1. Home
  2. Community
  3. Ploei
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

75 g roomboter, 200 g walnoten (fijngehakt), 150 g donkerbruine basterdsuiker, 4 eetlepels bloem, 5 eetlepels koffielikeur (bijv. Tia Maria slijter), 250 g extra bittere chocolade, 200 ml slagroom, 1 kopje espressokoffie (sterk en versgezet), 4 eierdooiers, 100 g amaretti (amandelkoekjes) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Pomedori tomaten tapenade: 100 gram zwarte olijven, 400 gram gedroogde pommedori tomaten, 2 teentjes knoflook, 40 gram kappertjes, 20 gram marne mosterd, 1/2 dl olijfolie, 50 gram suiker, iets peper en zout Tapenade van zongedroogde tomaten: 6 zongedroogde tomaten (op olie), 2 eetlepels groene olijven met piment, 2tl kappertjes, 1 eetlepel citroensap, 1 teentje knoflook (of meer knoflook naar smaak), eetlepel verse oregano (of een theelepel semi-verse oregano op olie) gemalen verse peper naar smaak, 2 eetlepels olijfolie (of meer als je zongedroogde tomaten niet voldoende vocht bevatten) Tapenade Van Olijven En Roompate: 200 gram roompate, 200 gram knoflookolijven, 2 el. kappertjes, 1 tl. citroensap …  Lees verder »

Zonder lavendel is ie ook lekker, maar niet heel bijzonder. De lavendelsuiker die je ervoor nodig hebt moet je wel minstens een week van tevoren maken. Maak extra om over de taart te strooien.Bron: De keukenprinses …  Lees verder »

?Torta con limone?. Cake is een van die zoetigheden die iedereen wel lust en als zoet tussendoortje kan het gerust een boterham vervangen. In tegenstelling tot taartjes met fruit en slagroom is het heel makkelijk om mee te nemen en bewaart het, goed verpakt in aluminiumfolie, zijn smaak heel lang (tot 8 dagen). En wat is er heerlijker dan in het donkere seizoen al vroeg in de namiddag in je luie stoel en bij een kopje koffie of thee te genieten van een stuk goudgele cake als hapje tussendoor ? Het recept voor citroencake is werkelijk heel eenvoudig. Een ding is echter wel belangrijk voor het bakken van cake: alle ingredienten moeten dezelfde kamertemperatuur hebben, en je mag de boter niet smelten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

2 citroenen 200 g boter 200 g suiker mespunt zout 4 eieren 200 g zelfrijzend bakmeel 2 el poedersuiker …  Lees verder »

Jamie Oliver zei hierover: "Dit is de lekkerste chocoladetaart met noten die er is. Als hij een dag oud is, moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover. Ik bak deze taart altijd in een bak- of springvorm, of ik maak kleintjes, in de vormpjes die voor pasteitjes gebruikt worden. Maar je kunt er elke goed ingevette en met bloem bestrooide taartvorm voor nemen." …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

2/3 kop geschaafde amandelen - 2/3 kop gehakte macadamia-noten - 2/3 kop gehakte walnoten - 1 1/2 kop gemengde zuidvruchten - 100 gram bloem - 2 eetlepels cacaopoeder - 1 theelepel kaneel - 60 gram gehakte pure chocolade - 60 gram boter - 75 gram suiker - 100 gram honing - poedersuiker - Voor glazuur : 1 kop poedersuiker - 1 theelepel cacao - 10 gram boter - 2 eetlepels hete melk …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een lekkere Marokkaanse cake die vaak in de namiddag tijdens theetijd wordt geserveerd naast andere lekkere hapjes (Marokkaanse pannekoeken =msemmen/rghaif, gevulde filopakketjes =briwat, Marokkaanse donuts =Sfenj, en ander lekkers), met muntthee (groene theebladeren met takjes munt in een typisch Marokkaanse theepot). …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Dit recept heb ik van een thaise vriend geleerd. Het bewijs dat een goede curry niet ingewikkeld hoeft te zijn. De ingredienten zijn goed verkrijgbaar in bijna alle toko's maar kunnen ev ook vervangen worden door ingredienten die wel in de grotere supermarkten te koop zijn. Een goed origineel thais recept om indruk mee te maken :-) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

De Rublitorte(Rubli=worteltjes)die oorspronkelijk vrijwel uitsluitend in het Zwitserse Aardal werd gebakken, behoort tegenwoordig tot een van de bekendste Zwitserse specialiteiten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

Lekkere borrelhap voor een zomerse dag. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Ben je wel eens in Duitsland geweest, dan ken je waarschijnlijk ook wel de daar alom geliefde Käsekuchen. Het is een gebakken kwarktaart, soms met maar heel vaak ook zonder bodem. Aangezien wij inmiddels al bijna 8 jaar in Duitsland wonen, kan dit recept toch niet op mijn pagina ontbreken. Het is erg gemakkelijk om te maken, binnen 10 minuten heb je de taart in de oven staan. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Duits

Eigengemaakt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Kleurenglazuur voor Sinterklaas en Zwarte piet. …  Lees verder »

75g roomboter 200 g walnoten (fijngehakt) 150 g donkerbruine basterdsuiker 4 eetlepels bloem 5 eetlepels koffielikeur (bijv. Tia Maria slijter) 250 g extra bittere chocolade 200 ml slagroom 1 kopje espressokoffie (sterk en versgezet) 4 eierdooiers 100 g amaretti (amandelkoekjesg roomboter …  Lees verder »

Hoe heerlijk kan een eenvoudig gerechtje zijn. Deze hartige taartjes zijn zo klaar en kun je prima combineren met bijvoorbeeld een uitgebreide salade, een rundercaré met zelfgemaakte pesto-mayonaise of verse gevulde pasta. Ook leuk als tussengerecht of voorgerecht. Deze wil ik zeker bij een buffet serveren volgend seizoen aan boord van ons zeilschip de Zuiderzee http://www.zuiderzee.eu …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal
Top