1. Home
  2. Community
  3. PatsyBailey
  4. Kookboek vegetarisch
Kookboek "vegetarisch"

De zoete aardappel is een erg lekker alternatief op onze 'gewone' aardappel en bovendien nog gezonder ook. Deze ovenschotel is een heerlijk bijgerecht bij zowel vlees als visgerechten, en in een handomdraai gemaakt. Gaat alleen in de oven en hoeft niet voorgekookt te worden dus weinig afwas Welke geraspte kaas je gebruikt is een beetje afhankelijk van je eigen smaak. Ik had oude Goudse, maar een mildere jong belegen of een pittige geitenkaas is ook heel goed mogelijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Er zijn weer volop verse groentesoorten te koop voor weinig. Ik zag op de markt verse bieten liggen. Veel mensen laten ze liggen, maar ik vind ze heerlijk en ze zijn erg gezond. Kopen dus en maak er een leuk bijgerecht van! Als je ze karamelliseert samen met uien heb je een goddelijk bijgerecht. Zo leer je ook de kinderen makkelijk deze groente lekker te vinden. Eet dit met een lekker krokant speklapje en met aardappels, smullen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

2 struikjes broccoli 1 dl droge witte wijn 150 g gepelde walnoten 125 ml slagroom 50 g boter zout peper …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Heerlijk bijgerecht recept van smulweb afgehaald. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Vergeleken met gewone broccoli is Chinese broccoli subtieler van smaak; je kunt het vergelijken met de smaak van asperges.De subtiele smaak wordt nog verfijnder door de toevoeging van gembersap en Shaoxing wijn. Als er geen Chinese broccoli te krijgen is, is gewone broccoli een uitstekende vervanger en ook de smaak hiervan zal profiteren van de wijn en het gembersap. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Zo lekker heb jij nog nooit prei gegeten als bijgerecht. Lekker romig en lekker kruidig! Garneren met verse peterselie en je hebt een meesterlijk groentehapje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Verrassend lekker met een pittig iets zoete smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Neem b.v. 1 bol knoflook of stuk gember leg dit een nacht in het water tot de schil zacht is.Verwijder de schil en hak hem fijn. Pureer dan de knoflook of gember en bewaaar in luchtdichte verpakking in koelkast …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

EEN HEERLIJK FRISSE SALADE,DIE OP WARME ZOMERDAGEN EEN LEKKERE LICHTE LUNCH VORMT. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Mijn favourite recept voor een heerlijke broccolisoep …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Pittig gekruide spercieboontjes …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Pittige gekruide spercieboontjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Gebakken bloemkool uit de oven? Ja hoor, gebakken, en de smaak is niet te vergelijken met gekookte bloemkool. Deze bloemkool is lekker bruin en licht knapperig. De smaak is wat nootachtig en bijzonder smakelijk. De bloemkool zal voor het grootste deel niet in mooie plakken kunnen worden gesneden want er vallen natuurlijk allemaal stukjes af maar we gebruiken gewoon alle stukken, stukjes en stronk van de bloemkool. Wij eten dit vaak en het is bovendien slank! Alleen wat olijfolie over de bloemkool, geen sausje maken enz. Vorige week (september 2013) weer eens wat geprobeerd, 10 minuten voordat de bloemkool klaar was heb ik er een vleugje kerrie en wat geraspte kaas erover gestrooid, niet teveel maar net genoeg, dat was heerlijk! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Lekkere pittige courgettesoep. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

11/2 kg kruimige aardappelen 800 gr wilde spinazie 3 tomaten 1 bosje verse munt 1 bosje verse koriander 2 dl groentebouillon 3 eetlepels olijfolie 1/2 theelepel kaneel 1 theelepel komijn 150 gr zachte geitenkaas zwarte peper en zout uit de molen  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

- 300 gram sugar snaps - 500 gram aardappelen (vrij vastkokend), in blokjes - 1 bekertje zure room - limoensap, naar smaak - 2 eetlepels pesto genovese - 175 gram Vivera/tofu gehakt - 1 teen knoflook, fijngehakt - 6 zongedroogde tomaatjes, fijngehakt …  Lees verder »

200 gr walnoten 200 gr. bloem 75 gr. koude boter in blokjes 4 eieren 1 citroen 2 eetl olijfolie 2 uien fijngesneden 400gr. paddenstoelenmelange, schoongeborsteld 100 gr. peterselie 125ml slagroom …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Op Sumatra werd dit gerecht geserveerd als onderdeel van de Padangkeuken. Leek me makkelijk te bereiden en heb het eenmaal weer thuis proberen na te maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch
Top