1. Home
  2. Community
  3. Miertje710610
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Nu het buiten zo lekker koud is en er zelfs wat sneeuw te zien is, is het tijd voor een heerlijke winterse zuurkoolschotel. Dit recept is afgeleid van het Poolse gerecht Bigos. Bigos bevat altijd (veel) varkensvlees, karwijzaad en uiteraard zuurkool.  Ik besloot in deze trant verder te gaan, want wauw wat zag dat er lekker uit.Wij aten dit gerecht op de dag dat ik het ook gemaakt had. We hadden echter zo'n pan vol dat we het de volgende dag nog een keer konden eten. En jemig, het was toen zelfs nog lekkerder dan de eerste keer! Echt ik kan dit recept alleen maar aanraden, ik vond het heerlijk. Volgende keer bewaar ik het dan wel voor de volgende dag want dan is het nóg lekkerder.Ik gebruikte als vlees zuurkoolspek, varkenslappen en rookworst. Wil je dit liever anders? Geen probleem, gebruik gerust salami, hamlappen of zelfs rundvlees. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Pools

Stoofvlees met veel sojasaus. Komt heerlijk uit de slow-cooker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een super slowcoocker recept! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

`s morgens in de slowcooker, en `s avonds een superlekker gerecht. Echtgenoot en dochter zijn superenthousiast. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

SUPER LEKKER!Het even voorgebakken vlees wordt samen met de rode kool gestoofd. Dat zorgt voor een heerlijke smaak van de rode kool en lekker zacht vlees. Ook voor de slowcooker! Echt een aanrader! NB. Ik heb in plaats van goudreinetten Elstar gebruikt. De appels geraspt in plaats van in stukjes gesneden. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Een soort Bolognese saus maar nu gemaakt in de slowcooker …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

[color=rgba(0, 0, 0, 0.5)]de basis voor dit recept is een kippenbouillon. Die maak ik een dag van tevoren. Hiervoor gebruik ik een aantal kippenvleugels en een zakje boerensoepgroente. Dit laat ik in 2 liter water 8 uur pruttelen in de slowcooker. Na de bereidingstijd haal ik het door een zeef en laat ik het afkoelen. Het kippenvlees gooi ik natuurlijk niet weg, dit pluk ik in draadjes en gebruik ik voor de Chinese tomatensoep.[/color] …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Een lekkere en vullend, gemakelijk maakbaar recept …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

De allerlekkerste …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Nasi goreng (Indonesisch: "gebakken rijst") is oorspronkelijk een Indonesisch gerecht, waarin men de etensresten van de vorige dag (onder andere vlees) opbakt met rijst. Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en een plak ham. En er zijn zoveel variaties , dus laat je fantasie gaan ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

1 kg doorregen riblappen. bloem , zout, peper, kruidnagel, foulie, koekkruiden val alles 1 theelepel. . 2 Runderbouillonblokjes, 1 blikje tomatenpuree, azijn, in olie gedroogde tomaatjes, laurierblaadjes doe het zout en de specerijen in een bakje, 2 grote uien …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

1 kilo stoofpeertjes, 2,5 dl zoete rode wijn, 100 gr suiker, 1 theel kaneel. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Door de karbonades langzaam te stoven worden ze botermals, met een intens zoetje van de honing en het friszoete appelsap. Houd je van prakken? Neem dan kruimige aardappelen. Je kan ook de slowcooker of crockpot gebruiken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Kwam deze tegen  in een kookboek van mijn moeder op een geschreven  velletje papier,gekregen van een buurvrouw . Natuurlijk aangepast  aan deze tijd en zelf met de  crockpot verder  bereid.Kan ook in een  braadpan. Verrassend lekker met stampot en zelfs met frietjes was het een smakelijk geheel. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Europees

Deze pindakip uit de Slowcooker lijkt stiekem wel een beetje op de pulled chicken saté, maar dan toch net anders! Ineens kreeg ik een ingeving op de zondagmiddag, binnen 10 minuten lagen alle ingrediënten in de slowcooker. 3,5 uur later hadden we heerlijke pindakip!We aten er witte rijst bij en zure komkommer, afgemaakt met wat gebakken uitjes! Heerlijk was het volgens alle familieleden aan tafel. Bij het bedenken van een originele naam voor dit gerecht kwamen we alleen niet verder dan pindakip uit de slowcooker.. (Ashley Willems) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Een stoofgerecht uit een crockpot is zo lekker en gezond, ik raad het iedereen aan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Niet echt origineel Chinees of Cantonees, toch heerlijk en uniek. Serveer over gekookte rijst. Dit recept is erg populair in ons huis. Ik gebruik practisch altijd de cranberries, 150-180 gr. en geen ananas. Overblijfselen kan men gemakkelijk invriezen. Het mooiste van crock-pot is dat je goedkopere stukken vlees kunt gebruiken en ze worden heerlijk mals. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Het oorspronkelijke recept kreeg ik van mijn neef uit München. Ik heb er zelf nog het een en ander aan toegevoegd. Het is een gemakkelijk recept omdat het vlees - zonder aan te braden - direct in de ovenschaal of Slowcooker (crockpot) gaat. Ideaal als je gasten krijgt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits
Top