1. Home
  2. Community
  3. Nicky666
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

(H)eerlijk en super lekker gerecht uit Japan …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Gezond snacken, dat wilt toch iedereen? Toch is het niet zo makkelijk als het lijkt. Waarom snacken wij eigenlijk? Zelf ben ik gevoelig om te snacken, je kent het wel. Tijdens het koken toch even je voorraad kast open doen en handje nootjes pakken of tijdens mijn favo soap met een kop thee op de bank en€. een halve reep chocolade? In de maand januari ben ik proberen om mijn suiker inname te minderen, ook door de hele maand geen alcohol te drinken en moet zeggen dat het alcohol goed gaat maar het snacken? Dat is echt lastig. Ik probeer tijdens de maaltijden vol te zitten zodat ik later minder trek krijg in het snacken.Krijg je toch zin in het snacken dan probeer ik het €gezonde' te pakken. Wat is nou gezond snacken? Gezond snacken is bijvoorbeeld deze geroosterde kikkererwten. Kikkererwten horen onder de categorie peulvruchten en peulvruchten zijn vezelrijk en rijk aan vitamine! Daarnaast zijn er nog meer gezonde snacks zoals: notenreep, raw brownies, pindakaasreep, fruit gedipt in pure chocolade, appel met pindakaas en wat nootjes, plakje bananenbrood€ genoeg keus! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Een heel makkelijk te maken kruidig soepje vol groente.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Misschien een beetje ouderwetsmaar nog altijd lekker. Alles in één pan: lekker gekruid gehakt met sperziebonen, paprika en champignons en pindasaus.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Snel, makkelijk en lekker, dat zijn de trefwoorden van dit gerecht. Door de Spaanse pepers is het behoorlijk pedis, maar u kunt natuurlijk minder gebruiken. De pitjes van de pepertjes geven het meeste vuur, dus als die eruit gehaald worden, is het gerecht al milder …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Kipsalade die wij meestal tijdens de feestdagen eten …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Lekker pittig in aluminiumfolie in de oven …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Rode kool met aardappels is zo saai;) Dit is een superlekker, wat zoetig, hoofdgerecht. Zo klaar en weer eens wat anders! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Heerlijk simpel sausje voor bij de nacho chips. Je kan het net zo maken als je wilt en is binnen een paar minuten klaar. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

500 g rundergehakt 1 zakje gedroogde nasikruiden 2 bolletjes gember of verse gember 1 tl sambal manis 1 el ketjap manis versgemalen peper en zout 1 ei 5 el paneermeel boter olie pandanrijst diepvries tuinerwtjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Voor mij de allerlekkerste aardappelgratiën die er is. Vraag mijn gasten toch altijd wel eerst even of ze van blauwe kaas houden. Zo ja, staat deze regelmatig op tafel als het bij de andere gerechten past. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Voor 8 glazen;125 gram verse gemberwortel, ongeschild in dunne plakjes gesneden225 gram suiker3 reepjes citroenschil95x1cm)1/8 theelepel zwarte peperkorrels1/8 theelepel pimentbessen(indien gewenst)sprankelend mineraalwater of sodawater8 plukjes munt …  Lees verder »

Weer eens iets anders met pompoen het was een idee wat ineens opkwam en goed is uitgepakt …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Gemakkelijk en op voorhand te bereiden Echt iets voor de feestdagen …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Met een hakmolen is het maken van een eigen curry een fluitje van een cent en ook makkelijk aan te passen aan je eigen smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Bevat per persoon 410 kilocalerieën-27 g eiwit-31 g vet-3g koolhydraten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Deze hambuideltjes zijn heel erg leuk voor deze tijd van het jaar omdat met Sinterklaas en Kerstmis het cadeautjes gehalte erg hoog is. Het is altijd weer een verrassing wat erin zit en het leuke is dat je kunt variëren zodat je verschillende "cadeautjes" kunt maken. Ik heb kruidenkaas en geitenkaas gebruikt maar je kunt natuurlijk ook de kaas gebruiken die je zelf het lekkerst vind of welke je toevallig in huis hebt. Zorg wel voor een stevige plak ham zodat je het "cadeautje"goed kunt inpakken. Het is geschikt als hapje, amuse of als voorgerecht maar misstaat ook niet op een buffet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

500 g champignons 250 g cantharellen 1 bosje bosui 3-4 takjes tijm 4 ongepaneerde varkensschnitzels (à 200g) 3 el olie zout en peper 200 ml slagroom 1 groentebouillonblokje 3-4 el allesbinder …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal
Top