1. Home
  2. Community
  3. MmeJeanette
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

50 gr havermout, 125 ml melk, 75 gr gewelde dadels zonder pit, 75 gr bloem, 1/2 el bakpoeder, 65 gr donkere basterdsuiker, 1 ei, 65 gr gesmolten boter, muffinvorm voor 12 stuks. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Laagje voor laagje bak je deze spekkoek in de magnetron …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

4 kipfilets 80 ml balsamico-azijn 125 ml kippenbouillon 2 eetlepels suiker 1 teen knoflook geplet Knoflookcouscous 300 gr couscous 500 ml kokende kippenbouillon 60 gr boter 4 tenen knoflook, in plakjes 2 eetlepels verse tijm …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans

Serveren bij gebraden varkensvlees(50 cl saus) …  Lees verder »

Sinaasappelrol; Gebak is in Portugal erg zoet en vaak opvallend geel van kleur.Het geheim is het rijkelijk gebruik van eieren en eidooiers. Er bestaan zelfs zoveel van die zoete baksels (enkele honderden!) dat ze een eigen naam hebben: Doces de ovos moles. Letterlijk vertaald: zoete dingen van ei. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

Mijn vader was een schat van een man en hij maakte de lekkerste taarten. Iedere week bakte hij een taart of gebakjes voor ons. Zijn harde mokka`s waren "wereldberoemd".Hier is zijn recept van een Franse appeltaart, en die is zoooo lekker!!! Ik heb hem (april 2011) weer eens gemaakt en nu eindelijk eens foto`s bijgeplaatst. Ik heb dit keer geen abrikozenjam over de bodem gesmeerd zoals pappa deed maar voor de verandering eens mijn eigen gemaakte (super gemakkelijk te maken) Lemoncurd. Dat was heerlijk. (link naar Lemoncurd onderaan dit recept). P.s. Ik heb een grotere vorm van 23 cm gebruikt, maar volgende keer bak ik hem in een vorm van ± 20 cm dan wordt hij net iets hoger. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans
Top