1. Home
  2. Community
  3. MathildaM
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Ik heb ze als bijgerecht hier neergezet. Maar als je ze kleiner maakt heb je natuurlijk een lekkere borrelhap. Persoonlijk vinden wij ze lekkerder dan loempia`s uit de winkel. Maar laten we eerlijk wezen je moet er wel even moeite voor doen om ze te maken.Nou ja,das ook zo gebeurt hoor. …  Lees verder »

Het is 10 minuten werk, maar dan heb je ook een kakelverse en superlekkere eiersalade op tafel staan. Ik heb er wat gemaakt, maar dit is met vlag en wimpel de allerbeste. Niet alleen met Pasen lekker, maar ook bij de barbecue, op de camping, de weekenden of zomaar. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Veel mensen vinden een eiersalade erg lekker, maar de caloriën en ongezonde vetten ietsje minder. Deze eiersalade is uitsluitend gemaakt met gezonde ingrediënten en mag u altijd eten. Een eiersalade zit vol eiwitten en kan voor mensen die meer eiwitten willen binnen krijgen een goede toevoeging aan het dieet zijn.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Veel mensen vinden een eiersalade erg lekker, maar de caloriën en ongezonde vetten ietsje minder. Deze eiersalade is uitsluitend gemaakt met gezonde ingrediënten en mag u altijd eten. Een eiersalade zit vol eiwitten en kan voor mensen die meer eiwitten willen binnen krijgen een goede toevoeging aan het dieet zijn.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Voor 2-3 personen: 1 pak verse ravioli olijfolie 1 aubergine 1 ui, fijngesnipperd 250 gr rundgehakt 1 teentje knoflook, geperst iltaliaanse kruiden basilicum tomatenpuree, groot blikje tomatenketchup rode wijn 2 tl bouillonpoeder 1 tl suiker room culinair geraspte oude kaas verse parmezaanse kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Zelfgemaakte verse ravioli, gevuld met mozzarella, parmezaanse kaas, gedroogde tomaat en basilicum. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Deze artikel is voor liefhebbers van kooktechnieken en beschrijft hoe jij vanuit basis ingrediënten jou eigen deeg voor lasagne of cannelloni of ravioli kan maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

LEKKER!!!!! En zelf pasta maken is hartstikke leuk... Ik heb het pasta deeg recept van Jamie Oliver maar de vulling en saus heb ik zelf bedacht. Als je zelf pasta maakt met dit recept, kan je net als ik ook je eigen saus en ravioli vulling bedenken enzo!! En dat is hartstikke leuk. WEG MET DE BLIKJES RAVIOLI!!! MAAK HET VANAF NU GEWOON ZELF! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Zelfgemaakte pasta, heel makkelijk en superlekker. NB. Dit is geen eigen recept, het komt uit "the naked chef" van Jamie Oliver. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Lekker mexicaans, malse kip/biefstuk, salsa, quacamole, room: wrappen in een fajita …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Een zalige romige pasta met een subtiele smaak van de geitenkaas. De honing geeft een licht zoet accent. We hebben gesmuld. Heel eenvoudig te maken en goed voor te bereiden. Echt een TOPPERTJE. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

1 eetl. zonnebloemolie 2 theel. milde curry pasta 2 grote kipfilets, in reepjes 2 zoete aardappelen, in hapklare blokjes 4 eetl. rode linzen 300 ml kippebouillon 400 ml kokosmelk 175 gr doperwtjes …  Lees verder »

Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Heerlijke en gezonde salade maar dan weer eens anders dan anders! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Echt een toppertje al zeg ik het zelf :-). Gebruik wel de Massala (toko) i.p.v. gewone kerriepoeder want deze geeft veel meer smaak aan het geheel en maakt het echt Surinaams! Ik zie dat mijn recept als snelste stijger binnen Smulweb staat en daar ben ik uiteraard erg trots op! :-) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

Ik heb dit recept al heel lang en al aan veel mensen gegeven die het ook zo lekker vonden, heb er al meerdere prijzen mee gewonnen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

750 g vastkokende aardappels, 1 schaal gekookte bieten (500 g), 7 eetlepels olie, 3 eetlepels rode-wijnazijn, 3 augurken, 100 g ontbijtspek, 200 g kipfilet in blokjes, 1 zakje veldslamelange (100 g, Biologisch). …  Lees verder »

500 gr bieten 200 gr veldsla 200 gr geitenkaas 50 gr walnoten Dressing 4 el olijfolie 2 el citroensap 1 tl mosterd 1 tl honing peper en zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

(gesneden) rode bietjes, 1 rode ui, 1 appel, 1 eetlepel rozijnen, 1/2 krop ijsbergsla in reepjes, fetakaas, pijnboompitten. Dressing: olijfolie, wijnazijn, zout, peper, kaneelpoeder, 2 tl honing, 1 tl mosterd …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Deze salade is echt top! En lekker, en makkelijk te maken, en het bestaat maar uit een paar ingrediënten, en is super gezond, en het is zo klaar, en goedkoop.... Oftewel maken dus! …  Lees verder »

Top