1. Home
  2. Community
  3. Pummelke70
  4. Kookboek Vis
Kookboek "Vis"

Zo zijn ze volgens mij het lekkerst ze zijn in een paar minuutjes gaar, dus ze staan zo op tafel. Wil je het feestelijk serveren haal ze dan eerst door de bloem voor een knapperig korstje en serveer ze op een bedje van even in de boter gebakken spinazie. …  Lees verder »

Zalm verpakt in bladerdeeg met spinazie en creme fraîche …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk zout en versgemalen peper 4 teentjes knoflook 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetl. limoensap of citroensap 3 eetl. roerbakolie of wokolie 600 g panklare spinazie 2 eetl. gembersiroop …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

4 stukken zeewolffilet van 150 g sap van een halve citroen zout, versgemalen peper 2 sneetjes oud witbrood 100 g zachte geitenkaas 2 eetlepels zachte mosterd 200 ml kookroom 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt 2 eetlepels olijfolie Alternatieve vissoort(en) Zeeduivel Zonnevis …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Heerlijke visschotel met zeeduivel of een andere witvis …  Lees verder »

Vis-en groentehapjes met een knapperig korstje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Vispakketjes in rauwe ham met basilicumsaus …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Heerlijk visgerecht, met kruiden kaas. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Hoe kaas en vis een huwelijk sluiten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

De goedkoopste vis die in een wip de lekkerste wordt. Naar een recept van sterrenkok Marc Paesbrugghe van het befaamde restaurant "Sir Anthony Van Dyck" in Antwerpen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

500 g geschrapte krieltjes 400 g gemengde visfilet in stukjes (zalm, kabeljauw, wijting) 250 g wortels 250 g sugarsnaps 200 g diepvrieserwtjes 1/2 pakje Roomfris of Pan & Oven dillegroen (vers of diepvries) droge witte wijn  …  Lees verder »

Een pittig gekruid vispakketje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Normaal krijgt een kat de wijting, nu een recept voor op tafel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Vis in't pannetje is echt een gerecht wanneer er weinig tijd is om te koken. dit gerecht vormt een smakelijk middagmaal.Ook komen er een paar kappertjes bij .Hier nog even een uiteenzetting van de Kapper.Een kapper of kappertje (Capparis spinoza)is een Zuideuropese struikheester. Kappertjes noemt men de bloemknoppen van deze heester,die ingemaakt in zout en azijn als specerij worden gebruikt.Ze zijn verkrijgbaar in potjes of flesjes en worden toegepast in salades en voor garnering van vis,vlees en eiergerechten.Ook worden ze,al dan niet fijngehakt,door diverse soepen en sauzen gemengd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een heerlijk cholesterolarme lasagne …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Voor op een zomeravond, met een tomatensalade stokbrood en de rest van de wijn. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Krokante gratin, eenvoudig te maken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Weight watchers recept …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit is weer een slank recept uit mijn losse verzameling. Uiteraard kan je ook een andere soort vis proberen (schelvis, wijting) De courgette heb ik de laatste keer in reepjes gesneden i.p.v. plakjes. Variëren is altijd leuk, soms plakjes soms reepjes. Ps Ik maakte dit wel eens met pangasius maar de laatste tijd maak ik het met andere vis bvb kabeljauw, koolvis en soms met schelvis. Dat is veel lekkerder! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top