1. Home
  2. Community
  3. Mattijsv2
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Hete kip, wie kent het niet (met 100'en recepten zo ongeveer..). Wij hebben er een variant op bedacht, maar dan voor op de BBQ. Of in de grillpan, zou het geen goed weer zijn, ook lekker! De credits gaan naar ons Jiri, die kwam met het idee! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Heerlijk gemarineerde spareribs of ribbetjes. Je kunt ze invriezen dus ver in tevoren maken. …  Lees verder »

Mmmm. Deze kippenvleugeltjes zijn lekker pittig, krokant en een klein beetje zoet. Heerlijk kluiven bij de buis, maar ze doen het ook prima bij nasi of bami goreng, hete (sajoer) boontjes, gewokte broccoli of andere Aziatische roerbakgroenten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Deze marinade combineert twee heerlijke smaken: Mosterd (en dan niet die slappe mosterd die je op je kroket smeert, neem de mosterd waar de zaden nog in zitten voor extra pit en textuur) en Honing. Vermengd met citroensap en wat kruiden geeft dit een heerlijk zoetfrisse marinade met een pittige bite. De kip kan zowel in een grillpanals op de barbeque bereid worden. …  Lees verder »

Dit gerecht wordt geserveerd in het thais restaurant, maar daar is het nog pikanter. ik vind het zalig op de iets minder pikante manier. echt om te smullen, vooral heerlijk door flink wat basilicum. Kip moet wel eerst flink marineren!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Heerlijk kiprecept. Makkelijk te bereiden. Heel speciale smaak! Probeer het eens... …  Lees verder »

1 stuk Varkensfricandeau (ca. 1 kg, met een dun laagje vet) 6 schijven ananas 250 g bruine basterdsuiker 4 eetlepels citroensap 2 theelepels kaneel 1 eetlepel citroenrasp 1 dl honing …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Verras je familie en vrienden met deze heerlijke wraps. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Indonesisch pittig rundvlees gerecht. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de Slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediënten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Heel gemakkelijk, heel practisch en vooral heel lekker! Bron: "Koken & genieten" …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Heerlijke combinatie van kip met rijst maar in een gezond jasje …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven." …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

100 ml Droge sherry 100 ml Sojasaus 3 eetlepels Suiker 3 eetlepels Zonnebloemolie 600 gram Kipfilet - in stukjes 1 cm Gemberpoeder - geraspt 1 theelepel Sesamzaadjes - geroosterd 1 stuk Bosui - in kleine ringetjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans
Top