt Nerlands koekje, die ze hier in Duitsland niet kennen. Leuk om mijn buren te laten proeven. Ik heb deze keer het recept van Annemarie gebruikt die een paar jaar terug winnares was van de TV-uitzending Heel Holland Bakt. Ik heb wel iets aangepast en dat is dat ik in plaats van 1 theelepel kaneel heb ik 2 theelepels genomen. Verder een half losgeklopt ei door het deeg heb gekneed en de deegplak vòòr het bakken heb ingesmeerd met losgeklopt ei. Zien de koekjes er iets mooier uit. Hoeft natuurlijk niet, De koekjes worden op een bakplaat gebakken en nog warm in de vorm gesneden. Onze buren waren trouwens verrukt. De buurvrouw kon er niet vanaf blijven en wijzelf ook niet. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Waan je voor héél even op het eiland Bali ! ....In gedachte even weg uit de kille nattigheid hier met deze gezonde , licht pittige en hartverwarmende maaltijdsoep  Deze goed vullende soep past ook in een gluten en lactosevrij dieet en is met  slechts 495 kcal per persoon met groente uit het seizoen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Deze gezonde en lekkere linzensoep zit boordevol groenten. De soep is vegetarisch want we willen niet meer elke dag vlees eten. Door de hoeveelheid groenten, pasta en kaas vult de soep goed en mis je het vlees niet. Wie toch graag vlees in de soep wilt doen: spekreepjes of gehaktballetjes zijn er lekker in. Ik heb bij deze soep gebruik gemaakt van een blikje linzen. Je kunt ook heel goed gedroogde linzen gebruiken. Linzen zijn heel snel gaar. (plm. 20 minuten) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een heerlijk soepje voor een Luie Zaterdag ( of andere dag als je weinig zin hebt om lang achter het fornuis te staan). Voldoende vulling voor een fijn vol gevoel. Gemakkelijk te maken en op 35 minuten aan tafel. Bovendien kun je alles alvast tot en met stap 2 voorbereiden. https://www.projectgezond.nl/noedelsoep-met-kip-en-verse-groenten/ …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Deze vegetarische versie van stroganoffsaus is heel erg lekker. Vlezige paddenstoelen in een romige tomatenpaprikasaus. De room is vervangen door crème fraîche die minder calorierijk is dan gewone room. Je mist het vlees in deze saus niet. En wie toch niet zonder vlees kan: doe wat reepjes gebakken spek of rauwe ham door de saus,   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Zalige sappige kiprolletjes die rauw in de oven gaan. Overgoten met een heerlijke saus met flink knoflook, honing en mosterd. Na plm. 20 minuten zit je aan tafel en kun je smullen van deze lekkere kip. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Ook deze lekkere knapperige kokoskoekjes waren één van de soorten koekjes die ik dit jaar maakte voor mijn kerstzakjes. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

We kregen gasten en ik wilde een stoofschotel die ik tevoren kon bereiden. Het recept ontstond tijdens het koken. Het werd heerlijk zacht rundvlees in een rode-wijn/paprikasaus met diverse paddenstoelen. Extra lekker omdat hij al een dag tevoren gemaakt was. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Dit is het recept van een chinees restaurant, dus de lekkerste versie. De truc van een goede foe yong hai is, het gebruiken van heel dun gesneden groenten die in de omelet worden gegaard. De saus is heerlijk zoetzuur …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Dit is het recept van een chinees restaurant, dus de lekkerste versie. De truc van een goede foe yong hai is, het gebruiken van heel dun gesneden groenten die in de omelet worden gegaard. De saus is heerlijk zoetzuur …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

De geur van cantharellen doet me altijd aan abrikozen denken en daarom wilde ik met deze 2 ingrediënten samen eens een keertje een gerecht maken. Gezien de tijd van het jaar en met het regenachtige weer is een lekkere stoofpot op het fornuis natuurlijk heerlijk. Door de abrikozen die ik wilde gebruiken kwam ik op het idee om het een Marokkaans tintje te geven en Ras El Hanout als extra smaakmaker te gebruiken. TIP: Maak met dezelfde moeite een grote pan want de 2e dag is het nog lekkerder. Ook kun je prima een portie invriezen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

De geur van cantharellen doet me altijd aan abrikozen denken en daarom wilde ik met deze 2 ingrediënten samen eens een keertje een gerecht maken. Gezien de tijd van het jaar en met het regenachtige weer is een lekkere stoofpot op het fornuis natuurlijk heerlijk. Door de abrikozen die ik wilde gebruiken kwam ik op het idee om het een Marokkaans tintje te geven en Ras El Hanout als extra smaakmaker te gebruiken. TIP: Maak met dezelfde moeite een grote pan want de 2e dag is het nog lekkerder. Ook kun je prima een portie invriezen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

Dit recept voor kip masala is afkomstig uit het nieuwe kookboek van Rens Kroes: Powerfood - Van Friesland naar New York. De opvolger van de bestseller uit 2014 staat vol recepten voor een happy en healthy lifestyle. Wat dacht je bijvoorbeeld van Indiase linzensoep of pompoenbootjes met kabeljauw? De 75 gerechten zijn een bron van inspiratie! Je krijgt Powerfood 2 nu cadeau bij een abonnement op Smult. Bestel snel 4x Smult + Powerfood 2 voor €19,95 (ex.verzending)!» www.smult.nl …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Heerlijk comfort food. Maak ze, laat ze drenken in icing en eet ze op.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Gevulde champignons met kaasfondue en groene kruiden zijn heerlijk als bijgerecht, tapasgerecht of op de borrelplank. Met dit basisrecept kun je eindeloos variëren. De Emmi Fondü kaas zorgt voor de lekkerste cheesy borrelhapjes waar je niet vanaf kunt blijven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Geurig knoflookbrood is een goed begin als u behoeft hebt aan een lekker hapje. Geef deze broodjes voor een Italiaans hoofdgerecht en serveer ze op een schaal als hapje bij de borrel. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Een echt heerlijk Indiase visgerecht. Kan ook op BBQ …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans
Top