1. Home
  2. Community
  3. Pummelke70
  4. Kookboek Vlees
Kookboek "Vlees"

Ik garandeer je: het is een kliederboel om de Sloppy Joe te eten, maar neem van mij aan dat het wel erg lekker is …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Zelf kippenragout maken is onwijs makkelijk om te doen en het is veel lekkerder dan uit een potje. Dit is mijn snelle  en makkelijke variant.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

4 kleine hazebouten,3 eetl.olifolie,1/8 l.rode wijn,500 gr.kleien uitjes,zout.Voor de marinade:2 uien,1 1/2 kaneelstokje,15 gr.zwarte peperkorrels,5 kruidnagelen,nootmuskaat,2 teentjes knoflook,4 laurierblaadjes,1/8 l.rode-wijnazijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Een heel erg lekker recept uit de Volkskrant van Sylvia Witteman. Heeft wat tijd nodig om te stoven, maar dan heb je ook een verrukkelijk gerecht. Heerlijk met kruimige aardappeltjes. Heerlijk ook uit de slowcooker. Plm. 4 /12 uur op slow. Geen omkijken naar. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

500 g runderriblappen, op kamertemperatuur 2 el mosterd pittig 50 g boter 2 uien, in halve ringen 2 tenen knoflook, fijngesneden 1 el bloem 1 fles bruin bier (0.3 liter) 100 ml rundvleesbouillon (van tablet) 2 el azijn 1 laurierblaadje 1/2 bakje platte peterselie (a 15 g), fijngesneden …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Met een hakmolen is het maken van een eigen curry een fluitje van een cent en ook makkelijk aan te passen aan je eigen smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Met dit curry gerecht kun je eindeloos variëren. De basis blijft steeds hetzelfde maar de spitskool kun je vervangen door Chinese kool, paksoi of zelfs door gewone witte kool. In plaats van gewone champignons kun je ook kastanje champignons, oesterzwammen of shi-take nemen. het is dus eigenlijk gewoon een beetje afhankelijk van wat je in huis haalt of wat je voorhanden hebt. Doordat je de groenten gewoon in de curry doet trekken de smaken goed door elkaar en is het gerecht ook prima geschikt om het voor 2 dagen tegelijk klaar te maken. De 2e dag is het misschien zelfs nog lekkerder en ook invriezen is geen enkel probleem. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Overheerlijk recept, dat eenieder makkelijk kan bereiden ! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

`Onze` hachee, maar dan op z`n Italiaans. Heerlijk zacht vlees in dito saus, geniet ervan! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Lekker mals rundvlees …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

1,5 kg riblappen (best magere runderlappen) 4 middelgrote uien 5 winterpenen 500 gr champignons 6 flinke tenen knoflook 3 eetlepels bloem 1 1,5 ltr goede wijn 2 kleine blikjes tomatenpuree 5 laurierblaadjes 1 eetlepel wildfond 2 theelepels peterselie 1 theelepel tijm 1 bouillonblokje …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

500g Sukadelappen 400g Tomatenblokjes (uit blik) 0.5l Guinness Bier 2 el Bloem 4 el Olijfolie 2 stengels bleekselderij 2 uien middel groot 2 wortels 2 laulierblaadjes zeezout peper naar smaak …  Lees verder »

2 grote sparerib stukken Voor de marinade: 5 el ketjap manis 2 el honing ½ mespunt cayennepeper 1 teen knoflook (geperst) 1 el tomatenpuree 1 el bruine suiker Voor de saus: 2 el honing 2 el ketjap manis ½ teentje knoflook (geperst) 1 grote lepel kerriepoeder zout en peper …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Runderstoofvlees blijft lekker, maar deze is wel verschrikkelijk lekker ! Ik had hem stiekem al eens gemaakt want wilde hem eerst zèlf proeven en door ontwikkelen tot wat lekkers. Daar het qua smaak een enorm succes was deel ik hem nu met een ieder. De schaal was dus gewoon leeg, op, zo lekker. Dit is een uitstekend bijgerecht bij een rijsttafel, nasi, bami, witte rijst, mihoen, zoetzure of pittige groente en ook lekker bij een gekookt krieltje met een tintje of neem zelf wat je lekker lijkt. Dit gaat ook uitstekend in de slowcooker voor de mensen die deze hebben. Probeer maar, ik hoor het wel hoe het was. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

500 g kipfilet 1 eetl. gemengde oriëntaalse kruiden, Japanse kruiden of kerriepoeder 800 g witlof 4 lente/bosuitjes 200 g champignons 2-3 eetl. olijfolie 1 bekertje (125 ml) crème fraîche 100 g gorgonzola of roquefort versgemalen peper zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Lekker voedzame maaltijd die snel te bereiden is en iedereen van z′n sokken zal blazen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Russisch

Geurige groene kipcurry 4 kipfilets, elk in 5 stukken gesneden olijfolie 4 dl kokosmelk uit blik 1 handvol gehakte pistachenoten korianderblaadjes Groene currypasta 6 lente-uitjes, gewassen en schoongemaakt 4-6 middelgrote groene pepertjes, van zaad ontdaan en fijngehakt 2 tenen knoflook 1 eetl. verse gemberwortel, geschild en fijngehakt 1 eetl. korianderzaad, fijngewreven of geplet 1/2 theel. zwarte peper uit de molen (zee)zout en zwarte peper uit de molen naar smaak een 1/2 handvol limoenblaadjes, in stukjes gescheurd 2 stengels citroengras, schoongemaakt en fijngehakt 2 flinke handen vol verse basilicum, met de stengels 3 flinke handen vol verse koriander, met de stengels 3 eetlepels extra virgin olijfolie gehakte schil en sap van 1 limoen Salade/relish: 16 kers/cherrytomaatjes, in vieren gesneden 1/2 verse kokosnoot, geschrapt of geschaafd 1 theel. basilicum of koriander een stuk komkommer van 15 cm, geschild, van zaad ontdaan en grof gehakt 1 rood pepertje, dun gesneden 1 eetl. olijfolie zout en peper sap van 1-2 limoenen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Alom bekend en helemaal niet moeilijk om zelf te maken. Je moet alleen even rekening houden met de stooftijd, hoe langer hoe lekkerder! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans
Top