1. Home
  2. Community
  3. PascalVB
  4. Kookboek Soepen
Kookboek "Soepen"

Een heerlijke soep voor als je veel eters krijgt en iets echt lekkers op tafel wil zetten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Heerlijk en slank soepje met maar 50 calorien pp …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Weer eens aan het experimenteren. Had nog een komkommer die echt op moest en een restje geitenkaas. Het resultaat: een super lekkere soep die ik zeker vaker ga maken. De combinatie van komkommer met geitenkaas is erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

8 grote gepelde gamba's; olijfolie; 3/4 dl. kippenbouillon; 100 g. tauge; 3 dl. kokosmelk; 1 tl. palm- of rietsuiker; zout; 3 tl. sambal; 1/2 tl. citroengraspoeder (sereh), 25 g. cashewnoten, 2 tl. gehakte knoflook, 1 el. gehakte gemberwortel; 1 tl. kurkuma; 1 gehakte kleine ui; 1 tl. koriander; 3 el. water; 2 gesneden lente-uitjes; 1 el. gesneden koriander, 1 el. gesneden munt …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

De populairste Thaise soep, een makkelijke basis die uitnodigt tot combineren met garnalen, of kip, of zwammen, of ... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Heerlijke pittige Courgette soep. …  Lees verder »

1 PREI, gesnipperd 2 WORTELS, in stukjes 1 UI,6 teentjes KNOFLOOK gesnipperd 2 AARDAPPELS, geschild en in blokjes 1/2 LITER GROENTEBOUILLON 200 GRAM GARNALEN (Je kan deze soep ook met andere soorten vis maken) 2 DECILITER ROOM, geklopt 1/2 THEELEPEL KERRIEPOEDER sambal naar eigen smaak Roerbak de prei, ui,knoflook en wortels 5 minuten. Voeg de aardappels en de bouillon toe, breng dit aan de kook en kook de soep 20 minuten. Pureer de soep en doe de kerrie erbij, de room en de garnalen. Verhit de soep tot deze door en door heet is alvorens hem te serveren met vers stokbrood met roomboter De soep (eventueel)afmaken met wat fijn gehakte peterselie. Bonappetittekes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

4 gedroogde Chinese champignons. 45 gram brede doorzichtige mie. 1 ltr kippenbouillon. 1 kop gare kip ,,fijngesneden. 1 blikje bamboe scheuten (230 gr) uitgelekt en fijngesneden. 1 theel verse,geraspte gember. 1 eetl maizena. 80 ml water. 1 ei, losgeklopt. 1 eetl tomatenpuree. 1 eetl sojasaus. 1 eetl azijn. 2 theel sesamolie. 2 lente-uitjes. fijngesneden. zwarte peper, zout. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

~Herfst~Paddestoelen horen bij de herfst. Soepen met paddestoelen zijn er te over, maar deze is wel heel smakelijk... …  Lees verder »

3 Maart 2000 kookten Kim en ik in een klein restaurant in het hartje van Amsterdam. Dit was een van onze recepten, aangepast naar 4 personen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Mediterraan
Top