1. Home
  2. Community
  3. Lisette1970
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Hele pure en donkere chocoladecakejes met de iets kleffe structuur van een brownie gevuld met stukjes chocolade (melk en puur). Onmogelijk om er af te blijven, zo lekker. Dit recept al "tig" keer gemaakt met mijn neefje en beetje bij beetje aangepast tot ze precies naar onze zin waren. Bram is er zo gek op dat, als hij zijn zin zou krijgen, we ze dagelijks zouden bakken. Gelukkig neemt hij ze mee naar huis, school en vriendjes anders was ik al lang en breed dichtgegroeid. :0) De hoeveelheden zijn precies afgepast op 12 cakejes aangezien ik een muffinvorm heb met 12 "gaten" en het zonde vind om beslag over te houden en weg te moeten gooien. Hoewel, als ik Bram de kans geeft eet hij de hele beslagkom leeg... Eenmaal afgekoeld kun je ze eventueel nog voorzien van een laagje chocoladeglazuur en reuzehagel(slag). Vinden kinderen vooral leuk, ik vind ze zonder net zo lekker (niet zo enorm zoet). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Eigen foto. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Sperzieboontjes als bijgerecht. Bijvoorbeeld lekker bij babi ketjap. Je kunt het net zo pittig maken als je zelf wilt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Een must voor chocoladeliefhebbers! Geef er een bolletje vanilleijs bij. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Lekkere en eenvoudig te maken croutons. Heerlijk in de soep maar smaken ook zo uit het vuistje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Ronduit heerlijk brood en pizzadeeg die vanuit dezelfde starter worden gemaakt. Deze twee zijn gemaakt met instant gist en waren allebei voortreffelijk. Het brood kan een kind van 4 maken en verslaat de meeste bakkerijen! Het oorspronkelijke recept van Jim Lahey is de wereld rondgegaan met eenaantal variaties. Enorm luchtig en een super krokante korst. Jeff Varasano heeft een recept voor een topper van een pizzadeeg dat een heel lekkere "char" geeft. Het geheim zit in de hoge hoeveelheid water, wat het deeg laat uitzetten. Je kunt (en moet, vanwege het rusten) het pizzadeeg 1-6 dagen in de koelkast laten liggen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Bakkerij Deel 2 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een heerlijk borrelhapje waar je blijft van pakken! (Ingrediënten voor 18 hapjes) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Lekkere pittige veganaise (mayonaise zonder eigeel). Snel en eenvoudig te maken en smaakt erg goed bij bijna alles, net als gewone mayonaise. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch

Veganistische knapperige oatcakes. Maar je kunt er natuurlijk ook kaas, vlees of vis op doen. …  Lees verder »

Snel deeg voor pepernoten. Je kunt er pepernoten van maken maar ook, zoals mijn neefje, de letters van je naam. …  Lees verder »

Dit is een recept speciaal voor mezelf, dat ik nooit meer kan vergeten hoe ik deze maakte. Mijn soesjes mislukken zo vaak met wat voor recept ook. Ik weet niet wat ik verkeerd doe. Nu heb ik de hoeveelheden gevonden dat ik perfecte soesjes heb. Vandaar ik zo mijn recept neer zet. Al je mooie gerezen soesjes hebt, goed van kleur en lekker van smaak is het TOP:  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Kruidige, niet scherpe chili con carne. De scherpte kun je bijstellen met de chiliboter. Varieer met een heerlijk bruin bier naar keuze. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Het is niet Marokkaans, ook niet Arabisch zoals de meeste van mijn recepten, maar het is wel heel erg lekker en weinig werk om een lekker lunchgerechtje op tafel te zetten of zo maar tussendoor.... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Recept van Sue Lawrence, Sue schreef; dat ze al haar brownies recepten had weggegooid en alleen nog maar deze brownies maakt! Origineel heb je `Dark unrefined muscovado sugar` nodig maar met de Nederlandse donkerbruine basterd is het ook te proberen. De meeste brownies bevatten noten maar deze niet, simpele reden de kinderen van Sue Lawrence lusten geen noten! Maar je kunt als je wil natuurlijk noten toevoegen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

2 pakken verkade spritskoekjes; 50 gr gesmolten roomboter; 6pk philadelhia cream cheese; 10 eetl witte suiker; 2 theelepels citroensap; 2 pk opgeklopte slagroom; 1 of 2 blikken vlaaivulling (kersen of aardbeien) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans
Top