1. Home
  2. Community
  3. Mealsandmore
  4. Kookboek mealsandmore
Kookboek "mealsandmore"

De dagen worden korter, het wordt kouder en overal liggen weer mooie producten. Dit is wel de allerlekkerste paddenstoelensoep die er is. Hij is romig, maar zit ook vol met verse kruiden. Om dit na te maken is het het beste om bij de groenteman een (wilde) paddenstoelenmelange te halen. Ook Albert Heijn heeft momenteel diverse verse paddenstoelen melanges te koop, o.a. Cantharellen, witte- en gele oesterzwammen, akkerzwammen en wilde bospaddenstoelen. Dit soepje is een geweldig najaarssoepje en lekker romig door de Mascarpone. De truffelolie (ook te koop bij AH) maakt het smulfeest af. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

6 blaadjes witte gelatine 12 mandarijnen 2 eetlepels suiker 2 theelepels citroenrasp ? bakje halfvolle vanillekwark (a 450 g, Mona) 125 ml slagroom (2 eetlepels sinaasappellikeur, slijter) …  Lees verder »

Lekkere traktatie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Kinderkeuken

In 30 minuten een lekkere schotel op tafel en makkelijk te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Voor liefhebbers van een pittig stukje hapklare kip. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Heerlijke kruidige goulash waarvan je 3 recepten kan maken. - goulash ( bij rijst, aardappelen of over de friet ) - goulashsoep - bladerdeeghapje gevuld met goulash ( leuk voor op een feestje of lunch ) zeer makkelijk als je er meerdere dingen mee kunt wanneer je wat over hebt ( of dubbele portie maken en invriezen en later er wat anders van maken ). zie foto´s …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Oostenrijks

Olijfolie 1 rode ui, gepeld en fijngehakt 1 rode spaanse verse peper, ontdaan van de zaadjes en fijngehakt 1 afgestreken theelepel kaneel een bosje vers basilicum alleen blaadjes 2 blikken van 400 g gepelde tomaten van goede kwaliteit 1 blik van 300 g tonijn in olijfolie, van goede kwaliteit,uitgelekt en gevlokt zeezout en zwarte peper uit de molen 500 g rigatoni of penne van goede kwaliteit de geraspte schil en het sap van een ½ citroen een hand vol vers van het stuk geraspte parmezaanse kaas …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Weer eens een ander voorgerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze curry is extra lekker in de winter door de jonge kapucijners die erin zitten, hierdoor en ook door de witte kool is het goed geschikt voor de stevige trek. De kokosmelk, de rode curry en de koriander doen je denken aan Thailand. Is het dan een Hollandse curry met een Thaise twist Of een Thaise curry met een Hollandse twist? Tip: Als je eens een dagje zonder vlees wilt eten kun je het hier heel makkelijk uit weglaten, je hebt dan een volwaardig vegetarisch gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Leuk en vooral lekker recept dat ik tegen kwam op de blog vol gezonde E-nummer vrije recepten van Jacoline. Heel weinig voorbereiding en dan hup de oven in. Prima doordeweeks recept voor de hardwerkende moeder. Kinderen ook een hele paprika op! …  Lees verder »

500 gram varkenshaas 3-4 eetlepels olie 2 grote uien 1 blokje groentebouillon 2 theelepels vleesjus 250 gram wortels 500 gram aardappels zout, peper wat peterselie  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Scandinavisch

Een lekkere pasta bijv. penne waar de saus lekker in kan zitten, 1 bakje champignons, duo bakje spekblokjes en een duo bakje hamblokjes, blikje tomatenpuree, 125ml slagroom, kruiden bijv. paprikapoeder,uitje en knoflook peper, zout... wat je lekker vind. geraspte kaas en pecorino …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

I.p.v. in olijfolie frituren kun je de Börek ook bestrijken met een eimengsel van eigeel vermengd met 1 dessertlepel olie en een scheutje melk. (eventueel bestrooien met sesamzaad. Hierna in de oven (op een met bakpapier belegde bakplaat) goudbruin bakken bij 200 C. (± 20min). Is een wat minder vette variant! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg. Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

500 gr split erwten 250 gr spare ribs naturel 1 schouder karbonade 200 gr speklap 100 gr gerookt buikspek reepjes 2 pot runder bouillon 1 grove verse worst van ca 150 gr uitgeknepen, dus uit de vel 300 gr prei in ringen 300 gr ui in kwart ringen 300 gr knol selderij in blokjes 1 bleek selderij in blokjes 1 grote winterpeen in blokjes ca 300 gr. 2 el maggi plant grof gehakt 100 gr dobbelsteentjes spek, uitgebakken 1 rookworst in halve dunne plakjes 1 Groninger droge worst ( in dunne plakjes gesneden) 100 gr uitgebakken ontbijt spek reepjes evt. naar smaak wat bouillon blokjes of poeder en peper en zout …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

8 tomaten 1 gele 1 rode ui 4 teentjes knoflook 1 rode peper 1/2 courgette 1/2 aubergine 2 stengels selderij 100 gram zwarte olijven olijfolie 1 el oregano 1 el verse tijm peper zout balsamico bruine suiker bosje rozemarijn 400 gram pasta 1 rode paprika pijnboom pitten 12 artisjokken harten (uit blik) 100 gram verse knoflook olijven verse basilicum blaadjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees
Top