1. Home
  2. Community
  3. Pummelke70
  4. Kookboek Italiaans
Kookboek "Italiaans"

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Cannelloni is erg makkelijk te maken met verse lasagnebladen. Ik ben er dol op en ik maak het ook erg vaak. Dan is het leuk om een beetje te varieren. Fajita ken je waarschijnlijk ook wel, een Mexicaans gerecht met wraps, paprika en kip. Dit is een fusion tussen cannelloni en fajita. Om je vingers bij af te likken!  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Overheerlijk deze spaghetti van Jamie Oliver! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Lasagne volgens oud Italiaans recept. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Ideaal gerecht om op elke dag van de week te eten. Het is snel, gemakkelijk en voedzaam. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

400 gram Tagliatelle 200 gram gerookte zalmfilet 250 ml slagroom of 75ml crème fraîche 1 bakje cocktailgarnalen a 125 gram 5 bosuien 1 courgette 1 citroen olijfolie peper zout …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Met pesto roomsaus …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heerlijk gerecht wat snel klaar is. Voor een dag als het allemaal tegenzit geeft dit gerecht weer een glimlach op je gezicht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit recept komt uit het nieuwe kookboek van Mathijs Vrieze Gezond en prijsbewust koken …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Lesje pizzageschiedenis: wist je dat er al vanaf de 18e eeuw eenvoudige pizza?s met mozzarella op straat werden gegeten in Italie? maar de pizza raakte pas echt in de mode toen de koning van Napels (Ferdinand van Bourbon) de pizza leerde eten. zelfs de pizzakoerier bestond al in die tijd, alleen werd de pizza niet achterop de brommer vervoerd, maar gewoon op het hoofd! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Zelf gemaakte saus voor de pizza …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

400 gr pasta naar keuze 400 gr gerookte zalm 3 el fijngehakte, verse dille 1 teentje knoflook, fijngehakt 250 ml (kook)room 100 ml witte wijn of citroensap extra vergine olijfolie zout en versgemalen peper Voor de extra variatie: één hand verse spinazie per persoon. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Amerikaanse macaroni and cheese, maar dan wel een versie die ver van de oranje poeder-uit-een-pakje van Kraft staat. Met echte kaas, smaakvol, romig met een knapperig gebakken bovenlaagje en helemaal niet goed voor je lijn. Je bent gewaarschuwd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Pasta met garnalen is altijd lekker en eet het dan ook graag. Deze heb ik ietwat pittig en lekker romig gemaakt. Het romige maakt hem extra lekker. Voor een beetje pit wat druppels tabasco erbij en je hebt een pittig-romig, hemels, bordje. Prima lunch of met warm weer als hoofdgerecht en smullen. Geef er een frisse salade bij. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Mijn familie zegt dat zo ook de spaghetti in Italie smaakt!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Mix recept van meerdere Canneloni recepten. **LET OP** Geen bechamelsaus nodig. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans
Top