1. Home
  2. Community
  3. PaulGJ
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Paasbrood volgens origineel Overijssels' recept. Met veel krenten en rozijnen en kaneel. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een heerlijke schotel met spekjes en SESAMZAAD! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Van daag is de dag van de Macaron, dus een lekker receptje mag niet ontbreken. …  Lees verder »

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een geheel eigen experiment! Erg, erg leuk om te maken en lekker, iedereen zat ervan te smullen (: …  Lees verder »

Biscuitgebak: 3 eieren 120 gr suiker vanillemerg of -suiker zout 60 gr bloem of 90 gr bloem 20 gr maizena of 30 gr maizena Mokkacreme: 150 gr roomboter 75 gr (of naar smaak meer) lichtbruine basterdsuiker 2 dl stijfgeklopte slagroom 10 theelepels oploskoffie (of naar smaak meer of minder) Voor de garnering: 100 gr geschaafde amandelen of hazelnoten of chocoladehagelslag …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

1 blik gepelde tomaten a 400g 1 blik mais a 300g 1 zakje taco seasoning mix 100g geraspte belegen kaas 150g chorizo 1dl oud bruin bier (Amstel oud) 30g boter 400g pannenkoekmix …  Lees verder »

Het is weer tijd voor asperges. de asperge heeft door de jaren heen al heel wat bijnamen gekregen. de een spreekt van het witte goud,terwijl de ander ze zelfs hare majesteit noemt. een ding is in elk geval zeker,de smaak is goddelijk. wat dacht u van zo`n klassieker als asperges met ei en botersaus? en probeer ook eens een nieuwe combinatie,zoals tagliatelle met asperges,of `n aspergecocktail met artisjokharten... verukkelijk. voor het schillen van asperges moet u wel even de tijd nemen. het is belangrijk dat u geen enkel stukje vergeet. leg de asperge daarom voordat u ze gaat schillen liefst een nacht in koud water. het schillen gaat dan makkelijker en ze worden malser. u schilt vanaf de kop naar het uiteinde. en wat u er vervolgens ook van maakt,het wordt gegarandeerd smullen! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Lekker als bijgerecht met babi pangang..... deze recept is genoeg voor twee potjes van 500 ml elk.. Hij is goed hoor komt heel dicht bij die van uit een potje. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Een gemakkelijk recept met kip, heel apart van smaak. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Snel klaar nassi …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

4 eiwitten zout 175 gram suiker 250 gram gemalen amandelen 2 zakjes vanillesuiker 1 theelepel kaneel 2 theelepels geraspte citroenschil 4 eetlepels amandelschaafsel 100 gram pure chocolade 100 ml room …  Lees verder »

500G bloem 20g gistpoeder 1 opgehoopte eetlepel fijne suiker 1 ei 1 dl melk 2 dl water 250g rozijntjes zout. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Voor een brood van 1500 gram …  Lees verder »

2 bollen knoflook (ca. 30 teentjes), 4 el boter, 2 el bloem, 2,5 dl kokende melk, peper en zout. 1,5 kg aardappelen, 4 el zachte boter, 4 el room, 4 el gehakte peterselie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Het ideale gistdeeg om te vullen …  Lees verder »

Eenvoudig gistdeeg voor een Limburgse vlaai …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke ambachtelijke pannenkoek uit Restaurant Berg en Dal te Hoog Soeren waar ik gewerkt heb. Deze pannenkoek is zeer geliefd en lekker vol van smaak. Het is in principe een hoofdgerecht, na deze pannenkoek zit je helemaal vol. Thuis maken is de pannenkoek natuurlijk heerlijk maar ik raad je nog steeds aan deze te proeven in het restaurant zelf. Hier gebruiken ze ambachtelijke pannenkoekenpannen en dat is niet te evenaren! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een ouderwetse lekkernij, deze chocoladepudding. De likeur geeft de 'finishing touch'. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Chocoladepudding : ALTIJD LEKKKKKKKKKERRRRR!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans
Top