1. Home
  2. Community
  3. Nicole162
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Als je een liefhebber bent van sauzen kijk dan eens naar deze sauzen, ze zijn lekker en bovendien slank. Te gebruiken als dipsauzen maar ook bij gourmet en barbecue en ze zijn bovendien ook snel gemaakt. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Als je bent opgegroeid in een streek waar de asperges als paddenstoelen uit de grond schieten kan het niet anders dan dat je alle geheimen van "het witte goud" kent. Zo zijn er een aantal dingen die je door de jaren heen leert en toepast om het beste resultaat te verkrijgen. Deze soep is met liefde bereid en het beste is uit de kast gehaald om er iets lekkers, nee zeg maar gerust iets hemels van te maken Deze aspergesoep is dan ook mijn paradepaardje. Ik hoop dat jullie hem ook kunnen waarderen. …  Lees verder »

Deze magere knoflooksaus is eigentijds en zoooooooooooo, lekker !! Tegenwoordig willen we graag een verantwoordelijke lekkere saus met zo weinig mogelijk calorieën en een laag vetpercentage. Er zijn door de jaren heen heel veel lekkere Knoflooksaus recepten ontstaan. Echter sommige zijn inmiddels achterhaald door de tijd of qua samenstelling. Het recept is eigenlijk voor 4 personen en uit ervaring weet ik dat het net genoeg is voor 3. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Lekker als tapas, als bijgerecht of als hoofdgerecht met een salade …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Deze boerensoep is een heerlijk culinair lekkernij. Lekker als voorafje of gewoon tussendoor. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

100 gram ongezouten amandelen met vlies 175 gram zelfrijzend bakmeel 100 gram witte bastersuiker 1 vanillestokje (merg) Zout 2 eieren Rasp van 1 sinaasappel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit recept kreeg ik van een Amerikaanse vriendin. Zelf veranderd omgezet naar grammen en er een "eigen draai" aan gegeven. De vorm die ik had was eigenlijk te laag voor de papieren vormpjes maar het resultaat was in één keer goed. Het werden heerlijke, super luchtige Cupcakes. Met onderstaand recept maakte ik 14 cupcakes. De slagroom zit slordig op ze smaakten er niet minder om! PS.Vandaag (20.07.10) weer deze cupcakes gebakken. Dit keer met glazuur bestreken en een nieuwe foto toegevoegd. Glazuur gemaakt van 100 gram poedersuiker, wat water, klein beetje kleurstof, een scheutje sinaasappellikeur en wat limoensap. Blijf roeren tot het glazuur glanst. Heel lekker!. (Als er kinderen komen laat je gewoon de sinaasappellikeur weg.) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Deze verrukkelijke citroentaart kregen als afsluiting van een Frans "landelijk" dinertje bij vrienden. Het recept stond in een Frans tijdschrift. En nu dus op Smulweb! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

* 350 g bloem * 1 zakje gedroogde gist * 40 g witte basterdsuiker * 1 theel zout * 3 eieren * 100 g magere kwark * 50 g zachte roomboter of vloeibare margarine …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Tonato-saus 1 blikje tonijn 5 el mayonaise 2 el kappertjes 3 ansjovisfilets uit blik 2 el olijfolie zout versgemalen peper Vitello 200 g plakjes gebraden kalfsfricandeau 3 takjes bladpeterselie 2 el kappertjes versgemalen peper …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

10 pro-points per persoon …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

3 WW pro-points pp 2* WW flexipoints pp …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Slanke keuken

4 WW pro-points per persoon Nog wel punten rekenen voor een broodje …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Slanke keuken
Top