1. Home
  2. Community
  3. Marlonelise
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Ik ben even aan het experimenteren gegaan om een recept te maken voor de BK slowcooker en wat eruit is gekomen is absoluut verrukkelijk! De combinatie van zoet/zuur/pittig doet het goed. Als je niet van heel pittig houdt kijk dan uit met de chilipoeder.Ps Dit is een recept voor de BK slowcooker als je een elektrische slowcooker hebt duurt het langer. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing of stuur mij een berichtje. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Een luxe karamelkoek met een versiering van chocola …  Lees verder »

Ook wel Rotterdamse kruidtimpen of bloedbroodjes genoemd. Ze worden standaard in Rotterdam met de Kerst gebakken. Geheim van het timpje is het rommelkruid (anijszaad, gemalen kruidnagel, nootmuskaat en gemalen zwarte peper). Dat is hetzelfde kruid dat in balkenbrij gebruikt wordt. Er bestaan meerdere versies van dit mengkruid. Naast de roodkleurende (die we hier moeten gebruiken) is er ook een "grijzere" versie, die in Groningen in de worst gebruikt wordt. Deze versie bevat meer kruidnagels. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Regionaal

Een heerlijke pompoensalade als bijgerecht voor het kerstdiner. De granaatappelpitjes en rucola zorgen voor een mooie kleurencombinatie!   …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

Een pak spliterwten1 prei1 winterwortel 1 knolselderij1 grote of 2 kleine aardappels1 1/2 l.water3-4 bouillonblokjes2 schouderkarbonade`srookworstzout en peper …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Romige wortelsoep met gember is een heerlijk gerecht waar je het hele jaar door van kan genieten. Dit recept is ook nog eens budgetvriendelijk, voor een schijntje zet je deze soep op tafel. Lekker om te serveren met stevig bruin brood.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Ik had trek in chinese tomaten soep, weinig tijd en geen kipfilet of kippendijfilet in huis of in de vriezer.  Dus gemaakt met de spullen die ik in huis had, snel en  heerlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Dit is een makkelijke manier om muesli koeken te maken. Ik heb het mijzelf nog makkelijker gemaakt door een zak biologische muesli met gedroogd fruit te kopen. Die heb ik door de melk geroerd en toen in de oven. Makkelijk en relatief gezond. Zolang je de 250 gram aanhoudt kun je natuurlijk varieren met verschillende noten, zaden en gedroogde vruchten. Ook kan je nog kokosrasp toevoegen. …  Lees verder »

4 eetlepels ceasardressing 4 eetlepels groene pesto 125 g demi creme fraiche 150 g kipfilet dungesneden 100 g rucola 4 soft tortillawraps 500 g tomaten in kleine stukjes 2 bolletjes mozzarella in kleine stukjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Nederlands stoofgerecht net even anders. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

HEEEEEEEEEEEERLIJK recept van Ramon Beuk!! Van de week gezien op teevee, vanavond gemaakt en het komt beslist vaker op tafel. Penne in een sausje van gesmolten kaas met gegrilde kipfilet en gegrilde groenten. Het was superlekker!!! Thank you Ramon.  …  Lees verder »

Biscuit 200 g eiwit 225 g suiker 1 snufje zout 175 g amandelpoeder 75 g poedersuiker 1 vanillestokje 40 g bloem 3 el geschaafde amandelen Banketbakkersroom 1 vanillestokje 250 ml melk 50 g suiker 2 eidooiers 1 el bloem Botercrème 250 g zachte boter 60 g poedersuiker 250 g banketbakkersroom Garneren gesmolten chocolade …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top