1. Home
  2. Community
  3. Peetje1971
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Mijn dressing maak ik sowieso altijd apart, zodat mensen zelf kunnen kiezen of ze de dressing bij hun slaatje doen of niet …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Overal recepten voor hutspot met klapstuk, maar een recept voor klapstuk zelf zag ik nergens. Ook wordt de klapstuk vaak gekookt in gewoon water, naar mijn mening vindt ik dat vrij smaakloos. Hier een recept voor klapstuk om je vingers bij af te likken! …  Lees verder »

Recept van mijn (Indische) oma. Een heerlijk recept met rundvlees, (of kip of varkensvlees, wat je maar wil) Een gerecht wat niet in een rijsttafel mag ontbreken. Zeer geliefd, vooral bij kinderen vanwege de milde en zoete smaak. Dit recept heeft overigens op rtl-text gestaan. Mijn oma was zeer trots.... Als ik het gerecht proef voel ik me weer een klein kindje op bezoek bij oma... lekker smullend van de smoor! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Verschillende recepten geprobeerd maar zo vinden wij deze echte Hollandse Erwtensoep het lekkerst. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

In deze ovenschotel is de befaamde Russische Stroganoffsaus verwerkt. Door rundergehakt te gebruiken in plaats van biefstukreepjes is het beter geschikt voor een ovenschotel. Je kunt ook nog wodka of rode wijn toevoegen maar let wel op dat de saus niet te dun wordt. Goed laten inkoken of een beetje binden met bloem of ander bindmiddel is de beste oplossing. Tip: Doe zuurkool door de aardappelpuree en je krijgt een stevige winterschotel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Russisch

Heerlijke stroganoffsaus zoals je die in een goed restaurant krijgt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Russisch

Een heerlijke ouderwetse hachee die het lekkerste is om deze 1 dag tevoren te maken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een kruidenmix van verwennerij, champignons zwemmend in marinade. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Multi-cultureel

Deze chili had je nog nooit! Mijn beste chili con carne ooit gemaakt! Vol van smaak en bestemd voor alle liefhebbers van een zeer pittig chili. Dit is echt lekker. Probeer maar. Het lijk een vreemde combinatie van ingrediĆ«nten, maar al deze smaken combineer perfect. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Mexicaans

Zo maken de kenners hun chili.. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Mexicaans

Uit Zwitserland …  Lees verder »

Deze pizzabodem is zo luchtig en zacht-knapperig, daar eet je je vingers bij op. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

1 grote baguette/ciabatta - 2 teentjes knoflook, gehakt/geperst - 2 eetl. olijfolie - 2 eetl. gehakte verse peterselie - 2 eetl. vers gehakte tijm of 2 theel. gedroogde - 2 eetl vers gehakte marjorein of 2 theel. gedroogde. 1/2 theel paprika poeder - 2 eetl. geraspte parmezaanse kaas. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Ik kon het niet laten. Deze recept is een variatie op mijn recept Een varkenshaas vol verrassingen. Nu een stuk goedkoper met kipfilet en een andere garnituur.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

1 pond riblappen aan stukjes of kant en klaar hacheevlees,1/2tl.nootmuskaat,2el.rode wijnazijn,peper en zout,2 kruidnagels,2 laurierblaadjes,1 runderbouillonblokje,margarineca.30gr. ca 3 el.bloem,3 kleine uien aan ringen …  Lees verder »

3 flinke kippenbouten.1ui[ongeschild en in vieren}, 3 laurierblaadjes, peperkorrels, 3 stengels bleekselderij,in grove stukken. kleine prei gewassen en in stukken, beetje tym,peterselie, 1 flinke winterpeen aan stukken, een zakje kippensoep, eventueel een stukje foelie. …  Lees verder »

Deze peertjes smaken niet al te zoet,naar behoefte kun je er meer suiker in doen. …  Lees verder »

Een hartige banketletter is ook heerlijk voor bij sinterklaas avond. …  Lees verder »

Top