1. Home
  2. Community
  3. Lisette1005
  4. Kookboek Hoofdgerechten
Kookboek "Hoofdgerechten"

Echte Griekse Kofta, een eenvoudig en verrukkelijk recept voor iedere gelegenheid! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Toscaans gehaktbrood met pesto saus …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit is een heel oud familie recept en een echte aanrader! Het bestaat uit opgerolde flensjes, gevuld met een mengsel van gehakt en spinazie, die in de oven lichtjes gebakken worden. (HEERLIJK!) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Vorige week kregen we vrienden te eten en heb ik weer eens uitgebreid oosters gekookt. Deze overheerlijke eitjes waren een onderdeel van dit etentje. De eieren zijn het lekkerste als je ze een dag tevoren maakt, zodat alle smaken goed zijn ingetrokken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

1/2 courgette, 1/2 aubergine, zout, 1 t knoflook, 1 el balsamico-azijn, 1 el Franse mosterd, 1 el groene pesto, 4 el olijfolie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

* Patate brasate al forno *Dit is een boerenmaaltijd die gemaakt werd in de perioden waarin iedereen voor het werk op het land nodig was en niemand tijd had om te koken. De schotel werd gewoon in de oven gezet en juist dat geeft het eigen karakter aan dit gerecht. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Een ontzettend lekker aardappel recept uit de oven en makkelijk te maken. Zie ook mijn recept: Geroosterd aardappelen Lees meer: 12x aardappelen om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Breng de zon in huis met deze kleurvolle snijbonen bijgerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

3 in 1 voorjaar`s maaltijd …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Lekker he, zo`n gloeiend heet tajine-gerecht, vooral nu de dagen weer killer en natter worden. Het staat ook zo gezellig op tafel. Heb je nu geen tajine (en dat schreef ik al vaker) maak tajinegerechten dan gewoon in een kookpan en serveer het op een mooie ronde schaal (de mooiste zijn te koop bij de Marokkaanse artisanawinkeltjes, maar ook bij veel Marokkaanse en/of Turkse supermarkten.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Lekker en gemakkelijk. Risotto helemaal gemaakt in de oven. Alleen de uien en de champignons worden voorgebakken. Super gemakkelijk als je visite krijgt. Wij vonden het erg lekker. Smaakt iets anders dan wanneer je risotto in de pan maakt, maar ook heel goed. (Ik heb zelf nog een paar druppels truffelolie toegevoegd - heerlijk!) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Weer eens andere gebakken aardappelen. Als hoofdgerecht met een lekkere salade prima! Dit is natuurlijk ook heel lekker bij de barbecue. Zorg wel dat je eerst de aardappelschijfjes goed knapperig bakt. We hebben er echt van gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Super lekkere gevulde tomaten. Was onderdeel van mijn ITALIAANSE dinertje voor vrienden. Ze vielen erg in de smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een super snel recept. En ook: Om je vingers bij af te likken!!!Reepjes kalkoen, snel gebakken in een romige saus met gedroogde tomaten en rode pesto. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit heerlijke Italiaanse vleesgerecht eten we graag samen met de Lintmacaroni-met-basilicumsaus waarvan het recept ook op mijn site staat. Echt een gerecht om je gasten mee te verrassen. Een TOPpertje! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een overheerlijk en super gemakkelijk recept. In vijf minuten voor te bereiden en dan nog een half uurtje in de oven. Stond ooit in de Volkskrant van Xandra van Gelder. Echt super en ook nog heel gezond. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Verrukkelijke risotto uit het blad "De smaak van Italie". Ik heb het recept iets aangepast. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Overheerlijke gevulde courgettes. Nu eens helemaal anders gevuld en niet met vlees. Echt zalig! In plaats van rucola kun je in het voorjaar heel goed raapstelen gebruiken. Zeker zo lekker! Een recept van life and cooking. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Het oorspronkelijk recept voor de gegratineerde champignons met kaas is al enkele eeuwen oud. Het dateert uit de tijd dat er in het Parijse Montmartre nog enkele boerderijen waren en er zich bij de huidige Place de Tetre nog wijngaarden bevonden. De champignons kwamen uit de grotten vlak bij Parijs en die zijn er ook vandaag nog. De Parijse champignons zijn altijd stevig en volkomen gesloten. De smaak is, vergeleken met weidechampignons, uitgesproken zacht en fijn.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top