1. Home
  2. Community
  3. Patricia83
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een salade die zich overal goed mee laat combineren. Op dit moment past het natuurlijk fantastisch bij de bbq. Maak het al een paar uur van te voren zodat de smaken in de koelkast goed in kunnen trekken. Veel smaken zijn in deze aardappel salade aanwezig. De ham en het ei zijn lekker hartig en de augurk geeft het een zuurtje. De appel maakt het weer een beetje zoeter en door de ui krijgt het net een beetje meer pit. Ook de mosterd die ik hierin heb gebruikt geeft het nog net een beetje meer smaak. Ik heb hier krieltjes in de schil genomen maar je kunt natuurlijk ook gewone aardappelen gebruiken.   Tip: Gebruik voor de dressing Griekse yughurt want die is lekker dik en bevat veel minder vet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

4 aardappels 4 augurken 125 gram achterham 1 ui 1 appel 1 hard gekookt ei 3 eetlepels mayonaise 1 eetlepel azijn 0,5 theelepel mosterd 0,5 theelepel kerriepoeder …  Lees verder »

Voor de cake: * 175 gram dadels * 1 ½ theelepel zuiveringszout * 60 gram boter * 175 gram suiker * 2 eieren * 175 gram zelfrijzend bakmeel * 1 theelepel vanille-essence Voor de saus : * 200 gram donkerbruine basterdsuiker * 6 eetlepels slagroom * 140 gram boter * 1 theelepel vanille-essence …  Lees verder »

Dit recept komt uit het boek 'Aan Tafel' van Nigel Slater. (Een aanrader! Zie ook mijn boekrecensie hier:' http://www.smulweb.nl/artikelen/198286/Boekrecensie-aan-tafel-van-nigel-slater).' Ik heb zelf het recept ietsje aangepast: ik gebruikte Baileys Biscotti Flavour in plaats van Baileys Irish Cream. Daarnaast had ik nog wat cacaopoeder in de kast staan, die ik gebruikte als extra garnering. Wat ik zo leuk vind aan dit recept, is dat het erg origineel is én binnen 15 minuten te maken. Je moet het wel minimaal 20 minuten (maar liefst een uur) in de koelkast laten opstijven. Een heerlijk dessert, met dikke lagen gelukzaligheid.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Broodjes van bladerdeeg gevuld met pittig gehakt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Heerlijke Mexicaanse ovenschotel, snel klaar, met alles erin wat lekker is en nog gezond ook!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

In Duitsland kom je op elke hoek van de straat wel een snackbar tegen (imbiss). Je kan er vanalles krijgen, maar niet zo als bij ons. Schnitzels met friet, patat, een portie macaroni (Nudeln), een braadworst, hamburger of een halve kip met friet. Het bekendste is wel de in Berlijn uitgevonden Currywurst. Een grillworst, meestal twee die in plakjes zijn gesneden en die baden in pittige kerriesaus met friet of broodje. Lekker hoor. Eet dit als eenvoudige lunch of tussendoortje. Bij de Aldi of Lidl heb je ze soms voorverpakt uit de koeling, maar die zijn lang niet zo lekker als je ze zelf maakt. Neem Thüringer Roster, Nürnberger (te koop bij o.a. Lidl) of verse braadworst. Dit recept komt uit een Oost-Duits kookboek wat ik ooit gekregen heb. Worst lekker pittig, Mmmmm.. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

4 eetlepels ceasardressing 4 eetlepels groene pesto 125 g demi creme fraiche 150 g kipfilet dungesneden 100 g rucola 4 soft tortillawraps 500 g tomaten in kleine stukjes 2 bolletjes mozzarella in kleine stukjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijke wrap met kip …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Dit was het recept van Claudiaprinsesopdeerwt.Ze heeft haar recept verwijderd,dus zet ik deze er weer even op.Vond 'm zalig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het lekkerste broodje warmvlees van Den Haag …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

200 gram haver 100 gram sesam 100 gram geschaafde amandel 100 gram zonnebloempitten 50 gram pompoenpitten 25 gram grof gehakte pecannoten 140 gram boter 100 gram honing 100 gram pindakaas 60 gram suiker (doe ik niet) 100 gram rozijnen 50 gram cranberry`s …  Lees verder »

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Dit is een heerlijk pittig kipgerecht. In het (oorspronkelijk Engelse recept ) staat; "De zalige marinade maakt dat de kip een gouden korstje krijgt en bij het proeven van de binnenkant zal het water in je mond komen het is zacht en pittig!" Wauw! En omdat ik las dat het maar 210 cal. p.p.. heeft moest ik het natuurlijk proberen! Je kunt dit nog pittiger maken als je wat chili of andere pittige kruiden toevoegt maar voor ons is het pittig genoeg. Vandaag (11.01.2012) weer eens gemaakt, de marinade was vrij dik, waarschijnlijk door de mosterdpoeder die ik gebruikt heb (schoot wat uit met de lepel) maar de smaak was perfect dus de volgende keer leng ik het wat aan met water. Tip De marinade heb ik gemaakt voor 2 dikke kipfilets (bij elkaar 550 gram). Heb je 4 flinke filets maak  dan een dubbele hoeveelheid marinade.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Een overheerlijke gevulde kipfilet bomvol smaak en 100x beter dan die fabrieksrotzooi uit de super want die komt er bij ons niet in. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

1.5 kg Roma-tomaten, in blokjes / 1 blikje tomatenpuree (70 gr) / 3 eetlepels olijfolie / 1 gesnipperde ui + bosuitjes / 2 teentjes fijngehakte knoflook / 3 kippenbouillontabletten / 1 bakje mascarpone (250 gr) / 1 bakje verse rode pesto (100 gr) / snufje peper en 50 gr krul- of lettervermicelli / 1 zakje verse basilicum (15 gr) / eventl scheutje rode port. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

De zomer komt eraan!!! …  Lees verder »

Top