1. Home
  2. Community
  3. Pioentje
  4. Kookboek Kerst 2013
Kookboek "Kerst 2013"

Een heerlijk voorgerecht als je voor een aantal mensen moet koken. Erg goed van te voren te maken!! …  Lees verder »

Eigen foto ..MAKKELIJKER KAN NIET! Maar toch een heerlijk voorgerechtje, wat er bovendien erg leuk uitziet. …  Lees verder »

1 kleine appel ( ca 150 g) 1-2 el citroensap 200 g gerookte zalm in dunne plakken 1/2 bosje bieslook zout en peper 50g gemengde sla 75 ml creme fraiche 1-2 tl geraspte mierikswortel(pot) kookring …  Lees verder »

Een hele lekkere taart die niet gebakken wordt maar in de koelkast moet opstijven. Ik heb deze taart nu al 3x gemaakt en hij valt heel erg in de smaak. Echt een taart voor deze periode.Is ook na 3 dagen nog erg lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Serveer dit heerlijke voorgerecht in een mooi glaasje. Door de fijne smaak van de krab in combinatie met de fris zure grapefruit is het verleidelijk lekker. Een betere starter is er niet! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Lekker nagerecht voor 6 personen bereiding:30 min., de dag voordien of ten minste 7 u voordien  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Van de gelijknamige en meest experimentele chocolaterie te Amsterdam …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Fusion

Het was al weer zo`n tijd geleden dat ik Cranberry compote had gemaakt dat ik dacht "hoe deed ik dat ook al weer?" Enfin, met Kerst gaan wij met de hele familie `iets` maken en als één van de bijgerechten wilde ik toch mijn cranberrycompote maken. Na even mijn hersens op volle toeren te laten draaien kwam het weer `bovendrijven` het is mijn ooit eigen bedacht recept (van jaren geleden en nooit opgeschreven) maar het is heel goed mogelijk dat mijn `recept` al eerder bedacht was want wanneer is `een recept` een `eigen recept`? De smaak is echt super lekker! Aangezien ik het voor de Kerst wil maken en dit makkelijk in te vriezen is heb ik het vandaag (22.12.2011) gemaakt, geproefd en het is goedgekeurd! De hoeveelheid is voor rond de 10 personen, heb je minder nodig dan deel je het recept gewoon door twee. Ik zet hieronder de hoeveelheden, de vloeistof kan je wat verminderen (dat was ik toch een beetje vergeten) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Custardpuddingje met chocoladesaus en kaneel.Voorbereidingstijd: 30 minuten. Kooktijd 35-40 minuten. 1 nacht koelen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Heerlijk chocolade toetje om je vrienden of familie mee te verwennen  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Deze zijn ook zo schattig en een heerlijk hartig, herfstig en winters hapje. Lekkere borrelsnack, fingerfood of voor de feestdagen. Leuk om te maken en snel klaar. Ze zullen gretig aftrek vinden en ook bij kinderen. Ook leuk om met de kinderen samen te maken. Voldoende voor een muffin vorm van 12 stuks en 12 baby quiches. Voor snoezige baby herfsttaartjes zie DIT recept! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Lauwwarme aardbeien met een knapperig korstje van de amarettini-kruimels bij een heerlijk bolletje vanille-roomijs. Krijg je er al trek in? Wij vonden het heerlijk! Met gasten is dit heel goed voor te bereiden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Stroperige stoofperen 500 ml rode wijn 100 ml rode port 200 g rietsuiker 2 vanillestokjes 3 kruidnagels 8 Gieser Wildeman stoofperen Witte chocolademousse 300 g slagroom 4 g gelatineblaadjes 35 g likeur naar keuze 115 g witte chocolade …  Lees verder »

200 gr. frambozenpulp, verse 40 gr. suiker 5 gr. gelatine 200 dl. slagroom 3 bloedsinaasappelen 1 glas sinaasappelsap 1 el. aardappelzetmeel 4 blaadjes munt  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Lekkere chcoladetaart voor verjaardag, dessert of zomaar …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Schuim 4 eiwitten 125 g kristalsuiker 125 g poedersuiker 10 g maïzena Chocoladecrème 250 g pure chocolade 200 g room 3 el bruine rum …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Geweldige salade met zoetzure gevulde gemarineerde gedroogde vijgen. Wel aan denken dat de vijgen een dag tevoren in de marinade gaan. Een dergelijk recept eerder gelezen, maar aangepast volgens mijn eigen idee. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een heerlijk en gezond borrelhapje of leuke amuse. Leuk op oudjaar, op een buffet, met een feestje of etentje. In 15 minuten klaar. Genoeg voor 20 stuks. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld
Top