1. Home
  2. Community
  3. Mhtromp
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Mag het een keer wat anders zijn? Deze zoete, romige pompoensoep met een `twist` staat in een mum van tijd op tafel. Maak de soep bij voorkeur met een zgn. Flespompoen (dik van onderen, smal van boven). Ze zijn meestal te verkrijgen bij de Jumbo of anders misschien bij de toko of op de markt. Vermijd het gebruik van een reguliere pompoen, want de smaak is echt ondergeschikt aan die van de Flespompoen. Citroengras kun je vers kopen (gebruik dan alleen het witte stuk en snijd de wortel eraf) of in een potje van Conimex. Persoonlijk vind ik vers lekkerder. Niet iedereen houdt van een wat pittige soep. Gebruik anders maar één pepertje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Leun achterover en neem iets te drinken terwijl de hete kolen de kaas laten smelten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Toen we nog maar kort in Duitsland woonden kregen we op een verjaardagsfeestje bij onze buren deze soep. We waren gelijk verkocht. Een heerlijke soep die ik nu al een paar keer heb gemaakt. Er bestaan ook van deze soep natuurlijk diverse recepten. De eerste keer heb ik de soep gemaakt volgens het recept van mijn buurvrouw. Later heb ik er wat variaties op gevonden. Het is een gemakkelijk te maken soep. Snel klaar. Geen balletjes draaien. De smeerkaas smelt in de soep. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Prima starter voor Uw BBQ party.......makkelijk en snel, maar vooral super lekker ! Het ideale voorgerecht voor een chique barbecue! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Een koolydraadarme salade, die heerlijk is. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Bouillon met vulling. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Eigen foto.De lekkerste, romigste quiche die ik ooit gegeten heb! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

DEEG: 250 gram zelfrijzend bakmeel * 250 gram witte basterdsuiker * 100 gram boter * 1 ei * 1 zakje vanillesuiker * snufje zout * VULLING: 4 appels * 100 gram rozijnen * kaneel * vanillesuiker * BANKETBAKKERSROOM: 2 eierdooiers * 2 zakjes vanillesuiker * 40 gram kristalsuiker * 25 gram bloem * 1/4 liter melk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een heerlijk  lasagne met pittige chorizo. In plaats van pastavellen te gebruiken wordt de pompoen in dunne plakken gesneden om de laagjes te vormen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Deze Spaanse pannenkoeken eten ze als ontbijt, maar als tussendoortje evenzo even lekker  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Een heerlijk recept met vis, en bijkomend voordeel de witte wijn die je gebruikt moet wel op, die kun je niet bewaren. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Dit is de 'echte' Kip Siam. Uit een pakje koken hoeft niet meer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Ik kwam vroeger regelmatig in China en at daar vaak Kung Pao Kip. Dit recept is een combinatie van 'horen zeggen', traditionele recepten en eigen ervaringen. Het gerecht (zoals beschreven) is pittig, maar voor de meeste mensen 'te doen'. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Deze heerlijke lemon bars hebben een knapperige bodem en zachte, chewy bovenkant van citroen. De bovenkant lijkt een beetje op lemon curd, maar dan steviger. Snijd de lemon bars in vierkantjes en serveer bij de koffie of thee. Een heerlijk zoet gebakje met een fris zuurtje. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Mijn moeder heeft dit recept indertijd uit de krant geknipt,  ik denk uit Trouw. Ik kan me herinneren dat dit een goedkope variant is op de kletskoppen met amandelen, want havermout is natuurlijk een veel goedkoper ingredient. Maar minstens zo lekker! En maak meteen de dubbele hoeveelheid (heb je wel veel bakblikken nodig) want ze zijn zo op! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Heerlijke starter voor een feesteje of BBQ ! Uw gasten zullen met zekerheid naar meer vragen.....  Alvorens te serveren 6 uur in de koelkast plaatsen  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Ben je op zoek naar een heerlijke en gezonde verfrisser tijdens de warme zomerdagen en op vakantie ? Maak dan gauw even je eigen fruitwater! Zó  ben je  de hele zomer voorzien van een heerlijk verfrissend, gezond en caloriearm drankje. Ik had helaas geen basilicum meer en heb het  in de plaats met wat armzalige overgebleven verse muntblaadjes moeten doen. Wordt vervolgd dus. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Wereld

Blikje croissantdeeg dat echt opgemaakt moest worden en een pakje aangebroken zachte geitenkaas. Zo kwam ik op dit idee en ze waren lekker !!!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal
Top