1. Home
  2. Community
  3. Pacobobo
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

ca. 32 gekookte mosselen (met schelp) 2 tenen knoflook 10 gram sjalot of ui 0,5 bosje peterselie (room)boter  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Dit was echt verrukkelijk! We hebben gesmuld van dit heerlijke pittige gerecht. Het is nog lekkerder als je het gerecht een dag tevoren maakt zodat de kruiden goed zijn ingetrokken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Thais

Deze Hachee heb ik van mijn moeder en zij kan echt lekker Hollands koken! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Mooie gerecht met hazenbout. Door het marineren een mooie diepe smaak. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Europees

.4 hazenbouten (ca. 1,5 kg) .zout en versgemalen peper .150 gram boter of vloeibare margarine .2 eetlepels bloem .100 gram ontbijtspek, in reepjes .1 klein blikje tomatenpuree .400 ml rode wijn .1 ui, gesnipperd .1 kleine winterwortel, in kleine stukjes .2 laurierblaadjes .2 kruidnagels .200 gram kastanjechampignons, in plakjes .2 plakken ontbijtkoek, verkruimeld .1 eetlepel stroop .3 eetlepels gehakte peterselie .4 sneetjes casinobrood of witbrood zonder korst .1 ei, losgeklopt …  Lees verder »

Ik heb dit gerecht vorig jaar met Kerstmis gemaakt. Mijn vrouw vond het hetzelfde smaken als toen vroeger haar moeder dit klaarmaakte. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

• 4 Hazenbouten • 50 gram boter • 2 gesnipperde uien • 50 gram blokjes spek • 2 eetlepels bloem • 3 dl rode wijn • 4 dl wildfond • 2 laurierblaadjes • 2 kruidnagels • foelie • 6 gekneusde jeneverbessen • 6 gekneusde peperkorrels • 1 eetlepel tomatenpuree • 1 snee peperkoek • 1 paddenstoelbouillonblokje • peper & zout …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Sweet ribs ca 20 minuten + 2 uur wachttijd …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Om met het hele gezin van te smullen! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Het varkenspootje of de varkensschenkel in in combinatie met zuurkool en aardappelpuree een typisch Duitse specialiteit. In Beieren bereidt men dit deel van het varken in de oven en noemt men het 'Schweinshaxe'; in het Rijnland heet hetzelfde gerecht 'Hammchen' en wordt het zonder bijgerechten gegeten - die worden vervangen door een beetje mosterd en een 'Roggelchen', een klein kruidig roggebroodje. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Duits

Een amuse van chips van gedroogde ham met daarop een rozet van gevogeltepaté …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Recept van Jamie Oliver …  Lees verder »

Italiaanse gegrilde groenten in basilicum-marinade. Met dit gerecht heb je geheid succes bij etentjes. In het recept worden twee varianten behandeld in de kleuren van de Italiaanse vlag: 1. groene asperge, aubergine en rode paprika 2. courgette, witte asperge en rode paprika. De bereiding van dit gerecht wordt gedemonstreerd in een video die te vinden is op http://www.kokenmetdorus.nl/rcpt_gegrilde_groenten.php De video is ook aangeboden bij Smulweb tv. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Heerlijke, eenvoudig en super snel te maken cake. heerlijk luchtig. MAAR ECHT WEL... …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een lekker hapje vooraf, a la Calzone, maar net wat anders. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Mmm echt een heerlijk, mals en krokant kippenboutje. Iedereen lust het wel. Echt lekker bij de nasi, de bami, groenteschotel of met een gebakken aardappeltje, maar ook zo om lekker weg te kluiven bij de buis of in de tuin. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Mmm dit is leuk, maar ook heel erg lekker en fris. Deze misstaat niet bij de paasbrunch en goed voor te bereiden en makkelijk en snel te maken. Ook in de zomer in de tuin als lunch is deze spread lekker. Ruim voldoende voor 4 personen en afgedekt in een plastic bakje minimaal 2 dagen houdbaar in de koelkast. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis
Top