1. Home
  2. Community
  3. Pummelke70
  4. Kookboek Ovenschotels
Kookboek "Ovenschotels"

Aardappel gratin uit de oven. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

- 2 stuks prei (kleine) - 750 gram aardappelen - 500 gram (runder)gehakt - stuk brie - bakje geraspte oude kaas - melk - zout - peper - nootmuskaat - (room) boter …  Lees verder »

Gemaakt een keertje met sherry in jou bouillon. Je weet niet wat je proeven! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Afrikaans

Heerlijke en toch makkelijke ovenschotel. Met verse Parmezaanse kaas, creme fraiche, eieren en kruiden!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Lekkere luxe quiche met heel veel smaken en vrij snel te maken en op tafel te zetten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

1pond witlof 11/2 ons ham 300 gr,Aardappelschijfjes 100ml.room 100gr gorgonzola, 100 gr. Spekjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

- 800 gram prei - 4 eieren - 3/4 flesje kookroom (light) - pakje bladerdeeg - zakje geraspte kaas - teentje knoflook of knoflookpoeder - kerriepoeder - peper …  Lees verder »

Een overheerlijke Italiaanse ovenschotel met je eigen saus waarmee je je op vakantie waant. Snel te maken en daarna een smulpartij om nooit meer te vergeten. Ik heb hem pas gemaakt en het was zo lekker dat ik het recept graag op smul deel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

4 stukken zeewolffilet van 150 g sap van een halve citroen zout, versgemalen peper 2 sneetjes oud witbrood 100 g zachte geitenkaas 2 eetlepels zachte mosterd 200 ml kookroom 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt 2 eetlepels olijfolie Alternatieve vissoort(en) Zeeduivel Zonnevis …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Heerlijke visschotel met zeeduivel of een andere witvis …  Lees verder »

1 eetl. vloeibare honing; 50 ml sojasaus; 50 ml droge sherry; mespuntje gemberpoeder of geraspte gemberwortel; 1 teentje knoflook, geperst; 125 g kipfilet, in repen; 1 kleine rode ui, in smalle halve ringen; 100 g kastanjechampignons, in plakjes; 50 g peultjes; zout en versgemalen peper; een stuk aluminiumfolie van ca. 50 cm. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

5 plakjes diepvries bladerdeeg 6 eieren 125 ml crème fraise 2 bolletjes mozzarella Groene pesto 750 gr diepvriesspinazie 180 gr hamblokjes 2 uitjes of 1 grote Knoflook olijfolie Zout peper 1 beschuit Italiaanse kruiden Boter  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

U kunt deze schotel zonder de ovenbereiding ook een dag van tevoren bereiden, hij moet dan wel ca. 10 minuten langer in de oven. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dit is weer een andere versie van een heerlijke herfstschotel met nog een klein vleugje van de nazomer. Uiterst compleet en voedzaam. Kan het hele gezin van smullen. Hij is niet vet en barst van de smaken. Als je van lekkere kip houd dan moet je deze beslist eens maken en je weet niet wat je proeft. De kip wordt lekker krokant want het caramelliseert een beetje. Smullen dus weer, ik hoor het wel. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Lekker pittige ovenschotel. Door het gebruik van de mosterd en crème fraîche krijgt de kool een lekkere romige smaak. Geen aardappelpuree bovenop, maar aardappelen gestampt met wat crème fraîche en mosterd erdoor geroerd. Hierdoor krijg je een wat grovere laag, die heerlijk is bij de spitskool. Ook lekker met plakjes ontbijtspek op de schotel. Ze worden lekker knapperig in de oven. (zie foto) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Zalige pasta met een hele zachte smaak. Ook kinderen vinden dit heel lekker. Gebruik voor kinderen in plaats van de witte wijn wat kippenbouillon. Ik heb dit gerecht een keer gemaakt met macaroni en een keer met rigatoni (zie foto). Wij vonden dit met macaroni nog lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsey en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsey was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het stevig deze maaltijd, ja, dus een prima ovenschotel om de gure donkere maand `November` en de winter mee door te komen. Probeer hem zelf maar en dan hoor ik het wel. Met kook en baktijd meegenomen kan deze in een uurtje dampend op tafel staan. Eet smakelijk ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Een makkelijke ovenschotel die door mijn gasten als heerlijk wordt betiteld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het is najaar, de herfst deed zijn intrede, het is kouder en dan heb je zin in wat stevigs. Daarom heb ik deze gemaakt, een eigen creatie door wat experimenteren en heerlijk dat hij was! Eigenlijk is dit een ovenschoteltje, makkelijk te maken en heb je een zalige maaltijd aan .Ik heb de koelkast even geleegd en genomen wat lekker was. Ik zou zeggen wees creatief en probeer hem zelf. Smakelijk …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel
Top